אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> החלטה בתיק עב"ל 27822-12-11

החלטה בתיק עב"ל 27822-12-11

תאריך פרסום : 11/09/2012 | גרסת הדפסה

עב"ל
בית דין ארצי לעבודה
27822-12-11
01/02/2012
בפני השופט:
אילן סופר

- נגד -
התובע:
1. מאיר יחיאל
2. לילי יחיאל

הנתבע:
המוסד לביטוח לאומי
החלטה

1.      לפנינו בקשה להארכת מועד להגשת ערעור על פסק דינו של בית הדין האזורי בתל אביב מיום 23.12.03 (השופטת חגית שגיא; ב"ל 1661-01), אשר דחה את תביעת המבקשים להכיר בהם כתושבי ישראל על פי חוק הביטוח הלאומי (נוסח משולב) תשנ"ה - 1995.

רקע והדיון בבית הדין האזורי

2.      מרבית העובדות הדרושות להכרעה בעניינם של המבקשים אינן שנויות במחלוקת ואלו הן:

המבקש 1 (להלן: " המבקש") עלה לארץ בשנת 1951 ועבד כשכיר עד 1962 כאשר במשך תקופה זו שולמו כל המיסים הנדרשים כולל דמי ביטוח לאומי ודמי חבר בקופת חולים. בין השנים 1962 עד 1991 עבד המבקש כעצמאי בתחום הטקסטיל. במהלך התקופה נישאו המבקשים ונולדו להם ארבעה ילדים. במשך כל תקופת היות המבקש  עצמאי ובסיוע רואה חשבון, שילם את כל המיסים כולל דמי ביטוח לאומי ודמי חבר בקופת חולים עבורו ועבור המבקשת. המבקשים הם בעלי בית בסביון. ארבעת ילדיהם של המבקשים למדו בפנימיות בחו"ל והמבקשים נסעו רבות לבקרם. שלושה ילדים מתגוררים כיום בחו"ל ובת אחת - בארץ.

על פי הרישומים המבקשים שהו בארץ בתקופות הבאות:

בשנים 1996-1998 למשך 140 יום

בשנים 1999-2000 למשך 156 יום

בשנת 2000 למשך 99 יום.

שאר הזמן שהו המבקשים בחו"ל.

בית הדין האזורי קבע כי בחינת הסממנים שיש בהם משום זיקה לארץ לעומת סממני הזיקה לחו"ל מעלה כי הזיקות לחו"ל רבות מהזיקות לארץ ועל החלטה זו מערערים המבקשים.

הבקשה להארכת מועד

3.      המבקשים טוענים כי בא כוחם, הודיע להם על דבר דחיית תביעתם תקופה ארוכה מאוד לאחר חלוף מועד הגשת הערעור. בנוסף משהתעניינו בגורל התביעה והסתבר כי נדחתה, יעץ להם בא כוחם שלא להגיש ערעור משום שהוא נמצא במו"מ עם המשיב להכרה בזכויותיהם, תוך שהוא מציג להם מצגים כוזבים ומסמכים מזויפים לגבי נכונות המשיב להכיר בהם. בכל אותה תקופה הוסיף בא כוח המבקשים "לטפל" בעניינם תמורת כספים שהעבירו לו עד שהתעורר חשדם בדבר התרמית והם הגישו נגדו תביעה אזרחית באמצעות עורך הדין רז. המבקשים הגישו נגד עורך הדין שלום תלונה במשטרה, הוגש נגדו כתב אישום והוא אף הורשע ונידון ל - 55 חודשי מאסר בפועל. הפרשה פורסמה בעיתונות ובאמצעי התקשורת.

לאחר שערעורו של עורך הדין שלום נדחה והובררה סופיות הדיון בעניינו החלו המבקשים לפעול להשבת זכויותיהם ומכאן נובע השיהוי הרב בבקשתם להארכת מועד להגשת ערעור על פסק דינו של בית הדין האזורי.

לעניין סיכויי הערעור טוענים המבקשים כי הם גבוהים. לטענת המבקשים הם מתגוררים בארץ, משלמים מיסים, רואים בישראל את ביתם ומרכז חייהם היה ונותר בישראל. לגישתם נתן בית הדין האזורי משקל ייתר לעובדת שליחת ילדיהם ללימודים בחו"ל וכי היה עליו לבחון באופן עצמאי ונפרד את שאלת תושבותם על פי מירב הזיקות והשייכות שלהם לארץ. עוד טוענים המבקשים כי גם לנוכח שינויי העיתים והגמשת פרשנותו של המושג "תושבות" יש לראותם כתושבי ישראל.

4.      המשיב טוען כי המבקשים ידעו על עצם קיומה של התרמית עוד בשנת 2006 עת נשלחו המסמכים המזויפים לעורך הדין רז, בא כוחם הנוכחי. עוד הוא טוען כי הליך הרשעתו של עורך הדין שלום הסתיים לכל המאוחר ב - 20.3.11 והמבקשים הגישו את הודעת הערעור כשבעה חודשים ממועד זה. על בית הדין, לטענת המשיב לתת משקל למידת האיחור מיום מתן פסק הדין, מה גם שאין המבקשים מציינים מדוע נמנעו מלהגיש את הבקשה להארכת מועד להגשת הערעור, קודם לכן. המשיב מוסיף עוד כי תקלות במערכת היחסים בין עורך דין ללקוחו כמו גם נקיטת הליכים משפטיים שגויים אין בהם כדי להוות טעם מיוחד להארכת מועד.

באשר לסיכויי הערעור טוען המשיב כי הם נמוכים, פסק דינו של בית הדין האזורי מבוסס על קביעות עובדתיות וראיות אשר אין ערכאת הערעור נוטה להתערב בהן.

דיון והכרעה

5.      המועד להגשת ערעור על פסק דיןשל בית דין אזורי נקבע בתקנה 73 לתקנות בית הדין לעבודה (סדרי דין) התשנ"ב-1991 (להלן: " התקנות") אשר קובעת:

"המועד להגשת ערעור על פסק דין של בית דין אזורי הוא שלושים ימים מיום השימוע, או מהיום שהומצא למערער פסק הדין אם ניתן בהעדר הצדדים, והוא כשאין הוראת חיקוק אחרת הקובעת מועד שונה להגשת ערעור.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ