אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> החלטה בתיק ס"ק 20290-12-10

החלטה בתיק ס"ק 20290-12-10

תאריך פרסום : 20/12/2010 | גרסת הדפסה

ס"ק
בית דין אזורי לעבודה באר שבע
20290-12-10,20325-12-10
15/12/2010
בפני השופט:
משה טוינה

- נגד -
התובע:
יוניליוור שפע ישראל בע"מ
עו"ד דפנה שמואלביץ
עו"ד בר שיר
הנתבע:
הסתדרות העובדים הכללית החדשה- מרחב נגב
עו"ד אהוד שילוני
עו"ד אלעד מורג

עניינה של החלטה זו, בקשה שהגישה חברת יוניליוור שפע ישראל בע"מ (להלן: "המבקשת") ביום 13.12.2010 לסעדים זמניים (להלן: "הבקשה") כמפורט להלן.

הצדדים והרקע לבקשה:

1.         המבקשת הינה חברת בת של יוניליוור ישראל בע"מ המפעילה מפעל לייצור מוצרי מזון       תחת המותג "תלמה" בערד (להלן: "המפעל") ובו מועסקים כ-200 עובדים.

2.         הסתדרות העובדים הכללית החדשה (להלן: "המשיבה") הינה ארגון העובדים היציג של      עובדי המבקשת במפעל.

3.         יחסי העבודה אצל המבקשת מוסדרים במישור הקיבוצי בכפוף להסכמים הקיבוציים         הכלליים עליהם חתומה התאחדות התעשיינים, ההסכם הקיבוצי בענף המזון ובהסכם       שכר קיבוצי מפעלי שתוקפו פג ביום 31.12.08.

4.         נקצר ונאמר כי נכון להיום יחסי העבודה במפעל מצויים במשבר עמוק. משבר הבא לידי     ביטוי בבקשת צד לסכסוך קיבוצי שהגישה המשיבה כבר בחודש מרץ 2009, במסגרתו           טענה לפגיעה בנציגות העובדים ולפגיעה חד צדדית בתנאי שכרם של כלל העובדים             במפעל; ובהודעה לפי סעיף 5(א) ו-5(ב) לחוק ליישוב סכסוכי עבודה תשי"ז-1957 מיום             30.3.09 ועניינה התנכלות לחברי וועד העובדים, טענה להתנהלות בחוסר תום לב מצד         הנהלת המבקשת וטרפוד המאמצים לחתימה על הסכם קיבוצי מפעלי לתקופה שמיום          1.1.09 ופגיעה חד צדדית בזכויות והטבות מהם נהנו עובדי המבקשת במשך שנים רבות.

5.         בדיון שהתקיים בבקשת המשיבה בסכסוך קיבוצי ביום 29.3.09, הוסכם כי הטענות על פגיעה בנציגות העובדים יתבררו בהליך פריטטי.

6.      באוגוסט 2010 הודיעו הצדדים לבית הדין על הסכמה אליה הגיעו לקיום משא ומתן אינטנסיבי ורציף בנושאים שבמחלוקת בניסיון להגיע להסכם קיבוצי מפעלי חדש. כן    הסכימו הצדדים, כי ככל שלא יגיעו להסכמה בסוגיות שבמחלוקת המתייחסות לפגיעה     החד צדדית הנטענת בהטבות מהם נהנו עובדי המפעל במשך שנים (להלן: "המחלוקת   בסוגיות המשפטיות") תועבר ההכרעה במחלוקת זו לבוררות. ההודעה קיבלה תוקף של  החלטה .

7.         נכון להיום לא הגיעו הצדדים לעמק השווה בדיון על ההסכם הקיבוצי המפעלי, כמו גם       לפתרון מוסכם במחלוקת בסוגיות המשפטיות. בשלב זה טרם הועבר הסכסוך במחלוקות      המשפטיות להכרעת הבוררת המוסכמת.

8.         ביום 25.11.2010 הגישה המשיבה הודעה על שביתה או השבתה לפי סעיפים 5(א) ו-5(ב)       לחוק יישוב סכסוכי עבודה תשי"ז-1957. במסגרת ההודעה מסרה המשיבה את הפרטים          הבאים ביחס לסכסוך:

            "1.        המעביד/המפעל: יוניליוור שפע ערד.

              2.       מספר העובדים שהסכסוך נוגע להם: כ-200; מספר העובדים העתידיים לשבות:                 כ-200.

9.         להשלמת העובדה יש להוסיף את העובדות הבאות: כאמור לעיל, המבקשת הינה חברת       בת של חברת יוניליוור ישראל בע"מ, שהיא חלק מקונצרן יוניליוור העולמי. התשלובת      מפעילה בישראל תחת כנפי חברת האם, כשישה מפעלים אשר בכל אחד מהם נציגות     עובדים נפרדת ומערך של הסכמים והסדרים קיבוציים המיוחד לו. יחסי העבודה בחברת    האם מוסדרים אף הם במישור הקיבוצי בהסכמים קיבוציים שבין נציגות העובדים        בחברת האם והנהלת החברה.

במסגרת חברת האם פועל אגף לוגיסטיקה האחראי על המוצר המוגמר מרגע סיום הייצור ועד להגעתו למדף בחנות. אגף הלוגיסטיקה מפעיל מערך של מחסנים הכולל מחסן בשם "מחסן ממן" (להלן: "מתחם ממן") בקיבולת של כ-5,000 משטחים, הנמצא במרחק של כקילומטר מהמפעל בערד.

ממתחם ממן משונעת הסחורה, בהיקף של כ- 500 משטחים ביום לארבעה מחסנים ומרכזי הפצה, מהם מופצת התוצרת לחנויות. מתחם ממן מופעל בשגרה על ידי חברת לוגיסטיקה הנותנת שירותים לחברת האם והתוצרת המוגמרת מועברת למחסנים ולמרכזי ההפצה הממוקמים בחיפה ובקריית שדה התעופה בלוד על ידי חברת הובלה חיצונית.

10.        ביום 12.11.2010 נכשלו המאמצים לגישור בין המבקשת ונציגות העובדים. אין מחלוקת כי ערב הגשת הבקשה השביתו עובדי המבקשת את הפעילות במפעל וקיימו נוכחות של כחמישים עובדים ברחבה שבתוך תחומי המפעל. במקביל, מונעים עובדי המבקשת הוצאת סחורה ממתחם ממן.

11.        על רקע זה הוגשה הבקשה נשוא החלטה זו, בבקשה שהוגשה כאמור ביום 13.11.2010 התבקש בית הדין ליתן צו זמני לפינוי העובדים השובתים מתוך תחומי המפעל, וצו המורה למשיבה להסיר לאלתר כל חסימה או הפרעה של דרכי הכניסה והיציאה למפעל; ולמתחם ממן.

            יודגש כי בבקשה לא התבקש בית הדין ליתן סעד המתייחס לעצם קיום השביתה.

12.        הדיון בבקשה נקבע במעמד הצדדים עוד לאותו היום ובסיומו ניתנה החלטה המאשרת את זכותה של המבקשת להוציא סחורה ממתחם ממן והמורה על פינוי העובדים השובתים מתחומי המפעל.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ