אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> החלטה בתיק ה"פ 57271-11-11

החלטה בתיק ה"פ 57271-11-11

תאריך פרסום : 11/09/2012 | גרסת הדפסה

ה"פ
בית משפט השלום תל אביב - יפו
57271-11-11
30/01/2012
בפני השופט:
נועה גרוסמן

- נגד -
התובע:
1. דוד ברמן
2. ישראל שקדי

עו"ד אוסטשינסקי
הנתבע:
אברהם הלוי
עו"ד ישראל
החלטה

לפני בקשה לאישור פסק בורר.

כללי :

ביום 30.11.11 הגישו המבקשים, בקשה לאישור פסק בורר, אשר ניתן בבית דין צדק בבני ברק, במסגרת הליך בוררות שקיימו הצדדים (להלן: "בקשה לאישור פסק בורר").

ביום 18.12.11 הגיש המשיב תגובתו לבקשה לאישור פסק הבורר, בטענה כי ביום 11.12.11, עוד טרם הומצאה לו הבקשה לאישור פסק הבורר, הוגשה על ידו בקשה לביהמ"ש המחוזי, לביטול פסק הבוררות, מחמת היותו בלתי חוקי ונוגד את תקנת הציבור.

משכך, סבר המשיב, אין לאשר את פסק הבוררות, עד לאחר שתוכרע הבקשה לביטולו.

כן טען המשיב כי הסמכות לדיון בבקשה לאישור פסק הבוררות, על פי חוק הבוררות, תשכ"ח - 1968 (להלן: "חוק הבוררות"), נתונה לבית המשפט המחוזי.

ביום 26.1.12, הגיש המשיב בקשה לדחיית הבקשה לאישור פסק בורר, בה ציין כי המבקשים הגישו תגובתם, בבית המשפט המחוזי, לבקשה לביטול פסק הבורר.

כן ציין המשיב כי המבקשים לא השיבו לתגובתו לבקשה לאישור פסק בורר.

לאור האמור, מבקש המשיב מבית המשפט לדחות הבקשה לאישור פסק בורר, ולחייב המבקשים בהוצאות.

ביום 30.1.12 הוגשה תגובת המבקשים לבקשה לדחיית הבקשה לאישור פסק בורר.

לטענת המבקשים, הם הגישו הבקשה לאישור פסק בורר מבלי שהיו מיוצגים, ומזכירות בית המשפט היא זו אשר ניתבה הבקשה לבית משפט השלום, אשר תחילה דחה הבקשה בטענה שמדובר בפסק בורר חלקי, ומכיוון שביום 20.2.11 הודיעו הבוררים כי מדובר בפסק בורר סופי, הוגשה הבקשה בשנית.

המבקשים מפנים לתקנה 101 (ב) לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד - 1984, הקובעות כי ביהמ"ד לא ייעתר לבקשת דחייה מחוסר סמכות, אם הוא סבור כי יש להעביר העניין לבימ"ש אחר.

משכך, מבקשים המבקשים מביהמ"ש, כי ככל שתתקבלנה טענות המשיב בנוגע לחוסר הסמכות העניינית, תועבר הבקשה לאישור פסק הבורר לבית המשפט המחוזי.

דיון והכרעה :

סעיף 23 לחוק הבוררות קובע:

"אישור פסק בוררות [תיקון: תשס"ט]

(א)   בית המשפט רשאי, על פי בקשת בעל-דין, לאשר פסק בוררות; אושר הפסק - דינו לכל דבר, פרט לערעור, כדין פסק-דין של בית המשפט.

(ב)   לא ייזקק בית המשפט להתנגדות לאישור פסק בוררות אלא בדרך בקשה לביטולו או במסגרת ערעור על פסק הבוררות לפי סעיף 29ב".

סעיף 1 לחוק הבוררות, מגדיר את המונח "בית משפט" בחוק -

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ