אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> החלטה בתיק ב"ל 4998-09

החלטה בתיק ב"ל 4998-09

תאריך פרסום : 16/12/2013 | גרסת הדפסה

ב"ל
בית דין אזורי לעבודה תל אביב
4998-09
05/06/2013
בפני השופט:
ד"ר אריאלה גילצר-כץ - אב"ד

- נגד -
התובע:
גירו דורון
עו"ד אחיקם גריידי
הנתבע:
המוסד לביטוח לאומי
עו"ד יפית מזרחי-לוי
החלטה

האם ויכוח שאירע בין התובע לאחיו, שבעקבותיו קיבל התובע התקף-לב, הנו פגיעה בעבודה - זוהי הסוגיה העומדת להכרעתנו.

העובדות כפי שעלו מחומר הראיות:

1.                 התובע ואחיו, מר רמי גירו ז"ל, היו שותפים שווה בשווה במאפיית "פארט מאפייה בע"מ" (עמ' 3 לפרוטוקול שורה 2 לעדות התובע) (להלן: " המאפייה").

2.                 התובע עבד כשכיר במאפייה.

3.                 התובע היה אחראי על העבודה במאפייה ואחיו על החלק הניהולי במאפייה (עמ' 3 לפרוטוקול שורה 16 לעדות התובע).

4.                 ביום חמישי 20.7.06 בשעה 14:00 או בסמוך לכך, אירע ויכוח בין האחים (עמ' 4 לפרוטוקול שורות 27-26 לעדות התובע) שלאחריו איבד התובע את הכרתו.

5.                 בכל יום חמישי ישנו לחץ במאפייה ומצבת כוח האדם בימי חמישי לא השתנתה במהלך התקופה הרלוונטית (עמ' 6 לפרוטוקול שורות 5-4 לעדות התובע).

6.                 לאחר שהתובע איבד את הכרתו אח נוסף של התובע, שרון גירו, העובד בחנות הסמוכה, הזעיק אמבולנס שפינה את התובע. בבית החולים אובחן התובע כמי שעבר התקף-לב ובוצעה בו החייאה שלאחריה עבר צינתור.

7.                 ביום 24.7.06 שוחרר התובע מבית החולים.

8.                 ביום 9.9.06 הגיש התובע תביעה לדמי פגיעה למל"ל. הנתבע דחה את תביעתו של התובע.

עדויות:

מטעם התובע העיד התובע בעצמו וכן:

מר יורי קרימסקי, עובד לשעבר במאפייה.

מר שרון גירו, אחיו של התובע.

כמו כן הוגש תצהיר עדות ראשית על ידי רמי גירו, אחיו של התובע, אשר נפטר.

הכרעה:

1.               לאחר ששמענו את העדויות, בחנו את טענות הצדדים ועיינו במסמכים באנו לכלל מסקנה כי יש מקום למנות מומחה רפואי על מנת שיבחן את הקשר הסיבתי בין האירוע למחלת התובע.

2.               בבוא בית הדין להכריע אם אירוע מסוים הינו בבחינת תאונת עבודה, עליו לבחון האם מדובר באירוע חריג ופתאומי אשר גרם לנזק אצל הנפגע. ההלכה שנפסקה בבית הדין הארצי לעבודה הנה כי בכדי שנסיבותיו של מקרה מסוים יוכרו כאירוע חריג לעניין תאונת עבודה, עליהן להיות אירוע פתאומי ובלתי צפוי, כפי שנאמר בדב"ע לא/5-0 ושדי נ' המוסד לביטוח לאומי פד"ע ב 200, 204:

" ...המבחן היסודי להיותו של אירוע "תאונה", הוא ה"פתאומיות" (בנוסף כמובן לבוא האירוע שלא מרצונו של הנפגע, Unintentional, כמסוייג בסעיף 83 לחוק הביטוח הלאומי). קיומו של מבחן ה"פתאומיות" חיוני בכל המקרים, והוא יספיק ברוב המכריע של המקרים. המבחן של "פתאומיות", כשמדובר במחלה בא ללמד כי "את ראשיתה של המחלה יש לייחס לגורם מוגדר או בודד Determinate Or Single Act המזוהים בזמן ובמקום"..."

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ