אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> החלטה בתיק ב"ל 4361-06

החלטה בתיק ב"ל 4361-06

תאריך פרסום : 09/10/2013 | גרסת הדפסה

ב"ל
בית דין אזורי לעבודה חיפה
4361-06
03/04/2013
בפני השופט:
הסגנית נשיא איטה קציר

- נגד -
התובע:
אלקיים יעקב
עו"ד ד"ר אמנון סודאי
הנתבע:
המוסד לביטוח לאומי
עו"ד ענת רשין-נקש
החלטה

להלן תביעה להכיר במחלת האפילפסיה שבה לקה התובע כתאונת עבודה על פי עקרון המיקרוטראומה.

להלן העובדות בקצרה:

1.         התובע, יליד 1966, עבד כשרברב משנת 1995 ועד שנת 2002.

2.         התובע עבד בחברת מגאסון מסוף חודש אוגוסט 2002 ועד ליום 22/5/03 כמתקין מערכות כיבוי אש באתרי ממסר של חברת פלאפון. סך הכל מדובר בעבודה שנמשכה כתשעה חודשים.

3.         בחודש מאי 2003 אובחן התובע כסובל מהתקפי אפילפסיה.

4.         התובע מקבל קצבת נכות כללית בשיעור של 100% בגין מחלת האפילפסיה וזאת החל מחודש אוגוסט 2003.

5.         ביום 6/9/05 הגיש התובע לנתבע תביעה להכרה במחלת האפילפסיה כפגיעה בעבודה וזאת בטענה, כי המחלה נגרמה כתוצאה מחשיפתו לקרינה אלקטרומגניטית. כמו כן, טען התובע לפגיעה משנית שהינה פגיעה נפשית הנובעת ממחלת האפילפסיה.

6.         בתאריך 18/6/06 דחה הנתבע את התביעה בנימוק, כי אין כאן תאונת עבודה על פי עקרון המיקרוטראומה וכי מדובר בתהליך תחלואתי ללא קשר סיבתי לתנאי עבודתו.

7.         בתאריך 14/12/06 הוגשה התביעה לבית הדין.

8.         השאלות שבמחלוקת הינן: האם נגרמה לתובע פגיעה בעבודה על דרך המיקרוטראומה, כלומר, האם התובע הוכיח אירועים תאונתיים זעירים חוזרים ונשנים ובלתי הפיכים תוך כדי עבודתו ואשר היה בהם, בכל אירוע בנפרד, לגרום לו נזק כתוצאה מחשיפתו לקרינה אלקטרומגנטית.

9.         מחלת מקצוע מוגדרת בסעיפים 79 ו-85 לחוק המוסד לביטוח לאומי [נוסח משולב], תשנ"ה-1995, כמחלה שנקבעה כמחלת מקצוע בתוספת השנייה לתקנות הביטוח הלאומי (ביטוח בפני פגיעה בעבודה), תשי"ד-1954 (להלן: "התקנות"). מדובר ברשימה סגורה של מחלות ואם מחלה מסוימת אינה מופיעה ברשימת מחלות מקצוע, אזי בית הדין לא יכול להכיר בה כמחלת מקצוע.

            כמו כן, תקנה 44 לתקנות מפנה לחלק א' של התוספת השניה לתקנות, הנוגעת למחלות הקשורות לתהליכי ייצור מסוימים, מבלי להתייחס למקצועות.

            בנוסף, תקנה 45 לתקנות מפנה לחלק ב' של התוספת השניה לתקנות ונוגעת למחלות המוכרות כקשורות לסוגי מקצועות מסוימים.

10.       מחלת האפילפסיה אינה מופיעה באף אחת מהחלופות הנזכרות לעיל, ולכן אין כאן פגיעה בעבודה על דרך של מחלת מקצוע. לכן, הדרך הנאותה להתמודד עם פגיעות מהסוג הנטען במקרה הנוכחי היא על דרך המיקרוטראומה.

11.       ההלכה היא שעל מנת להכיר בפגיעה על דרך המיקרוטראומה יש ראשית להוכיח כי מדובר במספר פגיעות שכל אחת מהן היא "תאונה". כלומר, יש להוכיח קיומם של אירועים פתאומיים על פני רצף זמן הניתנים באופן רעיוני ועקרוני לזיהוי ולבידוד.

12.       במקרה הנוכחי, מדובר בחשיפה לקרינה אלקטרומגנטית בהתקנות של מערכות לכיבוי אש, כאשר מחצית מההתקנות בוצעו באתרים פעילים ליד ממסרים של חברת פלאפון. התובע עבד ברציפות במרחק שבין מטר לעשרה מטרים מאנטנה פעילה במשך שעתיים עד ארבע שעות בכל התקנה כזו. אנטנה פעילה מעין זו פלטה קרינה אלקטרומגנטית בכל שניה ושניה שבה היא פעלה, בין אם מדובר ברמת קרינה המותרת על פי החוק, ובאין אם מדובר ברמת קרינה מעבר למותר על פי החוק. לכן, מן הראוי למנות כאן מומחה רפואי בתחום התעסוקתי ואם יהיה צורך, נמנה גם מומחה בתחום הנוירולוגיה.

13.       מן הראוי לציין, כי תיק זה שונה בתוכנו מהתביעות הרגילות לתאונת עבודה המוגשות לבית הדין. מדובר כאן בקרינה אלקטרומגנטית כתוצאה מחשיפה לאנטנות סלולריות פעילות, כשמדובר בעובד שעבד כאמור במרחק של מטרים ספורים בלבד מהאנטנות הפעילות. מדובר בנושא שטרם נבדק עד תומו מבחינה רפואית והוא די חדש יחסית בעולם הרפואי. לכן מן הראוי היה, כי ב"כ הנתבע תסכים מיד למינוי מומחה רפואי לבדיקת הקשר הסיבתי הרפואי בין תנאי עבודתו של התובע לבין מחלת האפילפסיה בה לקה.

14.       ב"כ הצדדים לא היו מסוגלים להגיש לבית הדין עובדות המוסכמות על שניהם, והם חולקים האחד על השני בכל נושא ונושא, ולכן בתיק זה "מרוב עצים לא רואים את היער"...

15.       בנוסף, התובע גם הגיש תביעת נזיקין נגד חברת פלאפון לבית המשפט המחוזי בחיפה והתפשר עמה מחוץ לכותלי בית הדין. ההסדר בין הצדדים לא הובא, כמובן, לידיעת בית הדין.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ