אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> החלטה בבקשה לקביעת מזונות זמניים

החלטה בבקשה לקביעת מזונות זמניים

תאריך פרסום : 02/11/2009 | גרסת הדפסה

תמ"ש
בית משפט לעניני משפחה תל אביב
55380-08
06/09/2009
בפני השופט:
פאול שטרק

- נגד -
התובע:
1. ש.ש.
2. ע.ש. קטין

עו"ד קרן זיו
הנתבע:
ש.ש.
עו"ד תבור גולדמן
החלטה

ה ק ד מ ה

1.         בפניי  בקשה  לקביעת  מזונות זמניים. הבקשה הינה בעל פה בהתאם לתקנה 214יג(3) לתקנות סדר הדין האזרחי התשמ"ד - 1984.

2.         בכתב ההגנה אשר הוגש מטעם הנתבע (להלן: "האב") נטענה טענה מקדמית כהאי לישנא: 

"... שכן בין הצדדים קיים הסכם גירושין שאור בבית הדין הרבני הקובע את סכום המזונות והמדור, ואת אופן התשלום בסך 1,500 ש"ח בחודש, התובעת מודה כי הנתבע שילם מזונות. במידה והתובעת מבקשת לשנות את ההסכם, עליה לפנות לבית הין, או להגיש תביעה לשינוי מזונות ועליה לעמוד בנטל ההוכחה הנדרש".

            אי לכך טוען ב"כ הנתבע, יש לדחות את התובענה על הסף.

3.         יוער, שטענה זו צריכה להיעשות באמצעות בקשה בכתב על מנת לדון בה בטרם קביעת התיק להוכחות, אחרת הטענה מקבלת התייחסות במסגרת פסק דין.

4.         יחד עם זאת, כדי לחסוך זמן שיפוטי, העדפתי, נוכח הפסיקה הידועה, להכריע בטענה זו כבר בשלב זה. לא הוזמנה תגובת התובעת (להלן: "האם").

5.         הכלל בעניין זה הינו ברור. חרף כל הסכם בין ההורים, אין הקטין כבול לו. לכן מדובר בתובענה עצמאית למזונות.

"כאשר ההורים מתדיינים בינם לבין עצמם בענין גירושיהם ומגיעים לידי הסכם המפרט את הפתרון המוסכם לבעיות הכרוכות בגירושין, ובכלל זה מזונות הילדים, אין בענין המזונות כדי לחייב את הילד".

(ראה: ע"א 411/76 שר נ' שר, פ"ד לב(1) 449 (מיום 1.11.77)).

יוצא אפוא, שהקטין רשאי לתבוע את מזונותיו בין על-ידי הגשת תביעה אשר תתברר בו-זמנית עם תביעת ההורים או בנפרד, לאחר תום ההליכים המשפטיים שההורים צדדים להם.

6.         התנאים לקביעת סמכות בבית הדין הרבני בעניין מזונות, היא כדלקמן:

א.   האם תביעת הגירושין כנה?

ב.      האם כריכת המזונות נעשתה כדין?

ג.       האם כריכת המזונות  נעשתה בכנות?

ד.       האם התקיים דיון במזונות הקטינים לגופו של עניין בנפרד מהליכי הגירושין. (ראה: ע"א 289/82 דאובה נ' דאובה, פ"ד לו(4) 625, מיום 7.12.82).

אציין, כי תנאים אלה הינם במצטבר. די שאין מתקיימת דרישה אחת על מנת לקבוע, שהנתבע לא עמד בנטל ההוכחה (ראה: בש"א (ראשל"צ) 5787/05 א.ח. נ' ה.ח., מיום 24.1.06).

לא זו אף זו, אפילו הסכם גירושין אשר אושר על ידי בית משפט לענייני משפחה אינו כובל את הקטין בעניין מזונותיו (ראה: ר"ע 627/85 סינה נ' סינה, פד"י מ', עמ' 101,102; ראה גם ע"א 118/80 גבעולי נ' גבעולי, פ"ד לד (4) 155, 158).

7.         כפי שכתבתי בעבר בתמ"ש  (ת"א) 97521/98 ת.ו. נ' ו.י, מיום 21.9.2008), לפיו אין בדיון בתובענה עצמאית של הקטין למזונותיו כדי לקבוע מסקנות לגבי מהות ותקפות הסכם הגירושין בין הצדדים. 

8.         בא כוחו המלומד של האב במסגרת הדיון טען, שהפסיקה הקיימת מייצרת מצב מגוחך, דהיינו שאין שום תקפות להסכם בין הורים אשר אושר על ידי ערכאה שיפוטית מוסמכת. האם הצדק איתו? על פי הפסיקה הקיימת המחייבת מותב זה, יש לדחות את טענת האב.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ