אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> הוצאות חינוך של קטין יועברו ישירות למוסדות החינוך או לאם?

הוצאות חינוך של קטין יועברו ישירות למוסדות החינוך או לאם?

תאריך פרסום : 13/02/2012 | גרסת הדפסה

תמ"ש
בית משפט לעניני משפחה נצרת
56457-09-11
05/02/2012
בפני השופט:
אסף זגורי

- נגד -
התובע:
1. א.ג.כ.
2. נ.כ. קטינה)
3. ה.כ. (קטינה)

עו"ד גלית בלאו - בהרב
הנתבע:
א.כ.
עו"ד מאיה מרדכי-כהן
עו"ד עינב רוזנבליט
פסק-דין

האם יש לחייב הנתבע לשלם הוצאות החינוך של בנותיו הקטינות במישרין למוסדות החינוך, או לידי האם כחלק מתשלומי המזונות? זו המחלוקת העיקרית בין הצדדים.

א.     רקע :

1.      התובעת, הגב'  א.ג.כ. (להלן:" האם") והנתבע, מר א.כ. (להלן: " האב") נישאו זל"ז כדמו"י בתאריך 23.08.2007.

2.      מנישואי הצדדים נולדו להם 2 בנות קטינות: נ.כ. ילידת 29.09.08, כיום בגיל 3 שנים וה.כ. ילידת 11.1.10 והיא כיום בגיל שנתיים בקירוב (להלן: " הקטינות").

3.      הרקע לסכסוך ולפרידה של בעלי הדין פורט היטב בכתבי הטענות ובקליפת אגוז אציין, כי התובעת טענה, שהנתבע הינו מהמר כפייתי, אלכוהוליסט אשר נהג כלפיה באלימות אשר בגינה ניתן בין השאר צו הגנה ביום 15.09.11 ואשר הוארך ביום 22.12.11 לשלושה חודשים נוספים. האב מנגד, הכחיש מכל וכל טענות אלו ומסר, כי המדובר באישה בזבזנית שנהגה כלפיו בזלזול סירבה להתגורר בעיר *** שאן ואילצה אותו לעבור להתגורר בתת תנאים בבית הוריה בעיר ***. כן טען, כי האם  לא טרחה לשקם נישואיהם של הצדדים.

4.      אין חולק, כי בחודש אוגוסט 2011 עזב האב את דירתם השכורה של הצדדים בעיר *** ועבר להתגורר בבית הוריו בעיר ***, שם הוא גר עד הלום.

5.      כתב התביעה הוגש ביום 27.09.11 וכתב ההגנה הוגש ביום 16.11.11. כן הוגשו תביעות בענייני המשמורת והרכוש ובהסכמת הצדדים ובאות כוחם ניתנו בהם פסקי דין במסגרת הדיון שנערך במאוחד ביום 26/1/2012.

6.      לב המחלוקת בין הצדדים מיוחס איפוא לשאלת גובה חיובו של האב במזונות בנותיו הקטינות המצויות במשמורתה הקבועה של אמן.

7.      אציין בהקשר זה, כי עוד במסגרת הדיון שהתקיים ביום 22.09.11, בבקשת צו ההגנה, הושגה בין הצדדים הסכמה, לפיה האב יישא במישרין בתשלום דמי השכירות בסך 1,250 ש"ח בחודש וכן ישלם 1,200 ש"ח נוספים על חשבון מזונות הקטינות.

8.      במסגרת התביעה הנוכחית עתרה האם לפסיקת מזונות זמניים גבוהים יותר בהתחשב בהוצאותיהן של הקטינות והכנסותיו של האב.

9.      התביעה והבקשות השונות נקבעו לדיון ביום 26/1/2012 ובמסגרת דיון זה התבררו העובדות הבאות:

9.1.    האב השתכר שכר ממוצע של 4,500 ש"ח בממוצע מדי חודש ולאחרונה קיבל מכתב בדבר הפסקת העסקתו (ראה דברי ב"כ בעמ' 4 שורה 13 וכן סעיף 12 לתביעת האם).

9.2.    האם עובדת ומשתכרת 2,400 ש"ח, מקבלת 400 ש"ח קצבת ילדים אותם היא מפקידה לחיסכון וכן קיבלה לסירוגין קצבת הבטחת הכנסה בשיעור של 1,900 ש"ח. הקטינות שוהות במעונות יום ובעקבות הנחות שהאם מקבלת, היא משלמת 800 ש"ח עבור שתיהן (700 ש"ח עבור הקטנה ו-100 ש"ח עבור הבכורה).

9.3.    האם עמדה על פסיקת מזונות בשיעור של 3,400 ש"ח בחודש לא כולל הוצאות חינוך ובריאות חריגות. מאוחר יותר הודיעה האם לבית המשפט, כי היא מסכימה להצעת בית המשפט, לפיה המזונות הקבועים יועמדו על סך של 3,250 ש"ח (2,450 ש"ח מזונות בתוספת 800 ש"ח חינוך) ובלבד שדמי המזונות במלואם ישולמו לידיה.

9.4.    האב הסכים לדמי המזונות הטרום זמניים שנקבעו במקור במסגרת בקשת צו ההגנה, קרי 2,450 ש"ח בחודש ולהוסיף להם את מלוא הוצאות החינוך של הקטינות ובלבד שישולמו במישרין למעון/מוסדות חינוך.

9.5.    יוצא איפוא, כי הצדדים אינם חלוקים עוד, למעשה, על גובה דמי המזונות אלא מתווכחים כיצד הם ישולמו: כלום במסגרת תשלום כוללני לידי האם, או שמא 2,450 ש"ח לידי האם ועוד 800 ש"ח במישרין לפעוטונים.

9.6.    לאור עמדות הצדדים והגם שהייתה אמורה פסיקה זו לשמש החלטה למזונות זמניים, יוצא כי אין צורך בהשחתה נוספת של זמן שיפוטי וכי ניתן ליתן פסק דין סופי בעניין מזונותיהן של הקטינות על יסוד החומר שבפניי וכך ייעשה.

ב.      דיון והכרעה במחלוקת:

10.     על מנת לבחון את סבירות עמדות הצדדים ולקבוע את גובה ואופן תשלום דמי המזונות שהאב ישלם עבור בנותיו הקטינות אסקור בקצרה להלן את הוראות הדין החלות על מזונות הקטינות ואמזוג העובדות על הדין.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ