אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> קלירשיפט (ישראל) בע"מ נ' בנק לאומי לישראל בע"מ

קלירשיפט (ישראל) בע"מ נ' בנק לאומי לישראל בע"מ

תאריך פרסום : 01/01/2018 | גרסת הדפסה

ה"פ
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו
32389-02-17
28/12/2017
בפני השופטת:
אסתר נחליאלי חיאט

- נגד -
המבקשת:
קלירשיפט (ישראל) בע"מ
עו"ד איתי גזית ואח'
המשיב:
בנק לאומי לישראל בע"מ
עו"ד יעקב סלומון ליפשיץ ושות'
החלטה

 

הרקע לבקשה

1.המבקשת היא חברה למתן שירותי מטבע שעיסוקה בהמרת כספים ולה חשבון בנק מספר 448900/56 המתנהל אצל המשיב מאז כ-6 שנים עובר להגשת הבקשה (להלן: "החשבון"). בתקופה שקדמה להגשת הבקשה הציב המשיב (להלן גם: "הבנק"), דרישות ותנאים שונים להמשך ניהול החשבון כשלטענת הבנק דרישות אלה מתחייבות מכוח הדין; הבנק הבהיר כי אם המבקשת לא תמלא את הדרישות שהציב בפניה יסגור הבנק את החשבון בהתאם לחובתו על פי דין לפקח על לקוחותיו כדי למנוע ביצוע עבירות של הלבנת הון ומימון טרור.

 

2.הצדדים לא הגיעו להסכמות לגבי ניהול החשבון וכדי למנוע את סגירת החשבון באורח חד צדדי עתרה המבקשת לבית המשפט לקבל סעד זמני שימנע מהבנק לסגור את החשבון או להגביל את פעילותה בחשבון עד להכרעה בתביעה שהגישה (להלן גם: "ההליך העיקרי"). בנוסף עתרה המבקשת ליתן צו שיורה למשיב לאפשר לה להמשיך ולנהל את החשבון בתנאים שבהם התנהל עד כה וזאת עד להכרעה בהליך העיקרי.

 

3.מהחומר שהוצג עולה כי המחלוקת שקמה בין הצדדים נוגעת לעצם הצבת תנאים והגבלות שהציב הבנק כתנאי להמשך ניהול החשבון, לטענתו בשל חובות הפיקוח החלות עליו, כשלטענת המבקשת הפעילות שהיא מבצעת היא פעילות בהתאם לדין ובידיה אישורים מהרשויות הרלבנטיות לפעילות שהיא מבצעת והחשש שמעלה הבנק שהציב את הדרישות הוא חשש כללי נעדר כל אחיזה בנסיבות המקרה הקונקרטי ואין כל הצדקה לסגור את החשבון שבו מנהלת המבקשת את פעילותה העסקית. כאמור המגעים בין הצדדים למצוא פתרון מוסכם לא צלחו והצדדים לא הגיעו להסכמה על מנגנון משותף להמשך ניהול החשבון, ומכאן התביעה והבקשה לסעד זמני בהליך.

 

טענות הצדדים 

4.המבקשת היא בעלת רשיון של נותן שירותי מטבע (להלן: "נש"מ") ועיסוקה בהמרת מט"ח במסגרת בנקאית בלבד. אין המבקשת מבצעת פעולות במזומן ואינה עוסקת בניכיון שיקים. המבקשת מחדשת את רישומה מדי שנה ברשויות כנדרש וכמתחייב מפעילותה המצויה תחת פיקוח של הרשות למניעת הלבנת הון ומימון טרור בישראל (נספח א' לבקשה - אישור נש"מ לשנת 2016). המבקשת גם מחזיקה ברשיון נש"מ בארה"ב ומדווחת שם לרשויות על פעילותה.

 

5.המבקשת מנהלת את החשבון אצל המשיב החל משנת 2011, וזהו החשבון העיקרי באמצעותו היא עורכת את מרבית פעילותה בהיקף של מאות מיליוני שקלים בשנה, וכן מנהלת חשבון עזר בבנק המזרחי. למבקשת חשבון נוסף בבנק בניו ג'רזי, ארה"ב שבאמצעותו היא פועלת בארה"ב.

 

6.לטענת המבקשת החל הבנק להרע את תנאי החשבון ומשכך יזמה המבקשת פגישה בין הצדדים שלאחריה (ביום 31.7.16) שלח הבנק מכתב דרישות למבקשת הכולל הגבלות על החשבון כתנאי להמשך ניהול החשבון (נספח ב' לבקשה).

המבקשת התנגדה לתנאים המגבילים את פעילותה ולטענתה הדרישות אינן ישימות, ונוגדות את עצם פעילותה העסקית המבוססת בין השאר על חסכון בעמלות המרה והעברה ועל מהירות בביצוע הפעולה; כך למשל הדרישה של הבנק שכל עסקת העברת כספים תבוצע באמצעות העברה בפועל ("סוויפט") וללא קיזוזים בין החשבון בארץ לחשבון בארה"ב; כך הדרישה כי המבקשת תפתח חשבון נש"מ בבנק לפי בחירת הבנק שהוא סולק ישיר של המשיב מולו תתבצענה ההעברות בארה"ב וזאת חלף חשבון הבנק של המבקשת שכבר קיים ופועל; כך גם למשל הדרישה למסירת מסמכים לבנק לגבי מהות כל עסקה שהיקפה מעל 250,000 ₪ מראש וקבלת אישור הבנק לעסקה, ומתן זכות "וטו" לבנק לגבי כל עסקה שלא תניח את דעתו זאת ללא שהוצגו פרמטרים ברורים להפעלת זכות זו, ועוד.

 

7.לטענת המבקשת אין כל בסיס להצבת דרישות הבנק ואין הצדקה להטלת מגבלות בלתי אפשריות, כשיש פתרונות חלופיים שיביאו לתוצאה זהה שמחד תפחית את הסיכון של הבנק ומאידך תאפשר למבקשת להמשיך את פעילותה העסקית. טוענת המבקשת כי במסגרת ניסיונותיה לפתור את המחלוקת הציגה פתרונות אפשריים כך הסכימה למסור מידע מסוים שברשותה שיסייע לבנק ללמוד על פעילותה ואף הגישה בקשה לרשות המיסים לסווגה כ"חברה מיוחדת" הרשאית להעביר כספים לחשבונות בחו"ל בפטור ממס; המבקשת קיימה פגישה עם הבנק (נספחים ג'-ד' לבקשה) אך המגעים בין הצדדים לא הניבו פתרון מוסכם.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ