אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> ה"פ 24907-01-14 מנסורה נ' הראל חברה לביטוח

ה"פ 24907-01-14 מנסורה נ' הראל חברה לביטוח

תאריך פרסום : 21/07/2015 | גרסת הדפסה

ה"פ
בית משפט השלום תל אביב - יפו
24907-01-14
15/07/2015
בפני השופטת:
נאוה ברוורמן

- נגד -
מבקש:
אריה מנסורה
משיבה:
הראל חברה לביטוח בע"מ
פסק דין
 

 

מונחת לפניי המרצת פתיחה לפיה עותר המבקש להצהיר כי פקע הסכם הלוואה שנחתם בין הצדדים, ואין המשיבה רשאית לפעול או למשוך כספים מקופתו של המבקש, המנוהלת על ידה.

 

רקע:

 

1.בקליפת אגוז, ביום 16.07.96 נטל המבקש הלוואה בסך של 17,000 ₪ (להלן: "ההלוואה") מן המשיבה, לטובת חברה בשם "בוני עיר האבות" (להלן: "החברה"). החברה הייתה בבעלות אביו של המבקש, והמבקש הועסק בה כשכיר.

 

המדובר בהלוואה בפריסה חודשית בת 24 חודשים, עד לחודש אוגוסט בשנת 1998, כאשר התשלומים כוללים ריבית בשיעור של 7.5%, וזאת בתוספת הצמדה למדד לתשלומי הקרן והריבית.

 

2.המשיבה היא חברת ביטוח (להלן: "המשיבה") אשר מבטחת את המבקש בפוליסת ביטוח, שמספרה 2044063 מסוג "ביטוח מנהלים" (להלן: "הפוליסה").

 

3.על-מנת לסבר את האוזן, בין הצדדים נערך הסכם (להלן: "ההסכם") על-פיו הועמדה למבקש הלוואה, בשעבוד פוליסה. בהתאם להסכם רשאית המשיבה לדרוש את מלוא ההחזר בתשלום חד פעמי, כאשר נמנע הלווה מסילוק תשלום חודשי במועדו, וזאת מיד לאחר דרישת התשלום הראשונה.

 

4.ביום 29.05.12 קיבל המבקש מכתב התראה מטעם המשיבה כי קיים חוב לכאורה על שמו, בגין הלוואה שלא סולקה, וכן נשלחו מכתבי התראה נוספים בשנת 2013.

 

5.לשיטת המבקש, מכתב ההתראה משנת 2012, הינו מכתב דרישה ראשון, בחלוף 16 שנה ממועד מתן ההלוואה, מה גם שלמיטב ידיעתו של המבקש, ההלוואה נפרעה כבר בשנת 1999, עם סגירת החברה.

 

6.מנגד, טוענת המשיבה כי בהתאם לרישומיה לא שולמה ההלוואה ואף לא תשלום אחד על חשבון ההלוואה, על כן היא זכאית עתה לדרוש את החזר ההלוואה, בהתאם להסכם.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ