אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> דחיית בקשה לצו ירושה של טוען להיותו ידוע בציבור של המנוחה

דחיית בקשה לצו ירושה של טוען להיותו ידוע בציבור של המנוחה

תאריך פרסום : 05/05/2008 | גרסת הדפסה

ת"ע
בית משפט לעניני משפחה חיפה
1410-07,1411-07
15/04/2008
בפני השופט:
אלה מירז

- נגד -
התובע:
ק' א' ת.ז. 0000000
עו"ד בנימין שקד
הנתבע:
1. י' ל' (המתנגד)
2. י' ו' (המתנגד)
3. היועץ המשפטי לממשלה (המשיב)

עו"ד יואב סתיו
פסק-דין

1.         ענינו של פסק דין זה בקשה לצו ירושה שהגיש המבקש בטענה כי היה ידוע בציבור של המנוחה ח' ה' ז"ל (להלן:"המנוחה"). הוגשה התנגדות ע"י שארי בשרה של המנוחה הטוענים להיותם יורשיה על פי חוק.

2.         המנוחה נפטרה בנסיבות טראגיות ביום 14.3.06 בגיל 36 שנים.

טענות המבקש

3.         המבקש טוען כי המנוחה התגוררה בביתו והם היו בני הזוג שניהלו משק בית משותף החל מחודש מרץ 2005 ועד לפטירת המנוחה. המנוחה ערכה קניות לביתם.  בני הזוג ביקרו את אם המבקש.

4.         הגם שהמנוחה אושפזה בבית חולים לחולי נפש בחודש אוגוסט 2005, לאחר שיחרורה שבה לבית המבקש. לטענת המבקש, אין חשיבות לעדות הגב' אט' שכן איננו טוען כי התגורר בבית המנוחה.לטענת המבקש שילם עבור מצבת המנוחה.

טענות המתנגדים

5.         המתנגדים טוענים כי המבקש אינו ידוע בציבור של המנוחה וכי הצדדים לא  ניהלו משק בית משותף. המנוחה התגוררה בבית אמה עד לפטירתה. לאחר פטירת אמה ביום 8.5.05 איש לא התגורר עם המנוחה. המבקש לא התגורר בבית המנוחה והמנוחה לא ביקרה בביתו.

6.         המבקש לא טען ולא הוכיח כי ניהל משק בית משותף עם המנוחה. הגב' אט' שכנתה של המנוחה הופקדה על תשלום חודשי בסך 2,000 ש"ח לרכישת מזון ותרופות למנוחה והכסף הועבר לחשבון הבנק של השכנה . הגב' אט' רכשה למנוחה מצרכים בסיסיים מכיסה לאור מחסור תמידי במצרכים.

7.         לטענת המתנגדים העובדה שהשכנה נזקקה לאישור בית משפט לרכישת מזון ותרופות מעידה כי המבקש והמנוחה לא ניהלו משק בית משותף.

8.         עוד טוענים המתנגדים, כי המבקש והמנוחה לא התגוררו יחד. המבקש לא ישן בדירת המנוחה והמנוחה לא ביקרה בביתו ולכן לא הוכח קיומו של התנאי של קיום חיי משפחה והכוללים רכיב מגורים. המנוחה דחתה הצעה לעבור להתגורר בבית המבקש לאחר פטירת אמה. לטענת המתנגדים המבקש לא ידע כי המנוחה אושפזה בשנת 2005 ובכל אופן עם שחרורה שבה לדירתה ולא לדירת המבקש. מי שאשפז, שיחרר וביקר את המנוחה בבית החולים לבריאות הנפש היתה שכנתה ז' אט'.  המבקש לא היה בלוויתה של המנוחה ולא ידע על נסיבות מותה הטראגיות.  המבקש לא הגיש תביעה לביטוח הלאומי להכיר בו כידוע בציבור.

דיון

פן משפטי

9.         סעיף 55 לחוק הירושה תשכ"ה-1965 קובע:

"מעין צוואה

איש ואשה החיים חיי משפחה במשק בית משותף אך אינה נשואים זה לזה, ומת אחד מהם ובשעת מותו אף אחד מהם לא היה נשוי לאדם אחר, רואים את הנשאר בחיים כאילו המוריש ציווה לו מה שהנשאר בחיים היה מקבל בירושה על פי דין אילו היו נשואים זה לזה, והוא כשאין הוראה אחרת, מפורשת או משתמעת, בצוואה שהשאיר המוריש"

הסעיף קובע 3 תנאים לזכאות לירושה:

א.         חיי משפחה

ב.         משק בית משותף

ג.          בשעת הפטירה אף אחד מהם לא היה נשוי לאדם אחר.

המדובר בתנאים מהותיים ולא ראיתיים גרידא.

ראה: ע"א 6434/00 רות דנינו נ' משה מנע ו-2 אח' פ"ד נו (3) 683, עמ' 690-689.

10.        נקבע בפסיקה, כי הזכות לרשת, אינה תלויה בתנאי נוסף או בכוונה כלשהיא של בן הזוג שנפטר.

ראה: בע"מ 9607/03 פלוני נ' פלונית, תק-על 2006 (4) 2765, 2770.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ