אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> דחייה על הסף של תביעה טרם קיום קד"מ תוך דיון מהותי בטענות הצדדים

דחייה על הסף של תביעה טרם קיום קד"מ תוך דיון מהותי בטענות הצדדים

תאריך פרסום : 06/08/2009 | גרסת הדפסה

ת"ע
בית משפט לעניני משפחה חיפה
978-07-08
16/02/2009
בפני השופט:
אלה מירז

- נגד -
התובע:
1. ד. ש.
2. ד. צ.
3. ס. א.
4. ש.ס.ד.

הנתבע:
1. ש.ה.
2. האפוטרופוס הכללי במחוז חיפה והצפון

פסק-דין

1.         המשיבה הגישה תביעה לביטול צו קיום צוואת המנוחה שניתן ביום 17.12.07 בקשר למנוחה מ.ש. ז"ל (להלן: "צו קיום צוואה").

2.         המבקשים הגישו תגובתם לבקשה בה טענו לדחית התביעה על הסף מהנימוקים שפורטו. הוגשה תגובת המשיבה לבקשה לדחיה על הסף.

3.         לפיכך, נשוא פסק הדין הינו בקשת המבקשים לדחית התביעה על הסף.

4.         למנוחה נולדו 3 בנות ר., פ. וה. (המשיבה דנן). המבקשים הינם ילדיה של האחות ר. האחות פ. נפטרה.

טענות הצדדים

5.         לטענת המבקשים - יש לדחות את התביעה לביטול צו קיום צוואה שכן הצו ניתן בהסכמה. התביעה הוגשה בשיהוי של 7 חודשים ממתן הצו. כן הועלו טענות פרוצדוראליות שהאחות לא צורפה וכי לא הוגש תצהיר . לטענת המבקשים לא פורטו נימוקי הבקשה ומה התרמית הנטענת. המדובר בטעות בכדאיות עסקה המבוססת על הנחה שגויה של המשיבה כי תזכה בירושת המנוחה. לטענת המבקשים הצו שניתן ועיגן את ההסכם, מקפח דווקא את האחות המנוחה.

6.         המבקשים בתגובתם מציינים כי הדרך היחידה לתקוף פסק דין שניתן בהסכמה בטענות של טעות והטעיה או תרמית הינם בדרך הגשת תובענה נפרדת. לא ניתן להגיש בקשה לביטול פסק דין כאשר פסק הדין ניתן במעמד הצדדים ובהסכמתם. תגובת המשיבה כוללת טענות עובדתיות ואינה מגובה בתצהיר.

7.         טענות המשיבה - ההסכמה למתן צו קיום צוואה ניתנה לאחר טעות ו/או הטעיה כאשר המבקשים מסתמכים על טעות זו. ההסכמה ניתנה כאשר האחות המנוחה פ. שכבה על ערש דווי ונפטרה כעבור 3 ימים. הטעות היתה בכך שהמשיבה לא ידעה כי האחות המנוחה חתמה על צוואה בשנת 1996 לטובת המבקשים, בה הורישה להם את כל רכושה כולל את כספי עזבון האם. צוואת האחות מנוגדת לרצון האם, האומרת במפורש בסעיף 6 שככל שהאחות המנוחה לא תוכל לרשת, יקבלו את הרכוש המיועד לה האחיות שנותרו בחיים. המשיבה הסתמכה על האמור בסעיף 6 בידעה כי גם אם תחתום על ויתור לטובת האחות פ., הרי שחלקה יעבור אליה לאחר מותה. לטענתה נאמר לה על ידי עו"ד להבי שייצג את האחות ר. "אין לך מה לדאוג ממילא תקבלי את מחצית החלק של פ."

8.         לטענת המשיבה, האחות פ. אמורה היתה לקבל פחות, כאשר הירושה מחולקת ל-2 חלקים בלבד והאחות השלישית מקבלת רק כספים. האם המנוחה רצתה להוריש רק את חשבון 000001 בבנק דיסקונט בהדר הכרמל בו היו מצויים רק 12,460$ ולא את כל הכספים המצויים בבנק דיסקונט. לטענתה האחות היתה חולת נפש ולפיכך האם צמצמה את חלקה בעזבון. המשיבה מעלה טענות באשר לכשרות הצוואה שערכה האחות. העברות מחשבון הבנק נעשו לפי הוראה מפורשת של האם לחשבון אחר של האם. לטענת המשיבה הסיבה היחידה שהסכימה לחלק את העזבון ל-3 חלקים היתה מתוך כוונה כנה וידיעה כי ממילא החלק של פ. יועבר לה ולאחותה לפי רצון האם בצוואה משנת 1978.

9.         לטענת המשיבה ברצונה להוכיח כי האחות המנוחה היתה חולה בשנת 1996 ולפיכך ביקשה להזמין את תיקיה הרפואיים.

דיון

10.        "פסק דין שבהסכמה , ממוזגות בו שתי תכונות, של הסכם ושל פסק דין. לפיכך ניתן פסק הדין לביטול מחמת כל פגם העשוי לבטל הסכם, כגון שאדם טעה או הוטעה.."

ראה: השופט זוסמן בספרו "סדרי הדין האזרחי", מהדורה שביעית 1995 , בעמ' 549.

11.        במקרה דנן מתבקש ביטול ההסכם מפאת טעות ו/או הטעיה.

סעיף 14 לחוק החוזים (חלק כללי), תשל"ג-1973 קובע:

"טעות

(א)        מי שהתקשר בחוזה עקב טעות וניתן להניח שלולא הטעות לא היה מתקשר בחוזה והצד השני ידע או היה עליו לדעת על כך, רשאי לבטל את החוזה.

(ב)        מי שהתקשר בחוזה עקב טעות וניתן להניח שלולא הטעות לא היה מתקשר בחוזה והצד השני לא ידע ולא היה עליו לדעת על כך, רשאי בית המשפט, לפי בקשת הצד שטעה, לבטל את החוזה, אם ראה שמן הצדק לעשות זאת; עשה כן, רשאי בית המשפט לחייב את הצד שטעה בפיצויים בעד הנזק שנגרם לצד השני עקב כריתת החוזה.

(ג)         ........

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ