אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> בהטה נ' גלית קפה ערים בע"מ

בהטה נ' גלית קפה ערים בע"מ

תאריך פרסום : 12/07/2018 | גרסת הדפסה

ד"מ
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
61187-05-16
07/07/2018
בפני השופטת:
דגית ויסמן

- נגד -
תובע::
שרפאל בהטה
עו"ד גיא ברנד
נתבעת::
גלית קפה ערים בע"מ
עו"ד יוגב דקל
פסק דין

 

 

1.התובע, נתין אריתריאה, עבד אצל הנתבעת, שהפעילה בית קפה בשם "קפה גרג" בקניון ערים בכפר סבא, במשך כשנה ורבע, מיום 25.1.15 ועד תחילת אפריל 2016, כשוטף כלים ועובד מטבח, עד שהתפטר מעבודתו ועזב.

 

בהליך זה נתבעו תשלום שכר חודש עבודה אחרון (4/16), גמול עבודה בשעות נוספות, פדיון חופשה, פדיון הבראה, דמי חגים, דמי גמולים לפנסיה (תגמולים ופיצויים) וכן פיצויים סטטוטוריים בגין אי מתן הודעה בכתב על תנאי עבודה ובגין תלושים שהנתונים שצוינו בהם היו שגויים.

 

2.התובע הועסק על ידי הנתבעת במשך 6 ימים בשבוע. ביום שבת בית הקפה היה סגור, מטעמי כשרות (ר' בעדות מנהלת הנתבעת, גב' גלית גלאם (להלן – גלאם), בעמוד 13 לפרוטוקול, שורה 1).

 

התובע השתכר שכר שעתי שנע בין 25 ₪ ל-29 ₪.

 

3.המחלוקת העובדתית המרכזית בין הצדדים היא בשאלה אם התובע התפטר וכפועל יוצא מכך – אם הנתבעת זכאית לקזז תמורת הודעה מוקדמת שהתובע לא מסר (לגרסתה) כנגד שכרו האחרון.

 

נושא עובדתי שני שיש לברר הוא אם התובע עבד בשעות נוספות ואם הוא זכאי לגמול בגין כך, לרבות השאלה אם ניצל הפסקות במהלך העבודה ואם יש להתחשב בהן בחישוב הסכומים המגיעים לתובע בחישוב גמול עבודה בשעות נוספות.

 

4.בפתח הדיון יש לציין כי התובע העיד בהליך של עדות מוקדמת, כך שבפני המותב הח"מ נשמעה רק עדותה של גלאם, מנהלת הנתבעת. מטבע הדברים, במצב זה, קיים קושי ממש בקביעת מהימנות לגבי עדות התובע אשר נשמעה בפני כב' הרשמת עציון פלץ.

 

טענת הקיזוז ונסיבות התפטרותו של התובע

5.אין חולק שהתובע סיים לעבוד אצל הנתבעת במהלך חודש 4/2016 וכי התובע התפטר מעבודתו.

 

על פי גרסת התובע, הוא התלונן על איכות כוח האדם במטבח ולאחר שלא נעשה דבר בעניין, נתן הודעה מוקדמת בת 20 יום שלאחריה עזב. התובע הוסיף שבחלוף שישה ימים ממתן ההודעה, לאחר שהגיעו שני טבחים חדשים, נמסר לו על ידי מנהלת הנתבעת שהוא יכול לעזוב את העבודה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ