אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> גזר דין בתיק ת"פ 3884/01

גזר דין בתיק ת"פ 3884/01

תאריך פרסום : 25/02/2013 | גרסת הדפסה

ת"פ
בית משפט השלום באר שבע
3884-01,3230-04,3232-04,4455-04
19/04/2012
בפני השופט:
ג'ורג אמוראי

- נגד -
התובע:
1. מ.י. מע"מ באר-שבע - עו"ד עידן ארד
2. מ.י. היועץ המשפטי לאגף מס הכנסה - עו"ד בן פורת

הנתבע:
1. ריגה מערכות איוורור בע"מ
2. פ ח חי ריגה אחזקות בע"מ
3. פחחי ריגה תעשיות פח בע"מ
4. יוחנן שפגין

עו"ד פורר
גזר דין

הנאשמים, ארבע חברות בע"מ ומנהלם הפעיל, הורשעו עפ"י הודאתם במסגרת הסדר טיעון בתיקי מע"מ ובתיק מס הכנסה, בביצוען של 86 עבירות של אי הגשת דוחות מע"מ תקופתיים במועד, 21 עבירות של אי תשלום מס שנוכה, 2 עבירות של אי הגשת דוח מס הכנסה של חברה במועד, 5 עבירות של אי הגשת דוחות מס הכנסה אישי במועד ובנוסף הורשע הנאשם ב- 23 עבירות של אחריות מנהל, בכך שידע ולא נקט בכל האמצעים הסבירים למניעת העבירות. 

בנוסף, הורשעו הנאשמים 4 ו-5 ב"עבירות אחרות" שאינן כלולות בכתבי האישומים, וזאת במסגרת ההסדר ומיצוי זכותם לפי סעיף 39 לחוק העונשין.  המדובר בהרשעה בביצוע 29 עבירות של אי הגשת דוחות תקופתיים, לתקופות שבין 9/2007 ל- 12/2010, וכן בעבירה של אי הגשת דוח מס הכנסה שנתי במועד לשנת המס 2010 ועבירה של אחריות מנהל.

העבירות בוצעו כאמור במסגרת 4 חברות בע"מ לתקופות שבין 1998 עד לשנת 2010.

תיקי החברות סגורים למעט הנאשמת 4 שהינה פעילה.

יתרת קרן המס בתיקי המע"מ הינה חלקית, שכן לא הוגשו כלל 13 דוחות, ומסתכמת בסך של 371,400 ש"ח.

אי תשלום המס שנוכה מסתכם בסך של כ- 143,00 ש"ח, סכום שנוכה מעובדים ולא הועבר לרשויות מס הכנסה, בין השנים 1998-2002.

המחדלים בתיקי מע"מ לא הוסרו, למעט הגשת 73  דוחות תקופתיים באיחור, ונותרה יתרת קרן מס חלקית לתשלום ע"ס 371,400 ש"ח, שלא שולמה.

המחדלים בתיק מס הכנסה לא הוסרו, למעט הגשת 2 דוחות אישיים לשנות המס 2001 ו- 2002, כך שנותרה יתרת מס לתשלום ע"ס 143,000 ש"ח שלא שולמה.

הסדר הטיעון כלל הסכמה לעונש ולפיו יוטל על הנאשם:  10 חודשי מאסר בפועל , קנס כספי לשיקול דעת בית המשפט ומאסר על תנאי שלא יעבור עבירות מהסוג בהן הורשע.

במסגרת הטיעונים לעונש עתרו ב"כ הצדדים לאמץ את ההסדר וזאת בשים לב לחומרת העבירות מחד ולנסיבותיו האישיות הייחודיות של הנאשם מאידך ובייחוד לנוכח מצבה הרפואי של בתו בת 14 שנים, נכה מולדת בשיעור 100% וזקוקה להשגחה מתמדת ועזרה בפעילות היומיומית.

דיון:

בתי המשפט הדגישו לא פעם את החומרה הגלומה בביצוען של עבירות מס וההלכה היא כי בעבירות אלו יש להעדיף את ההיבט הציבורי על פני ההיבט האישי, תוך הטלת עונשי מאסר ממשוכים, אף כנגד מי שנעדר עבר פלילי. יחד עם זאת, אין המדובר בכלל קטגורי, עסקינן במדיניות ענישה אינדיווידואלית בהן ניתן המשקל לכלל שיקולי הענישה תוך איזון שיקוליו האישיים של הנאשם אל מול חומרת מעשיו ובהתחשב בנתוניו הספציפיים של כל תיק.

במסגרת שיקולי הענישה ולחומרא, יש ליתן המשקל להיקף כתבי האישומים , נסיבות ביצוע העבירות, כמות העבירות,סיווגן, סכום המס הגבוה שנגזל, העדר הסרת המחדלים וביצוען במסגרת פעילות 4 חברות בע"מ, על פני תקופה ממושכת שבין השנים 1998 עד לשנת 2010.

המדובר בסדרת עבירות מס חמורות שבוצעו בשיטתיות, בעקביות ובמקביל, במסגרת פעילותן של 4 חברות בע"מ, על פני תקופה ממושכת של למעלה ל- 10 שנים, בטרם הגשת כתבי האישומים, לאחר הגשת כתבי האישומים ואף לאחר הרשעתם במסגרת הנאשמת 4 שהינה פעילה.

המדובר באי הגשת 86 דוחות מע"מ תקופתיים במועד, 21 עבירות של אי תשלום מס שנוכה מעובדים, 2 עבירות של אי הגשת דוח מס הכנסה של חברה במועד, 5 עבירות של אי הגשת דוחות מס הכנסה אישי במועד ו-  23 עבירות של אחריות מנהל.

הנאשמים לא הגישו דוחות תקופתיים ושנתיים במועד, ובכך מנעו מרשויות המס לאמת את הנתונים המופיעים בדוחות, לבצע הליכי ביקורת תקינים וגביית מס אמת במועדו, ואף הגדילו ולא הגישו כלל דוחות תקופתיים, כך שיתרת קרן המס הידועה למאשימה הינה חלקית בלבד.

ביצוע העבירות בניגוד לפקודת מס הכנסה מעצימות במידה רבה את חומרת מעשיו של הנאשם ומחזקות את הצורך שבהרתעתו. הנאשמים 2, 3 ו-5 ניכו מס מעובדים, בסכום כולל של כ- 143,000 ש"ח.

יש לראות הנאשמים כמי מעלו בתפקידם כנאמנים בכספי הציבור וכמי שגנבו מקופת הציבור כספים אלו. הימנעותם מתשלום המס שנוכה והתשלום המתחייב מהדוחות היו משיקולים כלכליים וסדרי עדיפויות הנוגדים את ערך השוויון בנשיאה בנטל המס ואינטרס הציבורי. מעשים אלו בוצעו בידיעה והינם בגדר מעשי מרמה כלפי קופת המדינה.

סכום המס שנגזל וטרם שולם מסתכם בסך של כ- 514,000 ש"ח.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ