אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> בראנץ נ' מדינת ישראל

בראנץ נ' מדינת ישראל

תאריך פרסום : 07/08/2012 | גרסת הדפסה

עמ"ת
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו
52503-07-12
01/08/2012
בפני השופט:
רות לבהר-שרון

- נגד -
התובע:

הנתבע:

החלטה

בפניי ערר שהגיש הנאשם שמיוחסת לו עבירה של נהיגה בזמן פסילה, לאחר שהודה והורשע בעבירה המיוחסת לו, כאשר הטיעונים לעונש נקבעו לראשית חודש נובמבר 2012, שאז יתקבל תסקיר משרות המבחן לגבי עמדתם לגבי העונש.

אקדים ואציין שמדובר במי שלחובתו 22 הרשעות קודמות, כאשר אותן צבר ב- 10 שנות נהיגה בלבד, ואם בכך לא די, הרי שמדובר במי שלחובתו הרשעות חמורות בעבירות פליליות, בעבירות גניבה, שוד מזויין, שבל"ר ותקיפה, רשימה של עבירות שקצרה היריעה מלפרטן.

טוען הסניגור המלומד כי יש לבוא לקראתו של העורר בכך שביהמ"ש יקל מהתנאים שהוטלו על הנאשם בחלופת מעצר של מעצר בית מלא ויש מקום לאפשר לו לצאת לעבודה כדי לצמצם את חובותיו, בין השאר חובות בגין מזונות לאחר שהתגרש.

יצויין כי לא מדובר באדם שבטרם נתפס בעבירה כזו או אחרת, עבד בעבודה מסודרת ורצופה, עם מעביד שיכול אכן לשמש לו כמפקח לשביעות רצון ביהמ"ש, אלא באדם שאין לו כל עבודה קבועה כרגע ובוודאי שבנסיבות הענין אין מקום להעתר לבקשה.

אני סבורה שביהמ"ש קמא עשה עימו חסד כאשר לא עצר אותו עד תום ההליכים אלא הסכימו הצדדים לשחררו למעצר בית מלא. מחובתו של ביהמ"ש, בראש ובראשונה, להגן על הציבור, כאשר מדובר בעבירה שעלולה לסכן באופן ממשי אם חלילה יקל ביהמ"ש בתנאי השחרור של העורר, והוא ינצל זאת חלילה לנהיגה ללא רשיון או לביצוע כל עבירה אחרת.

אין גם מקום עתה, לכרסם בהסכמה כאשר בפני בימ"ש קמא לא נתבקש כלל לאפשר לעורר לצאת לעבודה. מחובתו של ביהמ"ש בערר לבחון את סבירות החלטתו של בימ"ש קמא. אני סבורה שבנסיבות הענין לא נפלה כל שגגה בפני בימ"ש קמא ובנסיבות הענין, אינני סבורה, בעיקר לאחר שכאמור הנאשם הורשע והדיון בעניינו קבוע לראשית חודש נובמבר לשמיעת הטיעונים לעונש, שיש מקום לצמצם ולהקל בתנאים.

בנסיבות הענין, הערר נדחה.

ניתנה והודעה היום י"ג אב תשע"ב, 01/08/2012 במעמד הנוכחים.

רות לבהר-שרון, שופטת

הוקלד על ידי: גילה קייקובה

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ