אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> בפ"מ 5115-01-15 אבו ליל נ' מדינת ישראל

בפ"מ 5115-01-15 אבו ליל נ' מדינת ישראל

תאריך פרסום : 07/07/2015 | גרסת הדפסה

בפ"מ
בית משפט השלום עכו לתעבורה
5115-01-15
27/01/2015
בפני השופט:
אבישי קאופמן

- נגד -
מבקשים:
ח'אלד אבו ליל
משיבים:
מדינת ישראל
החלטה
 

 

בפני בקשה לביטול פסילה מנהלית שהוגשה לפי סעיף 48 לפקודת התעבורה [נוסח חדש].

 

רישיון הנהיגה של המבקש נפסל ביום 19.1 למשך 30 יום לאחר שנרשם לו דוח המייחס לו אי מתן זכות קדימה.

 

המבקש הכחיש את ביצוע העבירה והוסיף וטען בפניי בדבר נחיצות רשיונו לאור מצבו הכלכלי.

 

 

כידוע, בעת דיון בבקשה מעין זו, יש לבחון שתי שאלות: הראשונה, האם קיים בשלב זה חומר ראיות לכאורה המבסס את אשמת המבקש בעבירה המיוחסת לו, וזאת להבדיל מהוכחת האשמה מעבר לכל ספק סביר הנדרשת בעת הדיון באישום לגופו; השניה, האם המשך נהיגתו של המבקש מסכן את שלום הציבור כאשר שאלה זו נבחנת בהתחשב עברו התעבורתי של המבקש ובנסיבות האירוע הספציפי.

 

עיינתי בנסיבות המקרה, ובשלב זה של הדיון נראה כי קיימות ראיות לכאורה. קיים דוח מפורט של שני שוטרים, אשר אינו עולה בקנה אחד עם טענת המבקש כי "הכביש היה פנוי לחלוטין". עם זאת, יש להביא בחשבון כי מדובר בצומת אליה נכנסים כלי רכב הפונים לכרמיאל בו זמנית משני הכיוונים, כך שלעתים מתקשה נהג המגיע מכיוון נסיעת המבקש להבחין ברכב המגיע מהכיוון השני.

 

לגבי המסוכנות, המבקש צבר לחובתו לא פחות מ – 77 הרשעות עד היום. טענת המבקש כי מדובר בעבירות ישנות אינה מתקבלת. אכן בין שנת 2044 ועד 2013 לא נרשמו לחובת המבקש הרשעות, אולם מאז 2013 לחובתו 7 עבירות, ארבע מהן בגין שימוש בטלפון בעת נהיגה.

 

לאחר ששקלתי את טענות בעלי הדין ובחנתי את החומר שהוצג בפניי, בהתחשב ברמת החומרה הפחותה של העבירה, ובמצבו האישי המיוחד, הגעתי למסקנה כי בנסיבות יש לקצר את משך הפסילה המנהלית ולהעמידה על תקופה של 15 ימים.

לפיכך, רשיונו של המבקש יוחזר לו בתום 15 ימים מיום הפסילה המנהלית.

 

ניתנה היום, ז' שבט תשע"ה, 27 ינואר 2015.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ