אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> מדינת ישראל נ' שירזי(אסיר) ואח'

מדינת ישראל נ' שירזי(אסיר) ואח'

תאריך פרסום : 05/05/2017 | גרסת הדפסה

בע"ח
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו
72417-09-16
01/05/2017
בפני השופט:
אברהם הימן

- נגד -
המבקשים:
1. אריה שירזי
2. אסף יריב

המשיבה:
מדינת ישראל
החלטה


 

לפני בקשה לעיון בחומר חקירה אשר הוגשה מכוח סעיף 74(ב) לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב], התשמ"ב-1982.

 

רקע

 

ביום 13.7.15 הוגש כנגד המבקשים כתב אישום הכולל שני אישומים, האחד בגין עבירה של שידול לרצח והשני בגין עבירה של שידול לניסיון לרצח.

 

על פי הנטען בחלק הכללי שבכתב האישום, במהלך השנים 2002-2004 או בסמוך לכך, התחוללו מאבקי שליטה בין משפחות פשע בישראל אשר כללו חיסולים וניסיונות חיסול הדדיים. במהלך התקופה הרלבנטית לכתב האישום, התחולל מאבק על אזורי שליטה באזור השרון בין משפחת אבוטבול והעומד בראשה- אבי אבוטבול (להלן- "אבוטבול") לבין המבקש 1 ועבריינים המקורבים אליו. המבקש 2 היה חברו, איש סודו, יד ימינו ועוזרו של המבקש 1, וי.א, עד המדינה, היה מקורבם של השניים. בתקופה הרלבנטית לכתב האישום, נתגלע סכסוך בין י.א לבין אבוטבול ומקורביו, על רקע חשדו של י.א כי אבוטבול ומקורביו עומדים מאחורי ניסיונות חיסול של י.א ומקורביו. במהלך התקופה הרלבנטית היה אלכסנדר (סאשה) זלוצ'בסקי (להלן- "סאשה") איש אמנו ועושה דברו של אבוטבול. במהלך שנת 2000 או בסמוך לכך, ריצו המבקש 1 וסאשה עונשי מאסר מקבילים באותו מתקן כליאה, ונרקמו ביניהם יחסי חברות. במועד שאינו ידוע במדויק למשיבה, על רקע קשרי החברות ביניהם, גילה סאשה למבקשים, בדיסקרטיות, כי אבוטבול מתכנן לרצוח את המבקש 1 באמצעות אחרים. משנודע הדבר, החליטו המבקשים לרצוח את אבוטבול ואת גיא יחזקאל, מקורבו, בטרם יצליח אבוטבול להוציא את תכניתו מן הכוח אל הפועל, כמפורט באישומים. במהלך שנת 2002 סיים סאשה לרצות את תקופת מעצרו ועבר להתגורר מחוץ לישראל.

 

האישום הראשון, מכונה פרשיית רצח גיא יחזקאל (ברלין). האישום השני, מכונה פרשיית ניסיון לרצח אסי אבוטבול (פראג).

 

על פי המתואר בכתב האישום, במהלך התקופה הרלבנטית לכתב האישום, בין השנים 2002-2004, ועל רקע חיסולים וניסיונות חיסול הדדיים בקרב משפחות פשע באזור השרון, רקמו המבקשים תכנית לפיה ירצחו באמצעות איש קשר אשר התגורר בגרמניה- סאשה ז'לוצ'בסקי (להלן- "סאשה"), את מי שהחשיבו כאויביהם- גיא יחזקאל ז"ל (להלן- "המנוח") ואסי אבוטבול (להלן- "אבוטבול") אשר התגורר אותה העת בצ'כיה. בתאריך 7.10.03 נפגשו בעיר דרזדן בגרמניה אבוטבול, נהגו והמנוח עם סאשה וחברו מישראל א.פ. בהמשך, במהלך נסיעתם המשותפת של המנוח, סאשה וא.פ בכביש מהיר בדרך לברלין עצר לפתע סאשה את הרכב בו נהג בשולי הכביש, התרחק מהרכב יחד עם המנוח וירה בו שלוש יריות שגרמו למותו. בסמוך לאחר רצח המנוח, משנוכחו המבקשים כי תכניתם לרצח המנוח צלחה, החלו לקדם תכנית נוספת לרציחת אבוטבול בעיר פראג. המבקשים עודדו ושכנעו את סאשה להוציא אל הפועל את התכנית לרצח אבוטבול תמורת תשלום סכום של חצי מיליון דולר. בתאריך 1.8.04 יצאה תכניתם של המבקשים אל הפועל כאשר מחסל המתין לאבוטבול מחוץ לקזינו השייך למשפחתו בפראג וזרק לעבר רכבו רימון יד אשר התפוצץ וגרם לנפגעים. אבוטבול ניצל מניסיון החיסול.

 

ביום 28.9.16 הגישו באי כוח המבקשים את הבקשה לעיון בחומר חקירה, במסגרתה עתרו לקבלת היקף רב של חומרי חקירה:

 

א. חומרי חקירה אשר לא נמסרו לידי ההגנה בטענה כי הוצאה לגביהם תעודת חיסיון שעה כי תעודת החיסיון אינה חלה עליהם. במסגרת עתירה זו עותרים באי כוח המבקשים לעיין בכל חומרי החקירה הנמצאים בתיקי החקירה שנוהלה על ידי המשטרה בגרמניה ובתיקי החקירה שנוהלה על ידי המשטרה בצ'כיה שאינן חוסים תחת תעודות חיסיון. כמו כן עתרו באי כוח המבקשים להתיר להם עיון במסמכים הקשורים לעד המדינה א.י ולעד המדינה א.פ ומסמכים נוספים בטענה כי אינם חסויים.

 

ב.חומרי חקירה שהמשיבה סירבה להמציא לידי ההגנה בטענה כי אינם רלבנטיים. באי כוח המבקשים טוענים כי בידי המשיבה חומר חקירה רב אותו סיווגה באופן חד צדדי כלא רלבנטי והמדובר בכ- 500 פריטים המצויים בתיקי החקירה הגרמניים והצ'כיים המכילים כ- 3,800 עמודים. באי כוח המבקשים צירפו לבקשה טבלה המפרטת את הפריטים בהם מבוקש העיון - כנספח יג'. לטענת באי כוח המבקשים, פריטים אלה רלבנטיים להגנת המבקשים והם קשורים ללב ליבם של האישומים. בבקשתם התייחסו באי כוח המבקשים לחמישה מסמכים וטענו כי רק על פי כותרתם ניתן ללמוד כי הם רלבנטיים לאישומים המיוחסים למבקשים. כמו כן טענו באי כוח המבקשים כי זכותם של המבקשים לעיין בחומר החקירה היא זכות חוקתית וכי חובתה של התביעה להעביר לעיון המבקשים את כל חומר החקירה על מנת שייבחנו על ידי סניגוריהם ואין היא רשאית להחליט על דעת עצמה כי מדובר בחומרים שאינם רלבנטיים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ