אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> ביהמ"ש חייב איש במזונות של 25,000 ש"ח לגרושתו עד להכרעה בתביעה הרכושית

ביהמ"ש חייב איש במזונות של 25,000 ש"ח לגרושתו עד להכרעה בתביעה הרכושית

תאריך פרסום : 10/04/2011 | גרסת הדפסה

תמ"ש
בית משפט לעניני משפחה בחיפה
7282-12-09
29/03/2011
בפני השופט:
אספרנצה אלון

- נגד -
התובע:
פלונית
עו"ד פסח קניר ואח'
הנתבע:
אלמוני
עו"ד רן רייכמן ואח'
החלטה

 הצדדים הינם בני זוג לשעבר, אשר נישואיהם נמשכו 28 שנה ובמהלכם הביאו לעולם ששה ילדים משותפים.

המחלוקת בין הצדדים "הולידה" 11 תביעות - תביעות לצווי הגנה, מזונות, רכוש, אבהות ותביעה רכוש כלפי משפחת האיש, אמו ואחיותיו. ההחלטה למזונות זמניים, חייבה את האיש לשלם סך של 50,000 ש"ח לחודש עבור מזונות האישה והקטינים (החלטה מיום  ).

 בתחילת השנה התגרשו הצדדים בבית הדין הרבני. ממועד זה ביקש האיש לבטל החיוב במזונות האישה ואילו האישה עתרה להמשיך ולחייב את האיש במזונותיה וזאת מדין מזונות (דמי הסתגלות, דמי שיקום, פיצוי חודשי), או כחיוב על חשבון זכויותיה ברכוש המשותף, המוחזק בידי האיש - זו עניינה של החלטה זו.

בקשת האישה מיום 21/2/11 משתרעת על פני 29 עמודים ותשובת האיש מיום 15/3/11 מחזיקה 22 עמודים. מטעם זה אביא את טענותיהם בתמצית.

תמצית טענות האישה-

 - האישה תלויה תלות מוחלטת בתשלומי המזונות של האיש אשר לאורך כל שנות הנישואים פרנס את המשפחה, את האישה ואת הילדים, ביד רחבה.

 - האישה חדלה לפני כ-16 שנים לעבוד מחוץ לבית והקדישה את כל חייה לניהול משק הבית ולגידול ילדי הצדדים. נטל גידול הילדים היה על כתפי האישה בלבד, הן כאשר התגוררה המשפחה בחו"ל והן כאשר שבה המשפחה ארצה בעוד האיש נותר ב... והרחיב את פעילותיו העסקיות.

 - למעלה מ-28 שנה היה האיש המוציא והמביא בכל העניינים הכלכליים הרכושיים, מחזיק תחת ידו ובשליטתו את נכסי המשפחה, בעוד האישה עשתה לביתה על מנת לאפשר לאיש להתפנות לעסקיו ולעבודתו, לא מימשה את יכולותיה המקצועיות והעמידה בשוליים את התפתחותה לטובת בעלה, גידול הילדים וניהול משק הבית.

 - האישה פיתחה תלות מוחלטת בבעלה ורמת החיים שניהלה המשפחה משקפת את נזקקות האישה בבעלה - מגורים בבית רחב מידות ברח' ---, העברת סך של 15,000 דולר לחודש מהחשבון מחו"ל לידי האישה, לפחות בשנתיים האחרונות וכן העברת כספים נוספים, כגון: הוצאות אחזקת הבית והרכב על סך של 22,040 ש"ח לחודש.

 - לאיש יכולת כלכלית אדירה, האיש מגלגל תחת ידיו עשרות מיליוני דולרים ארה"ב, אוחז בכספים משותפים (18 מיליון דולר ארה"ב), הבריח סמוך למשבר כ-7,600,000 דולר ארה"ב וכן מחזיק  זכויות נוספות מהותיות (דירות, חשבונות בנק...).

 - האיש מבקש לנשל את האישה מרכושה "ולהעניק" לה רק את חלקה "בחובות".

 - לאישה אין שום מקור מחייה זמין ואפשרי אלא הכספים והרכוש בהם אוחז האיש והמצויים בחו"ל.

 - לאיש יכולת בלתי מוגבלת להמשיך ולשאת בחיוב המזונות הזמניים. האיש מבקש להתנער מחובתו כדי למנוע מהאישה לקבל את חלקה ברכוש המשותף, במוניטין ובפערי ההשתכרות שנצברו לאיש במהלך השנים.

 - יש בידי האיש להמשיך ולשאת בחיוב המזונות הזמניים כדמי מזונות, כחיוב חודשי שיוטל עליו כדמי שיקום או כתשלומי איזון חודשיים אשר ישולמו עד אשר האישה תקבל את חלקה ברכוש המשותף.

 - לבית המשפט הכלים המשפטיים המאפשרים את המשך חיובו של האיש במזונות האישה ואלה הם:-

א.        חיוב האיש במזונות האישה מדין התחייבות חוזית מפורשת ו/או מכללא שנוצרה בין האיש לבין האישה - לאחר 28 שנות נישואין, מהן 16 שנים בהן האישה אינה עובדת ובפרק זמן זה       נוצרה התחייבות מפורשת ו/או מכללא כלפי האישה, להמשיך ולזון אותה, לדאוג לה     לצרכיה, לפחות עד שתחושת הצדק תבוא על סיפוקה ותהא לצדדים נקודת מוצא זהה         לחייהם.

            ב.        חיוב האיש במזונות האישה מדין עקרונות ושיקולי צדק, שוויון, הדדיות וחובת       ההגנה על החלש מבין בני הזוג - הבעל הבריח כספים, אוחז בעשרות מיליוני          דולרים ארה"ב, השייכים במחציתם לאישה; הרכוש בישראל אינו נזיל - בית הצדדים אינו נכס בר מכירה.

            ג.         חיוב האיש במזונות האישה על חשבון חלקה של האישה ברכוש המשותף, שנצבר    לצדדים במהלך שנות חייהם והמוחזק בידי האיש - הכנסות האיש הנאות והרכוש         המשותף האדיר, המוחזק בידי האיש בלבד נותנים את המקור להמשך החיוב בין       כדמי שיקום ובין כדמי הסתגלות חודשיים.

             ד.        חיוב האיש במזונות האישה על בסיס הצהרותיו - הודאותיו - כי הוא המפרנס       היחיד של המשפחה. אשתו וילדיו תלויים בו תלות מוחלטת למחייתם.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ