אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> זוארץ נ' המוסד לביטוח לאומי

זוארץ נ' המוסד לביטוח לאומי

תאריך פרסום : 04/04/2018 | גרסת הדפסה

ב"ל
בית דין אזורי לעבודה באר שבע
43037-10-17
29/03/2018
בפני הנשיא :
שמואל טננבוים

- נגד -
תובעת:
רונית זוארץ
עו"ד ענת חגאי
נתבע:
המוסד לביטוח לאומי
עו"ד ילנה צ'וקלר
פסק דין
 

1.זוהי בקשת הנתבע לסילוק התביעה על הסף, בבסיסה טענה כי משאין מחלוקת כי במועדים הרלוונטיים לתביעה התובעת הוגדרה כבעלת מניות שליטה בחברת מעטים, הרי שהיא אינה עומדת בתנאי הסף לזכאות לדמי אבטלה לפי פרק ז' לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], התשנ"ה-1995 (להלן – החוק) ולפיכך דין תביעתה להידחות על הסף, מבלי להידרש לראיות לגופן.

הרקע לבקשה -

2.התובעת הגישה לנתבע תביעה לדמי אבטלה.

3.במכתב הנתבע מיום 12.7.2017 נדחתה תביעת התובעת, בנימוק – "על פי המידע המצוי בידנו, הנך בעל שליטה בחברת מעטים כמשמעותו בסעיף 32 לפקודת מס הכנסה. לפיכך אינן מבוטח בביטוח אבטלה".

4.על החלטת פקיד התביעות הוגשה התביעה מושא החלטה זו.

5.לאחר עיון בטענות הצדדים, להלן החלטתנו.

טענות הצדדים -

6.אין מחלוקת בין הצדדים על העובדה שהתובעת החזיקה ב - 25% מהון המניות בחברת "אייקונים אירועים בע"מ" (להלן – החברה), וזאת מיום הקמת החברה ועד ליום 5.4.2017. כמו כן אין מחלוקת משפטית כי בעל שליטה בחברת מעטים אינו זכאי לדמי אבטלה.

לטענת הנתבע, נוכח עובדות אלה, עליהן כאמור אין חולק, הרי שהתובעת אינה זכאית לדמי אבטלה ודין תביעתה להידחות על הסף.

התובעת טוענת מנגד כי רישומה כבעלת מניות בחברה הייתה דקלרטיבית בלבד ובפועל היא תפקדה כעובדת שכירה בחברה כאשר היא לא קיבלה החלטות בחברה, היא הוחתמה על הסכם עבודה אישי, קיבלה תלושי שכר וכיוב' . בנסיבות חריגות אלה, טוענת התובעת, כי אין לראותה כבעלת שליטה בחברה וזאת חרף הרישום הפורמאלי.

דיון והכרעה -

7.נקדים ונציין כי כאמור אין מחלוקת כי התובעת הוגדרה כבעלת שליטה בחברת מעטים בהתאם לסעיפים 32(9) ו- 76(א) לפקודת מס הכנסה (להלן – הפקודה).

8.השאלה העומדת לפתחו של בית הדין בבקשה זו היא האם עצם הגדרת התובעת כבעלת שליטה בחברת מעטים שוללת ממנה באופן קטגורי את הזכאות לדמי אבטלה, אף מבלי להידרש לבחינת מעמדה בחברה ומערכת היחסים בינה לבין החברה.

אנו סבורים כי יש להשיב על שאלה זו בחיוב, וננמק -

9.לצורך ההכרעה בשאלה שבמחלוקת יש להידרש להוראות החוק המגדירות מי זכאי לדמי אבטלה -

הזכאות לביטוח אבטלה קבועה בפרק ז' לחוק. סעיף 6ב לחוק מוציא מתחולת הוראות פרק ז' לחוק את מי שעונה להגדרה – "בעל שליטה בחברת מעטים", בזו הלשון - "הוראות פרקים ז' וח' לא יחולו על בעל שליטה בחברת מעטים".

הוראה דומה קבועה בסעיף 335ה לחוק, המגדיר מיהו מבוטח לצורך זכאות לדמי ביטוח אבטלה, כך – "מבוטח לפי פסקה (1) להגדרת מבוטח שבסעיף 158 למעט בעל שליטה בחברת מעטים ישתלמו בעדו דמי ביטוח אבטלה" (הדגשה הוספה -ש.ט.).

10.הוראות חקיקה אלה הוספו לחוק במסגרת תיקון 61 לחוק מיום 1.6.2003 ותכליתן ברורה - למנוע מבעל מניות בחברה קטנה, המוחזק כעובד עצמאי, זכאות לדמי אבטלה. כך גם למדים מדברי ההסבר שפורטו בהצעת החוק שקדמה לתיקון (ראו: הצעת חוק הממשלה 25, כ"ח בניסן התשס"ג, 30.4.2003)

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ