אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> ב' נ' המוסד לביטוח לאומי

ב' נ' המוסד לביטוח לאומי

תאריך פרסום : 12/09/2018 | גרסת הדפסה

ב"ל
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
22610-07-15
09/09/2018
בפני השופטת:
שרה מאירי-אב"ד

- נגד -
תובע:
ר.ב.
עו"ד יהודה אדרי
נתבע:
המוסד לביטוח לאומי
עו"ד ענבל קמיור
עו"ד עדי וידנה
פסק דין

 

 

1.ביום 29/08/2016 מונה ד"ר א. ברוסקין, אורטופד, כמומחה יועץ-רפואי ("המומחה") והועברו אליו העובדות הבאות (כהסכמת הצדדים):

 

א.התובע יליד 1963.

ב.התובע עבד כמלגזן ומחסנאי בחב' געש תאורה החל משנת 2000 ועד שנת 2014.

ג.במהלך עבודתו עבד התובע 5 ימים בשבוע, כ-9 שעות עבודה בממוצע.

ד.להלן אופי עבודתו:

1.עבודתו של התובע במשמרת בוקר כללה, בין היתר, העמסת סחורה על משאית (מ-3 עד 5 משאיות ביום) כאשר בכל משאית העמיס התובע מ-13 עד 15 משטחים בממוצע, במהלך עבודה זו נעזר התובע במלגזה לצורך ביצוע עבודתו, יצוין כי משקל כל גוף תאורה בין 1 ק"ג ל-15 ק"ג באופן משתנה.

2.עבודתו של התובע במשמרת צהריים כללה, בין היתר, סידור סחורה על המשטחים לפי הזמנות שקיבל מלקוחות, במהלך עבודה זו נעזר התובע במלגזה לצורך ביצוע עבודתו.

3.יודגש כי התובע העמיס ופרק את הסחורה ע"י המלגזה באמצעות ג'ויסטיק הנעה שנע לכל הכיוונים (המופעל בכף יד ימין), עבודה זו התבצעה באופן חוזר ונשנה במהלך שעות עבודתו, יוער כי כל עת שהמלגזה בנסיעה הג'ויסטיק רועד (תקופה לפני כן התובע עבד עם מלגזה אחרת שמפעילים בכל אצבעות יד ימין), מכל מקום בכל סוגי המלגזות התובע היה חשוף לרטט כאמור, פעולות אלו גרמו לשימוש חוזר ושונה במהלך שנות עבודתו.

4.התובע סובל עד עצם היום הזה מכאבים והגבלות בכף יד ימין.

 

לכבוד המומחה הועברו השאלות הבאות:

 

א.מהו ליקויו של התובע?

ב.האם ניתן לקבוע, בסבירות של מעל 50%, קיומו של קשר סיבתי בין עבודת התובע לליקוי ממנו הוא סובל?

גם החמרת מצב הליקוי עקב העבודה משמעה קיום קשר סיבתי בין השניים.

ג.ככל שהתשובה לשאלה הקודמת הינה בחיוב, וקיים לדעת המומחה קשר סיבתי בין העבודה לליקוי, הוא מתבקש להשיב לשאלה הבאה בדבר אופן קרות הליקוי, דהיינו:

האם בעיקרו של דבר ניתן לומר, כי ליקויו של התובע עקב עבודתו נגרם על דרך של פגיעות זעירות, כך שכל אחת מהן הסבה לו נזק זעיר בלתי הדיר, עד שהצטברות הנזקים הזעירים הללו זה על גבי זה גרמה גם כן לליקויו (כדוגמת טיפות מים המחוררות את האבן עליה הן נוטפות).

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ