אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> ב"ל 15840-01-14.17 נובמבר 2014

ב"ל 15840-01-14.17 נובמבר 2014

תאריך פרסום : 05/01/2015 | גרסת הדפסה

עב"ל
בית דין אזורי לעבודה תל אביב-יפו
15840-01-14
17/11/2014
בפני השופטת:
אסנת רובוביץ - ברכש

- נגד -
מבקש:
א. צ
עו"ד משה שלום
משיב:
המוסד לביטוח לאומי
עו"ד בר נור
פסק דין
 
 

 

1.בפניי ערעור לפי סעיף 123 לחוק הביטוח הלאומי על החלטת הועדה הרפואית לעררים (נפגעי עבודה) מיום 19.12.13 אשר קבעה למערער נכות צמיתה בשיעור 10% לפי סעיף 72 (4)ד II.

 

2.העובדות:

המערער יליד 1937, עוסק בבניין.

ביום 11/11/2012 ניתן תוקף של פסק דין להסכמת הצדדים, לפיה, "עניינו של המערער יושב אל הוועדה הרפואית לעררים, על מנת שזו תתייחס שנית לליקוי בשמיעה, תוך התייחסות לחוות דעת פרופ' שדה מיום 10/6/2012."

 

תשומת לב הוועדה הופנתה לכך כי פקיד התביעות קבע כי מתקיים קשר סיבתי, בין הליקוי בשמיעה לבין עבודתו של המערער, ולפיכך, בהתאם לפסיקה, "נקודת המוצא של הוועדה חייבת להיות כי מדובר בפגיעה בעבודה, ואין הוועדה מוסמכת לשלול את הקשר הסיבתי בין הליקוי בשמיעה לתנאי עבודתו של המערער".

 

3.הוועדה לא ביצעה את הוראות פסק הדין, ושבה וקבעה כי ליקוי השמיעה של המערער לא נגרם עקב חשיפה לרעש, אלא מפאת הגיל.

 

4.ביום 11.9.13 ניתן פסק דין נוסף ולפיו בהסכמת הצדדים הוחזר עניינו של המערער לוועדה פעם נוספת על מנת שזו תפעל בהתאם להוראות פסק הדין מיום 11/11/2012, בשים לב לכך כי אינה מוסמכת לשלול את הקשר הסיבתי בין ליקוי השמיעה לתנאי עבודתו של המערער.

 

5.ועדה רפואית לעררים שהתכנסה בעקבות פסק הדין קבעה כדלקמן:

"הועדה עיינה בפסק הדין ומתייחסת אליו. בדיקת השמיעה מתאריך 25.5.08 נראה ליקוי עצבי דו"צ בשמיעה המתאים לפגיעה בחשיפה לרעש. סף השמיעה הממוצע בתדירויות הדיבור 13 דציבל בשתי האוזניים.

סף שמיעה זה מתאים ל- 0% נכות.

בבדיקת שמיעה מאוחרת יותר מתאריך 3.2.11 עליה נדונה התביעה להכרה במצב של החמרה הקשורה בשיחות בבדיקת שמיעה זו אכן נראית החמרה בשמיעה אך היא כוללת בתוכה חלק שנגרם מחשיפה לרעש במקום העבודה (כפי שנראה בבדיקה ממאי 2008 המתוארת לעיל) וחלק אשר אינו קשור בחשיפה לרעש."

 

ובהמשך:

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ