אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> אבו פרחאן נ' שילוח חברה לביטוח בע"מ ואח'

אבו פרחאן נ' שילוח חברה לביטוח בע"מ ואח'

תאריך פרסום : 03/12/2013 | גרסת הדפסה

ת"א
בית משפט השלום תל אביב - יפו
1523-10-12
24/11/2013
בפני השופט:
ירון בשן

- נגד -
התובע:
חוסיין אבו פרחאן
הנתבע:
1. שילוח חברה לביטוח בע"מ
2. הראל חברה לביטוח בע"מ

החלטה

התובע תבע "צו עשה או צו הצהרתי לתגמולי ביטוח ו/או לפיצויים על פי פוליסות ביטוח ופיצויים לסכום כספי (750,000 ₪)". לטענתו הוא זכאי לתגמולי ביטוח שהנתבעות שילמו לו את מקצתם והפסיקו לשלמם שלא כדין. ביום 3.11.13 ביקש התובע בדחיפות צו עשה או צו מניעה זמני במעמד צד אחד, להורות לנתבעות לשלם לו תגמולי ביטוח ולהמנע מלגבות ממנו דמי ביטוח וכן לחייבן להשיב לו דמי ביטוח שנגבו ממנו. בקשות נוספות באותו ענין הוגשו בימים 4.11.13, 5.11.13, 7.11.13 ו- 19.11.13. ניתנו מספר החלטות. הובהר שאין הצדקה לברר בקשה מעין זו "במעמד צד אחד" והתבקשה תגובת הנתבעות, אלא שהתגובה שהתקבלה היתה חלקית מאוד. היום ביקש התובע שתתקבל בקשתו ללא דיחוי, ובהעדר תגובה של הנתבעות.

סעדים זמניים ניתנים בטרם התבררו זכויות הצדדים. לרוב הם מיועדים לסייע לבירור התביעה או "להקפיא מצב" ולמנוע פעולות חד-צדדיות שיכבידו על בירור הזכויות, או שיהפכו אותו לחסר טעם. סעדים זמניים אינם "מקדמה" על חשבון סעד עיקרי שהזכות לו טרם הוכחה. יוצאת הדופן היא הבקשה לתשלום תכוף לפי חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, תשל"ה - 1975. דומה שאלה מושכלות יסוד, שמי שטוען לזכות, חייב להוכיחה בטרם יקבל על-פיה סעד. אפילו הצורך של התובע ממשי ודחוף, אין כל בסיס משפטי לתת לו סעד שהזכות לו טרם הוכחה (אפילו אם מאוד סביר שהזכות תוכח בעתיד). עיון בסעיף 46 לכתב התביעה מראה שהסעד המבוקש כעת כסעד זמני דחוף, חופף את הסעדים שהתבקשו בתביעה העיקרית. נראה שהתובע סבור שניתן להפוך את ההליך על פניו ולנהוג "עד החלטה אחרת" כאילו כבר הצליחה תביעתו והוא הוכיח את זכותו לתגמולי ביטוח ולהפסקת גביית דמי הביטוח. לא מצאתי לכך בסיס כלשהו בדין והבקשה נדחית.

ניתנה היום, כ"א כסלו תשע"ד, 24 נובמבר 2013, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ