אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> ת"א 33873-06-15 VNB New York LLC נ' מדי ואח'

ת"א 33873-06-15 VNB New York LLC נ' מדי ואח'

תאריך פרסום : 28/11/2016 | גרסת הדפסה

ת"א
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו
33873-06-15
27/03/2016
בפני השופטת:
ד"ר דפנה אבניאלי

- נגד -
מבקשים:
VNB New York LLC אסף ביגר ו אפרים אופק אהרון
עו"ד אסף ביגר ו אפרים אופק אהרון
משיבים:
1. אמנון מדי ניר פרידמן ו יוסי האזרחי
2. סימונה מדי יורם אבירם ו אדי גלפנד

עו"ד ניר פרידמן ו יוסי האזרחי
עו"ד יורם אבירם ו אדי גלפנד
פסק - דין
 

 

  1. במרכזה של התביעה הסכם פשרה שנחתם בין הנתבעת 2 ובן זוגה (הנתבע 1) לבין התובעת, במסגרת הליך שהתנהל בבית המשפט בניו-יורק נגד בני הזוג בגין הפרת חיובים להשבת כספי הלוואה, לה הם היו ערבים (להלן: "הסכם הפשרה" ו"הסכם ההלוואה"). לטענת התובעת, הנתבעים הפרו את התחייבותם על פי הסכם הפשרה לשלם את התשלומים החודשיים החל מיום 20.2.14, ומכאן התביעה שלפנינו.

     

    התובעת עתרה לחייב את הנתבעים לשלם לה סכום השווה ל-929,237.06 דולר ארה"ב וכן להורות על ביטול הסכם הפשרה, בגין ההפרות היסודיות שביצעו ויבצעו הנתבעים.

     

    תניית השיפוט

     

  2. בכתב ההגנה שהגיש הנתבע 1 נטען, כי לבית המשפט בניו-יורק יש סמכות בלעדית לדון בתובענה. לטענתו, משעתרה התובעת לביטול הסכם הפשרה עם הנתבעים, משמעות הדבר היא שהתביעה מתבססת אך ורק על עסקת היסוד, קרי הסכם ההלוואה שנחתם בין התובעת לבין חברה אשר לחיוביה ערבו הנתבעים על פי ההסכם. אין חולק, כי הסכם הפשרה הוא תולדה של תובענה לאכיפת הסכם ההלוואה שהוגשה לבית המשפט המוסמך בניו יורק.

     

    הנתבעת 2 לא העלתה בכתב הגנתה טענה הנוגעת לסמכותו הבלעדית של בית המשפט בניו יורק לדון בתובענה.

     

    יצוין, כי הסכם ההלוואה לא צורף לכתב התביעה דנן, ולנתבעות טענות בהקשר זה, כפי שיפורט בהמשך.

     

  3. ביום 2.2.16 ניתנה החלטתי, לפיה עיון בכתבי הטענות מעלה, כי נטענה טענה לקיומה של תניית שיפוט בלעדית וכל תביעה מכוח הסכם ההלוואה שנחתם בין הצדדים, תוגש לבית המשפט המוסמך בניו יורק. על כן קבעתי, כי בטרם תינתן החלטה בבקשה לחיוב בהפקדת ערובה שהגישה הנתבעת 2, מתבקשים הצדדים להתייחס לסוגיית תניית השיפוט ופרשנותה.

     

     

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ