אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> 6 חודשי מאסר לריצוי בעבודות שירות לאיש העסקים יעקב בן גור על מעורבות בפרשת המינויים ברשות המסים

6 חודשי מאסר לריצוי בעבודות שירות לאיש העסקים יעקב בן גור על מעורבות בפרשת המינויים ברשות המסים

תאריך פרסום : 14/04/2011 | גרסת הדפסה

ת"פ
בית המשפט המחוזי מרכז
6366-07-09
14/04/2011
בפני השופט:
זכריה כספי סגן נשיא

- נגד -
התובע:
מדינת ישראל
עו"ד מיכל רוזן עוזר
עו"ד יוסי אלון
עו"ד יוחאי בן שמואל
עו"ד עומרי קופלר
הנתבע:
יעקב בן גור
עו"ד משה ישראל
עו"ד אייל בסרגליק
גזר דין

פתח דבר

הנאשם הודה והורשע במיוחס לו בכתב האישום המתוקן, במסגרת הסדר טיעון. הצדדים לא הגיעו לענישה מוסכמת וכל צד טען לעמדתו בעניין זה. בהמשך אעמוד על עיקרי הדברים שבכתב האישום המתוקן.

גם כאן אדגיש, כי בפירוט הדברים המובאים על ידי, יש משום התייחסות רק לעניינו של נאשם 2. כך גם באשר למה שאביא בהמשך, לגופם של דברים, בעת שאעמוד על המשמעויות המשתמעות ממה שעשה הנאשם.

על כן אבהיר, כי כל האמור בגזר דין זה מתייחס לנאשם 2 לבדו ואין בדברים משום הבעת עמדה באשר לאחריותם או מעשיהם של נאשמים אחרים, שהמשפט בענינם מתנהל או כאלה שטרם נגזר דינם.

הענינים הכלליים בראשית כתב האישום המתוקן

בתחילת כתב האישום המתוקן, מביאה המאשימה פרטים אודות רשות המיסים ותפקידיה.

הנאשם הוא איש עסקים ורואה חשבון, שפעילותו כוללת גם ייעוץ לגופים וחברות שונות בענייני מס וכן פעולות עבור נישומים ברשות המיסים.

הנאשם הכיר את ג'קי מצא על רקע פעילותו המקצועית, קשריו עם עובדים רבים ברשות וחברותו עם איתן רוב, שקדם למצא בתפקידו כראש רשות המיסים.

במועדים הרלוונטיים לכתב האישום פעלו הנאשם ויורם קארשי, אנשי עסקים ובעלי אינטרסים ברשות המיסים, על מנת לבסס את השפעתם על הנעשה ברשות, להשיג דריסת רגל ולהשפיע על החלטות המתקבלות בה. דרכם של השניים הייתה לסייע לעובדי רשות המיסים, על ידי קידום בתפקיד או בכל דרך אחרת, על מנת ליצור את מחויבותם של אלה כלפיהם. הנאשם וקראשי פעלו מתוך ציפייה, כי עובדי הרשות שקיבלו ביודעין את סיועם, יפעלו עבורם במסגרת מילוי תפקידם, יקנו להם השפעה ברשות ויקדמו אינטרסים אישיים שלהם.

כמתואר בכתב האישום, עובדי הרשות קיבלו במועדים שונים את הסיוע שניתן להם בעד פעולה הקשורה בתפקידם, ביודעם שהנאשם וקארשי חפצים בביסוס השפעתם ברשות ומצפים מהם לפעול עבורם במסגרת מילוי תפקידם.

במקרים אחדים פעלו עובדי הציבור, במסגרת מילוי תפקידם, על מנת לקדם את ענייניהם האישיים של הנאשם וקארשי, לבסס את השפעתם וליתן להם דריסת בקבלת החלטות ברשות.

פרק ראשון - שוחד למצא

בחודש אוקטובר 2005, הודיע מנהל רשות המיסים, איתן רוב, כי בכוונתו לסיים את תפקידו ולפרוש בסוף השנה האזרחית האמורה. מנהל הרשות, היה אמור באותה עת, להתמנות בידי הממשלה, לפי הצעת שר האוצר. מצא, שכיהן אותה עת כסמנכ"ל הרשות לעניינים מקצועיים, שאף להתמנות במקומו של רוב כמנהל הרשות, בשעה שהיו מועמדים אחדים לתפקיד והתנהלה ביניהם תחרות. מצא הביע בפני הנאשם את שאיפתו להתמנות לתפקיד, לאחר סיום כהונתו של רוב וזה אמר לו, כי יביא להמלצה עליו לתפקיד בפני שר האוצר אהוד אולמרט. בנוסף, פנה הנאשם למצא והציע לו להיפגש עם קארשי, אחיה של שולה זקן, שכיהנה אותה עת כעוזרת בכירה לשר האוצר, כדי לקדם פגישה בינו לבין זקן וזאת על מנת לסייע למצא לזכות במינוי לתפקיד מנהל הרשות.

במוצאי שבת אחת, במהלך החודשים אוקטובר- נובמבר 2005, הגיעו מצא והנאשם לביתו של קארשי והנאשם הציג את מצא בפני קארשי, כמי שהוא חפץ במינויו למנהל רשות המיסים. במהלך הפגישה, הציג עצמו מצא בפני קארשי, שידע כי הוא  נפגש עמו כדי לקדם את מינויו והציג עצמו כאחיה של זקן.

בהמשך לפגישה האמורה, שוחח קארשי עם זקן ותיאם עמה את זימונו של מצא, המינויו הרצוי מבחינתו, לפגישה עמה. בהמשך הודיע לו קארשי על כך. בסמוך לאחר מכן, לפני שהמועמדים לתפקיד זומנו לפגישה עם שר האוצר, זימנה זקן את מצא  לראיון מקדים במשרדה ובסמוך לכך זימנה גם את שני המועמדים האחרים.

במהלך הפגישה בין זקן למצא, שבמסגרתה הציג עצמו מצא בפניה, נכנס גם קארשי ללשכה. הנאשם וקראשי העניקו למצא סיוע, כדי לקדם את מינויו לתפקיד מנהל הרשות, על מנת ליצור מחויבות של מצא כלפיהם. השניים פעלו כאמור מתוך ציפיה שכמנהל הרשות, יפעל מצא עבורם במסגרת מילוי תפקידו ויקנה להם השפעה ברשות המיסים. הנאשם וקארשי רצו להשיג השפעה שתתבטא בעיקר בקידום עובדים ברשות לפי דרישותיהם, מתוך ציפייה, כי עובדים אלה יטיבו עמם במסגרת מילוי תפקידם.

מצא קיבל את סיועם של הנאשם וקארשי בקידומו לתפקיד מנהל הרשות ביודעו, כי  לשניים עניין אישי ועסקי ברשות המיסים.

ביום 11.12.05 בחרה ממשלת ישראל, על-פי הצעת שר האוצר, במצא למנהלה של רשות המיסים והוא נכנס לתפקידו בינואר 2006.

בהמשך להשתלשלות האירועים האמורה, פנו הנאשם וקארשי למצא ותבעו ממנו למנות או לקדם עובדי רשות שבקידומם חפצו ולפעול למען אינטרסים שלהם. מצא איפשר לשניים דריסת רגל בקבלת החלטות ברשות המיסים. בחלק מהמקרים מצא נעתר לדרישותיהם של הנאשם וקארשי ופעל על מנת למנות עובדי רשות בהתאם לתביעתם.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ