לפסק הדין בעניין אורה בס נגד המוסד לביטוח לאומי
בית הדין הארצי לעבודה, קבע כי פציעה שאירעה במהלך פעילות חברתית שאורגנה ע"י העובדים ונערכה מחוץ למקום העבודה ולשעות העבודה, לא תוכל כפגיעה בעבודה כמשמעותה בחוק הביטוח הלאומי.
המערערת עובדת בבזק כנציגת שירות וטלפנית במחלקת מוקד שירות 166, כשהעבודה במחלקה מתבצעת במשמרות.
ע"פ מסקנותיו של בית הדין האזורי, ביום הטיול עבדה התובעת במשמרת בוקר, כאשר האוטובוס אשר הסיע את המטיילים יצא לדרך לאחר שעות העבודה. בנוסף, הטיול לא היה על חשבון ימי החופשה של העובדים, העובדים הורשו לצרף לטיול בני משפחה ולא שולם שכר עבור שעות הטיול. עוד נקבע, כי עלות הטיול מומנה מן הקופה הפרטית של המחלקה ועל ידי העובדים.
השופט יגאל פליטמן קבע, כי הוכח שלא הופעל לחץ על עובדי המחלקה לצאת לטיול, וכי לחב' בזק, כמעסיק, לא הייתה מעורבת בארגון הטיול או אינטרס כלשהו בקיומו.
נקבע, כי על מנת שפעולה נלווית לעבודה, תחשב כחלק מהעבודה עצמה, על המעביד להיות אקטיבי ומעורב בייזום ובארגון הפעילות, ומודע לה מראש ולא בדיעבד. במקרה הנדון, גם אם לבזק היה אינטרס בגיבוש עובדי המחלקה, אין משמעות הדבר שמדובר בפעילות נלווית לעבודה, המצדיקה הכרה בנפילת המערערת כפגיעה בעבודה.
לפסק הדין בעניין אורה בס נגד המוסד לביטוח לאומי
למדור: עבודה
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
www.psakdin.co.il
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.