לפסק הדין בעניין ברקת נ' בנימין
בית משפט השלום בירושלים קבע, כי ראש עיריית ירושלים ניר ברקת, זכאי לפיצוי של 35,000 ש"ח בגין פרסום לשון הרע כנגדו בעת שהיה מועמד לראשות העירייה ע"י ארגון וולונטרי המכונה "ארגון הורים למערכת החינוך ירושלים".
ברקע ההתדיינות עמד עניינו של בית ספר בשם "יד המורה", אשר לגביו התקיים בתקופה הרלוונטית מאבק של הורים מול גורמים בעירייה בנושא רישום של ילדים המוגדרים כאוטיסטים לבית הספר.
הנתבעת - ארגון וולונטרי העוסק בחינוך, שלחה לניר ברקת מכתב עם העתק ל'תקשורת', ובו נטען כלפיו כי גרר ילדים לישיבת מועצה לצורך השגת מטרות פוליטיות אישיות, ובכך השיל מעצמו עכבות מוסריות. במכתב, הועלתה כלפי התובע תהייה האם גרר ילדים למועצה כדי להשפילם ולביישם, ונטען כי נמחקה מליבו הבושה, "המבדילה בינינו לבין יצורים אחרים", וכי השימוש בילדים הינו "סוג מסויים של התעללות". התובע טען, כי יש בדברים אלו משום פרסום לשון הרע כנגדו, ודרש פיצוי.
השופט עודד שחם קיבל את התביעה, וקבע כי הדברים שיוחסו לתובע מהווים לשון הרע. נקבע, כי אמנם היו ילדים במקום ובזמן הנטענים, אך הנתבעת לא הוכיחה כי התובע הוא זה שהיה אחראי להגעתם בצורה מאורגנת, ואף הוצגו ראיות לפיהן הגעת ההורים והילדים לישיבה היתה עצמאית, ומשכך לא עומדת לה הגנת 'אמת בפרסום'.
עוד נפסק, כי מדובר בפרסום עובדתי שהנתבעת לא נקטה באמצעים מינימליים לבדוק את נכונותו, ואשר נוסח בצורה חריפה ופוגענית, בכך שייחסה לתובע רמה מוסרית ירודה, טענה להתעללות, והשוותה אותו ל"יצורים אחרים".
נקבע, כי בנסיבות המקרה, על הנתבעת לשלם לתובע פיצוי של 35,000 ש"ח, וכן לשאת בשכ"ט עורך דין בסך 10,000 ש"ח.
לפסק הדין בעניין ברקת נ' בנימין
למדור: נזיקין
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
www.psakdin.co.il
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.