לפסק הדין בעניין לשכת עורכי הדין בישראל נגד נציבות שירות המדינה
האם הוראת התקשי"ר האוסרת על עו"ד המועסקים בתפקידים לא משפטיים בשירות המדינה לציין את מקצועם על גבי מסמכים עליהם הם חתומים, פוגעת בזכויות עוה"ד בצורה לא מידתית ?
בית משפט העליון השיב בשלילה על שאלה זו, וקבע, כי אין בהוראה משום פגיעה בחופש העיסוק של עורכי הדין, ואילו הפגיעה בזכותם לכבוד, אינה עולה כדי פגיעה חמורה.
ע"פ התקשי"ר, עובד מדינה המחזיק בתואר מקצועי או רישיון מקצועי אשר אינו דרוש לשם כהונה במשרה בה הוא מועסק, לא יציג עצמו במסגרת תפקידו כבעל תואר או רישיון כאמור.
לעניין הפגיעה הנטענת בחופש העיסוק של עוה"ד, קבע השופט לוי, כי אכן ההגנה על חופש העיסוק כוללת מתן אפשרות לפרט לפרסם את עיסוקיו. עם זאת נקבע, כי הגבלת האפשרות לפרסם את תוארו המקצועי של העובד שעה שתואר זה אינו רלוונטי כלל לתפקיד - אינה מגבילה את עיסוקו.
עוד נקבע, כי "היכולת להתהדר בתואר מקצועי" הינה חלק מזכותו של הפרט לכבוד, ולפיכך יש לבחון האם ההוראה עומדת בתנאי פסקת ההגבלה. לעניין זה, נפסק, כי ההוראה לא פוגעת ב"גרעין הקשה" של הזכות לכבוד, והינה לתכלית ראויה - מניעת הטעיית הציבור אשר עלול לקבל את הרושם כי מסמך עליו חתימת "עורך-דין", מבוסס בהכרח על שיקולים משפטיים.
לפסק הדין בעניין לשכת עורכי הדין בישראל נגד נציבות שירות המדינה
למדור: חוקתי ומנהלי
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
www.psakdin.co.il
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.