א 68511/99 בנק לאומי לישראל בע"מ נגד יעקובסון אברהם אבירם
בית משפט השלום בתל אביב קיבל את תביעת הבנק, וחייב את הנתבע לפרוע את יתרת החובה שנוצרה בחשבון אשר נפתח על שמו, למרות שהפעילות בחשבון הבנק בוצעה בפועל ע"י אביו, שהיה מיופה כח לפעול בחשבון. נקבע, כי מטעמי מדיניות משפטית, לא ראוי לשחרר מוסר יפוי הכח מאחריותו כאשר הפעולות אשר ביצע מיופה הכח היו בהתאם לייפוי הכח, וזאת מפאת החשיבות המסחרית שיש למוסד יפוי הכח במערכת הבנקאית.
השופט אטיאס אריה קבע, כי אמנם, הפעילות בחשבון בוצעה ע"י האב והבנק היה מודע לכך, אך אין בכך כדי להסיר את אחריות הנתבע לחשבון וליתרות החובה שנצברו בו. זאת, כיוון שהנתבע לא התעניין במתרחש בחשבון, ולא פעל מול הבנק להגביל את פעילות האב בחשבון. בכך הפר הנתבע את חובת הזהירות שלו כלפי הבנק - חובה שהוכרה בפסיקה לצד חובת הזהירות של הבנק כלפי הלקוח.
ייפוי כח לפעול בחשבון בנק הנו מכשיר מרכזי במסגרת עבודתה השוטפת של המערכת הבנקאית, אשר הביא להטלת חובת זהירות מוגברת על הבנקים באישור פעולות חריגות אותן מבצעים מיופי הכח. לדברי השופט: "שחרור מוסר ייפוי כח מחבותו אינו עולה בקנה אחד עם החשיבות המסחרית שיש למוסד יפוי הכח במערכת הבנקאית והדבר גם חורג מגבולות חובת הזהירות והאמונים (המוגברת) הנדרשת מהבנק."
א 68511/99 בנק לאומי לישראל בע"מ נגד יעקובסון אברהם אבירם
למדור: בנקאות והוצל"פ
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
www.psakdin.co.il
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.