פ"ח 005034/02 מדינת ישראל נ' ירדן מורג ואח'
בית המשפט המחוזי בירושלים הרשיע בעבירה של ניסיון לרצח וניסיון לגרום שלא כדין למותם של רבים, את הנאשמים שניסו לבצע פיגוע בקרב האוכלוסיה הערבית בירושלים.
הנאשמים טענו כי חלק גדול מכתב האישום מבוסס על הודאות בלתי קבילות שנגבו מהם. לטענתם, הם לא הוזהרו בחקירות השב"כ, לא ניתן להם לשמור על זכות השתיקה ונמנע מהם לקבל ייעוץ עו"ד בלתי תלוי בדבר זכותם לשמור על זכות השתיקה.
השופט רביד קבע כי זכות ההתייעצות של הנאשם, גם בהיותה זכות יסוד, היא יחסית ויש לאזנה עם זכויות ואינטרסים אחרים. המחוקק בישראל לא אימץ את הגישה הנהוגה בארצות הברית של "פירות העץ המורעל". הפרה של הוראות חוק המעצרים אינה מובילה לפסילת ההודעות והדבר תלוי בחומרת ההפרה.
הנאשמים היו מודעים במהלך חקירתם לזכות השתיקה ולזכות להיפגש עם עורך-דין, כך שכל מה שאמרו היה מרצונם, תוך יכולת לנווט את הדברים, ולענות רק כשהיו מעונינים לענות. הפרת זכותם החוקתית של הנאשמים אינה פוסלת אוטומטית אמרותיהם במשטרה, שכן אין מדובר בזכויות מוחלטות.
בית המשפט קבע כי יש להעדיף את העדויות שניתנו ע"י הנאשמים במהלך החקירות על פני העדויות שניתנו במהלך המשפט. כוונת הנאשמים הייתה לבצע פיגוע תופת נגד האוכלוסייה הערבית כמעשה נקמה על פיגועי הטרור שאירעו כנגד יהודים, במטרה לגרום למותם של אנשים רבים חפים מפשע.
פ"ח 005034/02 מדינת ישראל נ' ירדן מורג ואח'
למדור משפט פלילי
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
www.psakdin.co.il
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.