- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- דיני עבודה
- ביטוח
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- דיני תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- משפט מנהלי וחוקתי
- גישור ובוררויות
- משפט בינלאומי
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני חינוך
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ביטול חוזה למכירת יחידת נופש שנחתם לאחר שתיית אלכוהול והפעלת לחץ
א 3435/98 גרינפלד יורה נגד אקטיביטי תיירות ונופש (1996) בע"מ
בית משפט השלום בירושלים קבע, כי התובעים אשר חתמו על חוזה לרכישת יחידת נופש במסגרת ערב ארוך, לאחר חצות הלילה ולאחר ששתו שתייה אלכוהולית, זכאים לבטל את החוזה ולהשבת מלוא הסכום ששולם על ידם.
השופטת ד"ר מיכל אגמון גונן קבעה, כי אמנם התיקון לחוק הגנת הצרכן המאפשר לבטל עסקה שנחתמה לגבי יחידת נופש בתוך 14 ימים מיום הרכישה ללא כל נימוק , לא חל על המקרה, אך ניתן להשתמש בו ככלי פרשני, שכן תיקון זה נחקק בעקבות ערבי מכירה מהסוג בו מדובר, בו רוכשים אנשים יחידות נופש על רקע מוזיקה, שתיה אלכוהולית, ותוך פיתוי "במתנות" וב"איומים".
בנסיבות המקרה, זכות התובעים לבטל את החוזה מושתת על מספר עילות, ובראשן, בעילה של חוסר תום לב במהלך המו"מ ובמהלך קיום החוזה. בנוסף, נקבע כי החוזה סותר את תקנת הציבור, שכן מכירת יחידות הנופש נעשתה בצורה מניפולטיבית, תוך השקיית הרוכשים באלכוהול בשעות הלילה, ותוך הפעלת לחץ והבטחות שווא, כשבפועל לא התאפשר לרוכשים לקרוא את החוזה עליו חתמו.
א 3435/98 גרינפלד יורה נגד אקטיביטי תיירות ונופש (1996) בע"מ
למדור חוזים
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.
