אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> זלצמן נ' זלצמן ואח'

זלצמן נ' זלצמן ואח'

תאריך פרסום : 10/05/2018 | גרסת הדפסה

תנ"ג
בית המשפט המחוזי
55329-12-11
26/04/2018
בפני סגן נשיא:
יעקב שינמן

- נגד -
מבקש:
אריה זלצמן
עו"ד מיכאל בך
משיבים:
1. יעקב זלצמן
2. עו"ד אהרון ג'דה
3. רו"ח מולי שכטר

עו"ד רמי קוגן ועו"ד עומרי חממה[שם משיב 1]
עו"ד בת שבע אדיב [בשם משיב 2]
עו"ד רמי קוגן ועו"ד עומרי חממה [בשם משיב 3]
פסק דין

 כללי

  • לפניי בקשה לאשור הגשת תביעה נגזרת (להלן: "הבקשה") בעניינה של חברת א. מני י.זלצמן ובניו בע"מ (להלן: "החברה").

  • החברה היא חברה מעטים משפחתית – שבעלי המניות הרשומים בה הם: המבקש (אריה זלצמן) והמשיב 1 (יעקב זלצמן), ועזבון אביהם (יצחק זלצמן ז"ל).

    מר אריה זלצמן - המבקש, ויעקב זלצמן - המשיב 1, הם אחים (להלן: "האחים") אשר מנהלים ביניהם "מאבקי" ירושה (בבית המשפט לענייני משפחה).

  • החברה מעולם לא הייתה חברה פעילה, בכל היבט.

    הנכס היחיד של החברה (ומקור הכנסתה הבלעדי האפשרי), הוא חנות בעיר ראשון לציון, בשטח של כ- 37 מ"ר (וגלריה בשטח של כ- 24 מ"ר) (להלן: "החנות") שנרכשה על ידי החברה לפני למעלה מ-30 שנה ב-28.10.86 והיא זכאית שתירשם בבעלותה (לעת הזו, רשומה לטובת החברה הערת אזהרה בלבד). החנות מושכרת במשך כ- 27 שנים (כנראה מאז 1990) לשוכרים שונים, מהם מתקבלים דמי שכירות.

    משנת 1992 ועד לשנת 2002 הייתה החנות בשליטת וניהול המבקש ומשנת 2002 עברה לניהולו של אחיו המשיב 1.

     

  • התביעה שמבוקש שתוגש ע"י החברה כנגד המשיבים נסבה סביב טענת המבקש שחלקו בהכנסות השכירות לא הגיעו לידיו משנת 2002 ושפיקדון שהפקיד בידי המשיב 2 בשנת 2002 הועבר לידיו של המשיב 1 ולא לחברה.

     

  • מיום הקמתה של החברה, היא ככלל לא התנהלה ואינה מתנהלת כחברה בע"מ, לא מבחינת הדין ולא מבחינת רשויות המס וגם בתקופת ניהולה ע"י המבקש: "בשנים 1997-1998 הגישה החברה למע"מ דוחות אפס ללא פעילות עיסקית" ולכן "...תיק החברה נסגר ביום 30.4.98 ובהתאם בחלוף 7 שנים התיק בוער" (ראה מכתב מע"מ מיום 19.6.14 מוצג 51). החברה כאמור לא דווחה ואינה מדווחת כלל על הכנסותיה למס הכנסה, לא היה לה חשבון בנק מעולם והיא לא ניהלה הנהלת חשבונות כפולה כנדרש מחברה ואינה מדווחת לרשויות המס על הכנסותיה.

    בפועל, לחברה לא הייתה הנהלה ולא התקיימו ישיבות דירקטוריון סדורות (למעט, אולי שתיים במשך כ- 30 שנה-האחת ביום 22.5.02, שהיא נשוא המחלוקת בתיק זה ועליה עוד יורחב בהמשך, והשנייה שנעשתה לצורך רכישת החנות בשנת 1986 ומתן הלוואה - נספחים 29א'+ב' לבקשה).

    כל הצדדים מסכימים, שלחברה אין תוחלת ותקומה בכלל ובפרט, לנוכח הסכסוך הקיים בין האחים (כפי שיפורט בהרחבה בהמשך).

     

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ