אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> גלילי ואח' נ' סנדר-נתן

גלילי ואח' נ' סנדר-נתן

תאריך פרסום : 27/04/2017 | גרסת הדפסה

תנ"ג
בית המשפט המחוזי מרכז-לוד
4141-10-16
06/03/2017
בפני השופט:
בנימין ארנון

- נגד -
המבקש (התובע):
נאור גלילי
עו"ד שרון גלילי
המשיבה (הנתבעת):
דנה סנדר
עו"ד ישראל שליו
עו"ד טל דוד טיטמן
החלטה


לאחר שעיינתי בבקשה, בתגובה ובתשובה - הנני קובע בזאת כי דין הבקשה להתקבל באופן חלקי כפי שיפורט להלן, וזאת מהנימוקים הבאים:
מונחת לפניי בקשה להוצאת ראיות ולמחיקת סעיפים בשל היותם חוסים תחת חיסיון מסמכים ומידע שהוחלף במהלך מו"מ לפשרה.

  1. בע"א 172-89 סלע חברה לביטוח נ' סולל בונה בע"מ, פ"ד מז (1) 311, 335 (1993) (להלן: "פסק דין סלע") קבע כב' הנשיא שמגר כי במקרה שבו מסמך שבמחלוקת "נולד כחלק מניסיון כן להשגת פשרה, שנעשה במסגרת סכסוך בין הצדדים", אזי "כאשר המשא ומתן בין הצדדים נכשל, לא ישמשו המסמכים וההצהרות, שהוחלפו ביניהם במהלך המשא ומתן, כהודאת בעל דין כנגדם".

  2. בין הצדדים אין מחלוקת כי אכן התקיים ביניהם מו"מ, אלא שהמשיבה טוענת כי לא מדובר היה במו"מ לפשרה, אלא במו"מ לפירוק השותפות. אין בידי לקבל טענה זו, שכן עיון בכתב ההגנה מלמד כי גם לשיטתה של המשיבה, נועד המו"מ ליישב את המחלוקת בינה לבין המבקש בנתיב שאינו ניהול הליך משפטי. כך לדוג', צוין בסעיף 3 בכתב ההגנה כי:

    "... בשל חילוקי הדעות הקשים אשר נתגלעו בין בני הזוג לאחר פרידתם, חילוקי דעות שהובילו למבוי סתום בחברה והצדדים אף החליפו טיוטות לפירוק השותפות ביניהם, בשל אובדן האמון והעדר היכולת להמשיך ולעבוד יחדיו, לא כל שכן לנהל במשותף את החברה".

    כן צוין בסעיף 8 בכתב ההגנה כי:

    "נוכח קיומה של בקשת פירוק מוצדקת, אשר הוגשה זה מכבר, הרי שאם זו תתקבל, תאיין היא את בירור התביעה הנגזרת".

    מכאן שלשיטתה של המשיבה עצמה, המו"מ לפירוק השותפות, ככל שהיה מצליח – היה בו כדי לייתר את ההליך המשפטי דנן.

  3. באשר לטענת המשיבה כי המסמכים אינם מציינים שהמדובר במו"מ לפשרה – אציין כי כב' הנשיא שמגר הדגיש בפסק דין סלע כי:

     "הכלל המשפטי המתואר לעיל חל כל אימת שמן הנסיבות עולה בבירור ניסיון אמיתי להשיג פשרה, ואיננו מוגבל למקרים בהם נעשה שימוש בלשון מסוימת דווקא כדי להעיד על קיומן של נסיבות כאלה" (שם).

  4. אין בידי לקבל טענת המשיבה לפיה אין לקבל הבקשה משום שלא נתמכה בתצהיר מטעמו. כפי שהובהר לעיל, על המו"מ לפשרה ניתן ללמוד מהנטען בכתב התביעה ובכתב ההגנה.

  5. בנסיבות אלה, יש לראות את המו"מ שנוהל בין הצדדים כמו"מ לפשרה. לפיכך, הנני קובע בזאת כדלקמן:

    • דין הבקשה להתקבל באופן חלקי לגבי אותם סעיפים בכתב ההגנה שתוכנם והמסמכים הנזכרים בגדרם נהנים מחיסיון של מידע ומסמכים שהוחלפו במסגרת מו"מ לפשרה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ