אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> ד. נ' עירית תל-אביב-יפו

ד. נ' עירית תל-אביב-יפו

תאריך פרסום : 03/05/2017 | גרסת הדפסה

ת"א
בית משפט השלום תל אביב - יפו
35789-09-11
29/04/2017
בפני השופט בכיר:
ד''ר מנחם (מריו) קליין

- נגד -
תובע:
צ. ד.
נתבעת:
עירית תל-אביב-יפו
פסק דין
 

 

רקע וטענות הצדדים

 

בפני תביעת נזיקין בגין עוולת הרשלנות.

התובע צ.ד., יליד 1949 )להלן: "התובע") ביקר ביום 22.08.09 בשעות אחה"צ, בחוף "פרישמן" בת"א שבהחזקתה ובניהולה של עיריית תל אביב-יפו (להלן: "הנתבעת").

לאחר שהיה קצרה על חוף הים, בערך בשעה 16:00 נכנס התובע למים והתקדם בהליכה במים עד שהמים הגיעו לגובה המותניים שלו . לפתע הגיע גל גדול שהפיל אותו בכוח רב לתוך המים והוא החל לטבוע ואף איבד את הכרתו. הרוחצים שראו את המקרה קראו למצילים שמיהרו אל התובע ומשו אותו מן המים, הביאו אותו לחוף מבטחים, טיפלו בו טיפול ראשוני ובמקביל הוזמן אמבולנס ממגן דוד אדום. התובע אושפז בבית החולים איכילוב וכעבור שלושה ימים הועבר לבית חולים אסף הרופא, שם אושפז עד ליום 30.8.09 והועבר לאחר מכן לבית חולים שיקומי לוינשטיין שם שהה עד ליום 21.10.09. הביטוח לאומי הכיר בנכות בשיעור 40% לצמיתות שאושרה בחוו"ד שהוגשה מטעם התביעה. מקורו של הנזק הוא מוקד המחלוקת שלפנינו.

בהחלטת מתאריך 11.06.14 הצעתי לצדדים להגיע לפשרה אך משלא השכילו להגיע להסדר בינם לבין עצמם וגם לא היו מוכנים להסמיך את בית המשפט להכריע בסכסוך על דרך הפשרה, לא היה מנוס מלקבוע תיק זה להוכחות ומלהכריע בתיק זה לפי בעקרון של "ייקב הדין את ההר" (מסכת סנהדרין דף ו' עמ' ב').

התקיימו שלושה דיוני הוכחות והוגשו סיכומים בכתב ע"י ב"א כוח הצדדים.

לטענת ב"כ התובע המלומד התרשלו המצילים בהוצאתו מן המים כך שלא נשאו אותו כראוי אלא גררו אותו על הקרקע ומקור הנזק הוא מנשיאה רשלנית זו. ב"כ הנתבעת המלומד טוען שאם נגרם נזק לתובע הוא נגרם כתוצאה מן הגל שהפיל את התובע בחוזקה אל הקרקע. המצילים עשו תפקידם כראוי ובמקום הגשת תביעה זו היה על התובע להודות להם על הצלתו.

 

דיון והכרעה

 

המסגרת הנורמטיבית – עוולת הרשלנות.

עוולת הרשלנות מוסדרת, מבחינה נורמאטיבית, בסעיף 35 לפקודת הנזיקין הקובע, כי:

 

"עשה אדם מעשה שאדם סביר ונבון לא היה עושה באותן נסיבות או לא עשה מעשה שאדם סביר ונבון היה עושה באותן נסיבות, או שבמשלח יד פלוני לא השתמש במיומנות, או לא נקט מידת זהירות, שאדם סביר ונבון וכשיר לפעול באותו משלח יד היה משתמש או נוקט באותן נסיבותהרי זו התרשלות; ואם התרשל כאמור ביחס לאדם אחר, שלגביו יש לו באותן נסיבות חובה שלא לנהוג כפי שנהג, הרי זו רשלנות, והגורם ברשלנותו נזק לזולת עושה עוולה."

 

סעיף 36 לפקודת הנזיקין מסדיר את גבולות חובת הזהירות וקובע, כי:

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ