אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> קבלת רמ"ש שעניינו פרשנות פס"ד שניתן בזמנו

קבלת רמ"ש שעניינו פרשנות פס"ד שניתן בזמנו

תאריך פרסום : 16/09/2018 | גרסת הדפסה

רמ"ש
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו כבית-משפט לערעורים אזרחיים
28861-01-18
13/09/2018
בפני סגן הנשיא:
ישעיהו שנלר

- נגד -
המערער:
בנק דיסקונט לישראל בע"מ (מקודם למשכנתאות בע"מ)
עו"ד מ. גרון
המשיבים:
1. מורטזה קלימי ליטאי
2. נדרה זריחנן

עו"ד ד. דוידוב [בשם משיב 1]
פסק - דין

 

  1. בפני בקשת רשות ערעור על החלטת בית המשפט לענייני משפחה (כב' השופטת איריס ארבל-אסל) מיום 18.12.17 (תמ"ש 44991-04-13).

                                                                                                    

  1. בקשה זו הינה המשך להליכים משפטיים רבים בין הצדדים, כאשר לצורכי הבקשה דנן, נפרט חלק מההליכים הקשורים לבקשה זו.

 

הרקע עובדתי וההליכים:

  1. ביום 18.10.15 ניתן פסק דין בבית המשפט לענייני משפחה, במסגרת תיק התמ"ש האמור, בתביעת המשיבים כנגד המבקש (להלן: הבנק) ולמעשה בתביעת המשיב 1 (להלן: הבעל) כנגד הבנק.

הנסיבות כפי שפורטו בפסק הדין ובקצרה, רישומה של המשיבה 2 (להלן: האישה) כבעלים של דירה ברמת גן (להלן: הדירה) עוד בשנת 1992 וכאשר בשנת 2000 נרשמה הערת אזהרה בגין מכר מלוא זכויותיה בדירה, לטובת בנם של בני הזוג (להלן: הבן) ורעייתו, וכך גם רישומה של הערת אזהרה נוספת על מלוא זכויותיהם של הבן ורעייתו לטובת הבנק בגין נטילת משכנתא.

התביעה הוגשה בעקבות הליכים קודמים מול הבנק. כך ביום 22.1.04, הגישה האישה תובענה לבית משפט המחוזי בתל אביב (ת.א. 1147/04) בה עתרה להורות כי המשכנתא בטלה וחסרת תוקף, הואיל ונרשמה על סמך מסמכים מזויפים. כך טענה כי מעולם לא מכרה את זכויותיה בדירה לבן או לרעייתו או כי הסכימה לרישום המשכנתא, וכי המסמכים זויפו על ידי הבן שהסתבך בחובות. מנגד, הגיש הבנק תביעה שכנגד, כאשר הבעל לא היה בעל דין בהליכים בפני בית משפט המחוזי.

 

בפסק דין מיום 28.10.10 דחה בית המשפט המחוזי (כב' השופטת פלפל) את התביעה וקיבל את התביעה שכנגד וקבע כי הבנק הרים את נטל השכנוע כי המסמכים תקפים וכי על כן יש להשלים את העברת זכויותיה של האישה בדירה ע"ש הבן ורעייתו ולרשום את המשכנתא לטובת הבנק. ערעור אשר הגישה האישה לבית המשפט העליון נדחה, נוכח המלצת בית המשפט, וכאשר בא כוחה של האישה ציין כי אינו עומד על הערעור תוך שמירת זכותו של הבעל לנקוט הליך.

ואכן, על רקע האמור, הוגשה התביעה לבית המשפט המחוזי על ידי בני הזוג, אך בית המשפט הורה על מחיקת האישה כתובעת והותרתה כנתבעת בלבד וכך גם על העברת התביעה לבית המשפט לענייני משפחה.

 

  1. בתביעה עתר הבעל לפסק דין הצהרתי כי הינו בעל מחצית מהזכויות בדירה וזכאי להירשם כבעל מחצית מהזכויות, וכי יש להורות על ביטול ההתחייבות לרישום המשכנתא ועל ביטול רישום הערת האזהרה שנרשמה לטובת הבנק, ביחס לזכויותיו של הבעל בדירה.

העתירה נסמכה על הטענה כי הדירה הינה רכוש משותף של שני בני הזוג וכי בעת רישום המשכנתא היו בני הזוג נשואים 34 שנה והתגוררו כ-8 שנים בדירה. כך גם נטען כי הבנק פעל בחוסר תום לב כאשר עצם עיניו לגבי זכויות הבעל בדירה.

מנגד, טען הבנק, כי יש לסלק את התביעה על הסף מטעמים שונים הקשורים גם להליכים הקודמים.                   עוד נטען כי בחלק מכספי ההלוואה שהעמיד הבנק, נפרעה הלוואה קודמת שנטלה האישה מבנק משכן, תוך רישום משכנתא לטובת בנק משכן (להלן: הלוואת בנק משכן). בנוסף, טען הבנק טענות לגופם של דברים.

בפסק הדין קיבל בית המשפט קמא את טענת הבעל אודות חזקת השיתוף וכך גם התנהלות הבנק, וכאשר בסופו של יום קיבל בית המשפט את התביעה לפסק דין הצהרתי, בהצהירו כי הבעל הינו הבעלים של מחצית מזכויות הבעלות בדירה מכוח הילכת השיתוף וזכאי להירשם ככזה ברשם המקרקעין.

עוד נקבע כי נוכח האמור, יש לצמצם את העיקול (כך במקור) לטובת הבנק בגין המשכנתא, למחציתה של האישה בדירה בלבד.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ