אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> פסק-דין בתיק ת"א 6002-09-08

פסק-דין בתיק ת"א 6002-09-08

תאריך פרסום : 27/06/2011 | גרסת הדפסה

ת"א
בית משפט השלום חיפה
6002-09-08
26/06/2011
בפני השופט:
אילת דגן

- נגד -
התובע:
ש.ח
הנתבע:
1. חברת החדשות הישראלית בע"מ
2. סונול ישראל בע"מ (נמחקה ביום 23.02.09)
3. מדינת ישראל/משטרת ישראל

פסק-דין

1.      לפניי תביעה לפיצוי כספי לפי חוק איסור לשון הרע, התשכ"ה-1965 (להלן: "חוק איסור לשון הרע") וחוק הגנת הפרטיות, תשמ"א-1981 (להלן: "חוק הגנת הפרטיות")

  1. ביום 17/10/06 במסגרת מהדורת החדשות של ערוץ 2, שידרה הנתבעת 1 (להלן: " חברת החדשות") כתבה אודות שרשרת מעשי שוד בתחנות דלק בצפון הארץ. במסגרת הכתבה שולבו צילומים של מעשי שוד כפי שנקלטו ותועדו במצלמות האבטחה בתחנות שונות. בין היתר נכלל צילום של שוד שהתרחש בתחנת הדלק במחלף אליקים. בקטע זה נראה התובע שעבד כמוכר בחנות הנוחות שבתחנה, מוכה ע"י השודדים.
  1. אורכה של הכתבה ודברי המבוא לה הוא כ-2 דקות, דמותו של התובע מופיעה למשך מספר שניות, מספר פעמים באופן בו ניתן לזהותו.
  1. הצדדים הסכימו לקבל פסק דין על סמך סיכומים והחומר שבתיק תוך ויתור על חקירות עדים.

טענות הצדדים

  1. לטענת התובע, שידור הכתבה בו תועדה תקיפתו ופניו נחשפו ללא הסכמתו, מהווה פגיעה בשמו הטוב פגיעה בפרטיותו והשפלתו ברבים. לטענתו, לאחר פרסום הכתבה מצבו הנפשי הוחמר הוא החל לסבול מנדודי שינה, לעג וקלס של הסובבים, זלזול בתובע, בחולשותיו ובדרך בה נכנע מול השודדים והחל לקבל טיפול פסיכאטרי. כ"כ פרנסתו נפגעה.

לטענתו, הנתבעת 3 (להלן: המשטרה") היא שהעבירה לחברת החדשות את הסרט ממצלמות האבטחה ללא ידיעתו וללא אישורו ולכן חלה האחריות אף עליה.

התובע סבור כי אין בפרסום הכתבה עניין ציבורי ותועלת כלשהי משום שהשודדים היו רעולי פנים וממילא לא ניתן היה לזהותם. רק לאחר מאמץ רב הצליחו להגיע לתוקפים דרך מקרה שוד אחר. לדידו לא עומדת לנתבעים הגנת "אמת בפרסום" והגנת "תום הלב" כיוון שידעו שהם מפרסמים כתבה הפוגעת בפרטיותו ומשפילה אותו.

  1. התובע מבקש פיצוי בגין הפסדי שכר, פגיעה בשם הטוב ובפרטיות בסך 300,000 ש"ח.
  1. לטענת חברת החדשות, בהיותה גוף עיתונאי/תקשורתי, חובה עליה להביא את המידע האמור. הכתבה ששודרה עסקה בעניין חדשותי מהמעלה הראשונה, תוך הבאת תיעוד מעשי השוד במצלמות האבטחה המוצבות בתחנות הדלק. בשדרה את הכתבה מילאה את חובתה העיתונאית והציבורית להביא לידיעת הציבור מידע בעל חשיבות הנוגע לכלל הציבור בנסיבות אלה היה עניין ציבורי רב בפרסום הקטעים המצולמים.
  1. לטענתה, אין בשידור הכתבה פגיעה בפרטיות או לשון הרע, שמו של התובע כלל לא נזכר בכתבה ופניו נראו על המסך להרף עין בלבד. לא היה בכתבה משום פרסום, ודאי לא כוונה להשפיל את התובע או לבזותו.

לחלופין, ואם הייתה פגיעה, היא נעשתה בהסכמתו המפורשת/משתמעת של התובע שידע כי הוא מצולם במשך עבודתו בתחנה שהינה מקום ציבורי.

  1. גם אם הייתה פגיעה, אין בה ממש והיא אינה מקימה עילה לפיצוי, שכן הפרסום היה אמת והיה עניין ציבורי רב בעשייתו. השידור נעשה בתום לב בנסיבות בהן הנתבעת לא יכלה לדעת על הפגיעה.

בהתאם לאמור, עומדת לה הגנת פרסום אמת בעל עניין ציבורי שבסעיף 14 לחוק איסור לשון הרע 14 והגנת תום הלב שבסעיף 15 (2) לחוק, כמו גם הגנת סעיף 18 (2)(ב) ו-18(3) לחוק הגנת הפרטיות.

  1. ביחס לנזק, לתובע לא נגרם נזק כלשהו בגין הכתבה.

לגבי דידה, על התובע לכוון טענותיו בדבר ההשפלה והנזק כלפי השודדים ולא כלפיה.

בענין זה, לטענתה, התובע חדל להגיע למקום העבודה לאחר השוד והחל לקבל טיפולים עובר לשידור הכתבה.

  1. לטענת המשטרה, ביום 10/05/06, שבועיים לאחר השוד, נמסר לה ע"י מנהל תחנת הדלק עותק מהדיסק המתעד את הארוע. לטענתה, היא נזקקה לסרט לצרכי חקירה ולא מסרה אותו לא לחברת החדשות ולא לכל לגורם אחר. ככל הנראה, העותק שלה לא היה היחיד/הבלעדי /המקורי. במצב דברים זה, יש לה פטור מאחריות.

לטענתה, לפי הנוהל רק לאחר שמתקבלת אצלה בקשה מכלי תקשורת מעבירה המשטרה הקלטות כשהאחריות על תכני השידור מוטלת על מגיש הבקשה שבאחריותו לטשטש את פניהן של דמויות שאינן קשורות לאירוע או לקבל הסכמתן לחשיפה. כשמבדיקה שערכה לא נמצא תעוד בדבר פנייה שכזו מערוץ תקשורת כלשהו.

בכל מקרה ולגופם של דברים היא מצטרפת לטיעוני חברת החדשות, וטוענת שלא היה בפרסום הסרט משום פגיעה בפרטיות או לשון הרע לחילופין טוענת לקיום ההגנות העומדות לחברת החדשות, כפי שפורטו לעיל.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ