אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> פס"ד שעניינו ערעור על החלטה בנושא מינוי מנהל עיזבון זמני

פס"ד שעניינו ערעור על החלטה בנושא מינוי מנהל עיזבון זמני

תאריך פרסום : 07/02/2020 | גרסת הדפסה

רמ"ש
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו כבית-משפט לערעורים אזרחיים
10924-03-19
31/01/2020
בפני השופט:
שאול שוחט - סגן נשיא

- נגד -
מבקשים:
1. ת.פ.
2. ל.פ.

עו"ד עמר רייטר ז'אן שוכטוביץ' ושות'
משיבים:
1. פ.ר.נ
2. פ.ו.

עו"ד אוהד שוהם ו/או אלון לב
עו"ד צבי בר-נתן ו/או מרב ברוך ו/או שרון גיל ממשרד גולדפרב זליגמן ושות'
עו"ד ערן פרזנטי ממשרד מ.פירון ושות'
פסק דין

 

בקשת רשות ערעור על החלטת בית המשפט לענייני משפחה (כב' השופטת איריס ארבל אסל, בת"ע 6126-11-18), מיום 28.2.19, במסגרתה נקבע כי מינויו של עוה"ד מורן למנהל עזבון זמני לעזבון המנוח י.פ. ז"ל (להלן: "המנוח") ,עליו הורה ביהמ"ש קמא ביום 18.12.18, יעמוד על כנו.

 

העובדות הצריכות לעניין

 

מר י.פ. ז"ל (להלן: המנוח") הלך לבית עולמו ביום 18.3.15 . המבקשת 2 הינה אלמנתו. המבקשת 1 והמשיבה 3 בנותיו.

 

ביום 4.11.2018 הגישו המשיבות 1-2 "תביעה (דחופה) למינוי מנהל עיזבון זמני" (ת"ע 6126-11-18). בתביעה המונה 194 עמודים (מתוכם 10 עמודי תוכן והיתר נספחים) נטען כי המשיבה 1 , קטינה בת כ-10 שנים, גם היא בתו של המנוח ממערכת יחסים שקיים המנוח עם אמה המשיבה 2 במקביל לנישואיו. בתביעה נטען כי לאחרונה החלו להינקט הליכי ירושה בישראל בעניין עיזבון המנוח כאשר מעמדה של המשיבה 1 כבת נוספת וכיורשת נוספת הושמט. בבקשה נכתב כי סמוך להגשת התביעה תוגש גם תביעה לקביעת אבהות המנוח כלפי המשיבה 1 ולקשרי משפחה ביניהם וכי כבר בשלב זה יש לה מעמד לעתור לסעד המבוקש של מינוי מנהל עיזבון זמני . נטען בבקשה כי המנוח היה "טייקון" בעל הון נכסים עצום ברחבי העולם וכי "בנסיבות דנא, לנוכח מורכבות העיזבון, היקפו, סוגי נכסיו וגיוון העיזבון, היותו כולל נכסים בארץ וכן בחו"ל, היותו כולל נכסים מסוגים שונים, אשר המידע המלא לגביהם, לגבי ההליכים שהתנהלו עד כה, לגבי היקף הנכסים ולגבי שווים מצוי ברשות הנתבעות 2-4, אשר אינן משתפות את התובעות כלל במידע ו/או בזכויותיהן בנכסי המנוח, לנוכח פעולות מהותיות, אשר בוצעו ו/או עודן מבוצעות בנכסי המנוח, בעיזבונו – קיימת הצדקה מובהקת למנות מנהל עיזבון זמני לעיזבון המנוח, זאת עד להכרעה בתובענות ולרבות בסכסוכי הירושה, אשר התגלעו בין כלל הגורמים, זאת אדרבא, כאשר ברקע עסקינן בתובעת 1 שהינה קטינה ומוחלשת ביותר לעומת חוסנן של הנתבעות 2-4" (ס' 80 לבקשה).

 

ביום 9.12.18 הוגשה תגובת המבקשות לבקשה למינוי מנהל עיזבון זמני. התשובה מונה 19 עמודי תוכן ועוד 55 עמודי נספחים.

 

המבקשות עתרו לדחיית הבקשה למינוי מנהל עיזבון זמני משלל טעמים:

 

ראשית, נטען כי המשיבות 1-2 אינן נכנסות להגדרת המונח "מעוניין בדבר" אשר קבוע בסעיף 78 לחוק הירושה ובתקנה 31 לתקנות הירושה לצורך הגשת התביעה. נטען כי לגדר מונח זה נכנס רק מי שהוא בעל זכות קיימת ולא מי שיש לו ציפייה לזכות בעתיד ואין שום הוכחה כי המשיבה 1 היא בתו של המנוח ומעולם לא הוצג מסמך רשמי או קביעה משפטית המכירה בכך.

שנית, נטען כי המנוח הותיר אחריו צוואות המתייחסות לכלל עזבונו ואלו המשיבות 1-2 אינן נזכרות בצוואות אלו ואינן יורשות מכוחן. לפיכך, אפילו אם המשיבה 1 היא בתו של המנוח – אין לה זכות בעיזבון המנוח ואין היא רשאית לבקש מינוי של מנהל עיזבון זמני.

שלישית, נטען כי לא מתקיימים התנאים הנוספים למתן סעד זמני של מינוי מנהל עיזבון זמני – המשיבות 1-2 הגישו את הבקשה בחוסר תום לב ובחוסר ניקיון כפיים תוך הסתרת העובדה שישנן צוואות המתייחסות לכל רכוש המנוח; לא גילו כי משולמים להם כספים מנאמנות שהקים עבורן לטענתן המנוח; הציגו מצג מזוייף של דחיפות, ועוד.

רביעית, נטען כי הבקשה הוגשה בשיהוי כבד, 3.5 שנים לאחר פטירת המנוח, העומד בסתירה לחיוניות הצו ולטענה כי נתינתו אינה סובלת דיחוי.

חמישית, נטען כי מאזן הנוחות נוטה לאי מינוי מנהל עיזבון זמני. אמירותיהן של המשיבות 1-2 בדבר מצבן הכלכלי הקשה נטענו מן הפה אל החוץ והן לא הראו ולא הצביעו על שום נכס בישראל המחייב ניהול ושיגרם להן נזק אם לא ינוהל. למינוי מנהל עיזבון יש גם עלויות נכבדות שלדעת המבקשות הן מיותרות וללא הצדקה.

שישית, נטען כי ישראל אינה הפורום הנאות למינוי מנהל עיזבון. נטען כי המנוח לא היה תושב ישראל אלא מקום מושבו באנגליה ושהה בישראל מאז חודש פברואר 2008 ועד לפטירתו כפועל יוצא מהרשעתו ומכיוון שנאסר עליו לעזוב את ישראל. גם המבקשות אינן תושבות ישראל ורובם ככולם של נכסיו אינם מצויים בישראל ו/או מצויים בבעלות ובניהול של חברות וגופים זרים. נטען כי בנסיבות אלו גם ניהול עזבון המנוח מחוץ לישראל באמצעות מנהל עיזבון שימונה בישראל לא יהיה אפקטיבי.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ