אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> פס"ד בשאלה האם בעניינם של בני זוג אשר התגרשו אך המשיכו לחיות ביחד יש להחיל את הלכת השיתוף מכוח היותם ידועים בציבור

פס"ד בשאלה האם בעניינם של בני זוג אשר התגרשו אך המשיכו לחיות ביחד יש להחיל את הלכת השיתוף מכוח היותם ידועים בציבור

תאריך פרסום : 09/09/2021 | גרסת הדפסה

עמ"ש
בית המשפט המחוזי חיפה כבית-משפט לערעורים אזרחיים
68095-06-20
02/09/2021
בפני השופטים:
1. סארי ג'יוסי [אב"ד]
2. חננאל שרעבי
3. אספרנצה אלון


- נגד -
המערער:
א.
עו"ד י. שוקרון
המשיבה:
ב.
עו"ד י. כהן
פסק דין
 

השופט ס. ג'יוסי [אב"ד]

 

בפנינו ערעור על פסק-דינו של בית המשפט לענייני משפחה בחדרה ב- תלה"מ 44362-04-18 ותלה"מ 52190-06-18, אשר אוחדו.

 

ב-תלה"מ 44362-04-18, דחה בית משפט קמא את תביעת המערער למתן פסק-דין הצהרתי, לפיו הוא הבעלים של מחצית מכלל הנכסים הרשומים על-שמה של המשיבה.

 

במסגרת תלה"מ 52190-06-18, דחה בית משפט קמא את תביעת המשיבה למתן פסק-דין הצהרתי, לפיו המערער הוא הבעלים היחיד בחשבון בבנק לאומי, סניף ר', מס' חשבון ....

 

  1. בקליפת-אגוז נציין, כי הצדדים נישאו בשנת 1991, ובמהלך נישואיהם נולדו להם שני ילדים.

 

ביום 02.09.2004 חתמו הצדדים על הסכם-גירושין, שאושר בבית הדין הרבני ב-ת' וקיבל תוקף של פסק-דין, וביום 01.11.2005 התגרשו הצדדים. בהמשך,  חזרו הצדדים להתגורר יחד, ובשנת 2009 נולדה בתם המשותפת.

 

  1. גדרי המחלוקת בפנינו נטועים בשאלה האם בעניינם של הצדדים יש להחיל את הלכת-השיתוף מכוח היותם ידועים-בציבור, אם לאו. המערער טוען שהתשובה לשאלה האמורה חיובית, בעוד המשיבה סבורה להיפך.

 

טענות הצדדים בפני בית משפט קמא

 

  1. לטענת המערער, למרות הגירושין, המשיכו הוא והמשיבה לחיות יחד, ובשנת 2009 אף נולדה בתם. במסגרת הסכם הגירושין, כך נטען, קיבל המערער את הבעלות על ביתם של הצדדים ברחוב נ' ב-ר' (להלן: "דירת נ'").

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ