אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> פס"ד בעניין קביעת גיל בהתבסס על רישום ספר הבריתות

פס"ד בעניין קביעת גיל בהתבסס על רישום ספר הבריתות

תאריך פרסום : 01/08/2019 | גרסת הדפסה

ת"ג
בית משפט לעניני משפחה חיפה
63475-11-18
18/07/2019
בפני סגנית הנשיא:
אלה מירז

- נגד -
מבקש:
ר' ש'
עו"ד שרון הורוביץ שיק
משיבה:
פרקליטות מחוז חיפה
פסק דין
 

הקדמה ומבוא

  1. בפניי תובענה לתיקון גיל לפי חוק קביעת גיל, התשכ"ד- 1963 (להלן: "החוק"). התובע מר ש' ר' (להלן: "התובע") עותר להורות על תיקון תאריך הלידה הנקוב במרשם האוכלוסין באופן שבמקום תאריך הלידה הרשום XX, יירשם XX.
  2. התובע בא בימים. גם בהתאם לתאריך לידתו הרשום הוא נושק לגיל 90 ואינו בקו הבריאות. נקדים ונאמר שמניעיו של התובע להגשת התובענה אינו מניע כלכלי ואין בקבלת תביעתו כדי להקנות לו טובת הנאה כלכלית או חומרית, כי אם מניעים אישיים בלבד – להירשם תחת תאריך לידתו לאשורו ולחגוג את יום הולדתו בו ביום בו הגיח אל אויר העולם. לדבריו, לידיעה בדבר למועד לידתו הנכון "משמעות עמוקה לזהותו, לשורשיו ומקורותיו הכה חשובים לו, במיוחד בגילו דהיום" (ס' 36 לתגובתו לעמדת המדינה).
  3. הראיה העיקרית בה אחז התובע, ולאחריה הציג מספר ראיות נוספות, היא רישומו ב"ספר הבריתות ארם צובא". המדובר במאגר רב רושם אותו ניהלו מוהלי הקהילה היהודית בעיר XX, ואשר הועלה למרשתת על ידי המרכז העולמי למורשת יהדות ארם-צובה. אין חולק על העובדה ששמו של התובע מופיע במאגר האמור, כמי שנערכה לו ברית מילה ביום XX מניין 8 ימי המילה לאחור יעמיד את תאריך לידתו ביום XX.   

 

טענות התובע

  1. התובע נולד אפוא בעיר XX שב XX ועלה ארצה בשנת XX. לטענת התובע בעת עלייתו ארצה נרשמה שנת לידה שגויה, וזאת בשל חוסר מידע וחוסר דיוק. התובע מפרט וטוען שקרוב משפחה, אחיינו, גילה ששמו מופיע במאגר האמור של מוהלי ארם צובא ואת מועד תאריך המילה. אז לדבריו נודע לו לראשונה על הטעות ברישום הגיל, כאשר בעקבות גילוי זה פנה לבית המשפט בהליך דנן.
  2. התובע מוסיף שמטרת התובענה הינה רצונו שהרישום יישקף את גילו האמיתי, והיא נטולה ממניעים אחרים.
  3. להוכחת טענתו צירף התובע צילום מתוך ספר "פנקס הבריתות" בו מופיע שמו של התובע , שמו של אביו ותאריך הלידה של התובע. בנוסף, הרשימה מופיעה באתר אינטרנט של מורשת יהדות ארם צובא. צורף אף עדותו של אדם אשר מכיר את תהליך תרגום הספר (מר א' צ'), המרתו מכתב הקולמוס של רישומי המוהלים ותרגומו בהמשך לאנגלית. לפי עדותו, רישומי פנקס ספר הבריתות היא המקור הרשמי והיחידי של מועדי הלידה של יהודי XX בתקופה הרלוונטית.
  4. התובע מוסיף ששמו אף מעיד על כך שנולד בחודש אלול – דבר שמחזק את אמיתות התאריך שנקוב בספר הבריתות. התובע ציין: "מקובל במשפחה שלנו שלוקחים את השמות של הסבא ואני הייתי משוחרר וההוכחה שנולדתי בחודש אלול שהוא ספטמבר שהוא חודש הרחמים" (עמ' 2 ש' 16 לפרוטוקול).
  5. בנוסף צירף התובע מסמך מנציגות צרפת בלבנון, המעידה על סיום בית ספר יסודי ובה מופיע ששנת לידתו היא XX. לטענתו מדובר בתעודה מקורית ממוסגרת בתמונה.

טענות הנתבע

  1. ב"כ היועץ המשפטי לממשלה (להלן: "הנתבע") התנגד לבקשה. לטענתו התובע לא עמד בנטל המוטל עליו להוכחת תביעתו. עליו להוכיח נטל כפול: שתאריך הלידה הרשום במרשם האוכלוסין אינו נכון. שנית, עליו להוכיח מהו תאריך הלידה הנכון.
  2. על פי המידע המצוי במרשם האוכלוסין, המבקש רשום כיליד XX XX.
  3. ב"כ הנתבעת מצביע על כך כי בשבעה מסמכים שונים המצויים בידי הנתבעת אותם מילא המבקש בעבר (הרחוק),ציין בעצמו ששנת לידתו היא XX.
  4. המשיבה טוענת כי יום המילה לא מעיד בהכרח שמבקש נימול 8 ימים לאחר לידתו והספר מציין אך ורק את תאריכי ברית המילה שבוצעו. ב"כ הנתבעת אף מציין דוגמא: "ברית מילה לא חייבת להתקיים לאחר 8 ימים, יכול להיות שהתינוק היה חולה. גם בזמנים ההם אם תינוק היה חולה, לא היה עובר ברית מילה" (עמ' 3 ש' 12 לפרוטוקול).
  5. ועוד; לפי סעיף 3 לחוק מרשם האוכלוסין, תשכ"ה – 1965, חזקה היא שתאריך הלידה הרשום במרשם האוכלוסין, הוא הנכון.
  6. לטענתו של התובע כי הוא יודע שנולד בחודש אלול בהתאם לשם משפחתו, הושב כי הדבר לא סותר את החודש והשנה הרשומים במשרד הפנים, וכי חודש אלול חופף גם לחודש אוגוסט.
  7. הנתבעת מוסיפה וטוענת שמהימנותו של המידע המופיע באתר האינטרנט מוטל בספק כיוון שלא ניתן לדעת מהו מקור המידע. התעודה בשפה הצרפתית של ביה"ס עממי של המבקש היא מסמך מנציגות צרפת בלבנון ולא ניתן להסיק מהיכן הגיע המידע שצוין אודות שנת לידתו של המבקש. בנוסף התעודה היא לא מארץ מולדתו של המבקש.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ