אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> פס"ד בבקשה של בת להתמנות לאפוטרופוס של אמה, שנתנה את הסכמתה

פס"ד בבקשה של בת להתמנות לאפוטרופוס של אמה, שנתנה את הסכמתה

תאריך פרסום : 03/08/2021 | גרסת הדפסה


בית משפט לעניני משפחה תל אביב - יפו
16543-04-21
20/07/2021
בפני השופט:
ארז שני

- נגד -
המבקשת:
ל. ש.
המשיבים:
1. האפוטרופוס הכללי במחוז תל-אביב
2. משרד הרווחה והשירותים החברתיים-ת"א

עו"ד וינגרטן (ב"כ היועמ"ש)
פסק דין

 

 

לפניי בקשה של בת להתמנות כאפוטרופוס במינוי קבוע לרכושה ולגופה של אמה.

 

האם, הנוכחת באולמי והיא אדם שובה לב וברור בפני עצמו, נתנה כביכול הסכמה לכך שבתה תתמנה כאפוטרופוס לה.

 

אלא שהמעיין בשיח שניהלתי עם האם, יגלה כי ספק אם הבינה האם עד תום מה משמעות המינוי כאפוטרופוס. לא שהבת אינה אומרת אמת כשהיא מספרת ששוחחה על הסוגיה עם אמה וזו נתנה הסכמתה, אלא שמי שמאזין לאם מבין בכמה:

 

  • ראשית וככל שניסיוני המקצועי מגיע, האם היא בבחינת מבינה ומתמצאת ואינה רק צלולה, שהרי בביטוי "צלול" אנו משתמשים כדי לתאר ציות להוראות הרופאים. האם היא במצב של מי שמבין, ניתן בקלות לנהל עמה שיח והיא בהחלט יודעת את רצונותיה.
  • שנית, חוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות בוודאי ובוודאי לאחר תיקון 18, מחייב זהירות יתרה בבוא בית המשפט להגביל זכויותיו היסודיות של אדם ובכלל זאת כאשר בא בית המשפט ליטול חירותו המשפטית של אדם על דרך מינוי אפוטרופוס.

 

ב"כ היועמ"ש, בבחינת גם נציגו של הציבור, מתנגד לבקשה, באומרו כי הבקשה אינה מגלה עילה, שכן התעודות הרפואיות אשר צורפו מגלות כי האם צלולה בדעתה ומסוגלת לקבל החלטות בעצמה (וראה סעיף 2 לתגובה מיום 20.05.2021).

 

בתגובה נוספת שהגישה ב"כ היועמ"ש מיום 16.06.2021 הרחיבה היא והסבירה כי אין מדובר רק במערכת היחסים שבין האם ובין בתה, אלא גם בהפעלת מערכת ציבורית נרחבת של פיקוח, בדיקה ולמעשה השקעת משאבי הציבור באין צורך בכך.

 

שמעתי ברוב קשב את האם, למען האמת גם את הבת וזו הראשונה הסבירה לי כי היא בוטחת בבתה ביטחון גמור, הן בהתנהלותה לעבר והן בהתנהלותה לעתיד וכי היא חפצה שבתה ורק בתה היא זו שתירש אותה.

 

השאלה המונחת לפניי היא שאלה המתפרסת מעבר לשאלה הספציפית של האם ובתה – קרי, האם רשאי בית המשפט בנסיבות מצדיקות, רק על בסיס רצון של האם ובתה למנות אפוטרופוס לאדם.

לטעמי התשובה היא בלאו.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ