אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> פס"ד בעניין השעייתו של שוקי ויטה משירות המדינה

פס"ד בעניין השעייתו של שוקי ויטה משירות המדינה

תאריך פרסום : 04/03/2008 | גרסת הדפסה

ע"ע
בית דין ארצי לעבודה
478-07
03/03/2008
בפני השופט:
1. נילי ארד
2. ורדה וירט ליבנה
3. רונית רוזנפלד


- נגד -
התובע:
שוקי ויטה
עו"ד גרשון גונטובניק
עו"ד עודד גזית
הנתבע:
1. נציב שירות המדינה
2. מדינת ישראל

עו"ד קובי אמסלם
עו"ד קרן יוסט (דון יחיא
פסק-דין

השופטת נילי ארד

בתוקף סמכותו לפי סעיף 47  לחוק שירות המדינה (משמעת), התשכ"ג - 1963, הורה נציב שירות המדינה בהחלטה מיום 11.6.07 על השעיית המערער משירות המדינה. תביעה שהגיש המערער נגד החלטת ההשעיה נדחתה על ידי בית הדין האזורי בתל אביב (הנשיאה השופטת עליה פוגל ונציגי ציבור מר ישראל לוי ומר ארנון פוקס; עב'  6642/07) ומכאן הערעור שלפנינו.

הרקע

  • 2.      המערער, עובד מדינה מזה 20 שנה, כיהן בתפקידו האחרון כפקיד שומה גוש דן וכסמנכ"ל בכיר של ראש רשות המסים. בתאריך 31.12.06 מונה המערער  לכהונת  הממונה על הכנסות המדינה, החל מיום 1.2.07 (להלן גם: התפקיד).
  • 3.      ביום 2.1.07 נפתחה נגד המערער ואחרים חקירת משטרה בקשר לחשדות בדבר מעשים חמורים של שימוש לרעה בתפקידו ובסמכויותיו ברשות המסים ובחשד לפעולות במרמה והפרת אמונים, בכהונתו בתפקיד בכיר ברשות המסים (להלן גם: החקירה הפלילית או החקירה).

בתאריך 30.1.07 הודיע היועץ המשפטי לממשלה למנהל הכללי במשרד האוצר על פתיחת החקירה נגד המערער, תוך שהורה על עיכוב כניסתו של המערער לתפקיד הממונה על הכנסות המדינה. בהתאם, הודיע מנכ"ל משרד האוצר למערער, למחרת היום, כי לפי הנחיית היועץ המשפטי לממשלה ועד להודעה חדשה, נדחית כניסתו לתפקיד (להלן: החלטת עיכוב המינוי).

החלטת עיכוב המינוי - ההליכים בבית הדין האזורי והארצי

  • 4.      המערער הגיש תביעה לבית הדין האזורי בתל אביב בצירוף בקשה לסעדים זמניים לביטול ההחלטה בדבר עיכוב כניסתו לתפקיד.

לאחר הגשת התובענה, הוסר צו איסור פרסום שהוטל על פרטי החקירה הפלילית. מתצהיר שהגישו המשיבים (להלן גם: המדינה) לבית הדין האזורי הוברר, כי בתאריכים 13.3.07 ו- 13.5.07 הוציא השר לבטחון פנים תעודות חסיון על חומר  החקירה הפלילית.

  • 5.      ב החלטה בבקשה לסעדים זמניים מיום 26.2.07 הורה בית הדין האזורי בתל אביב (השופטת אריאלה גילצר כץ ונציגי ציבור מר אריה ביטון ומר יצחק גלנטי; עב' 3477/07) על ביטול החלטת עיכוב המינוי. עם זאת קבע, כי עד לבירור התביעה בהליך העיקרי, לא ייכנס המערער בפועל לתפקיד אלא ישהה בחופשה בתשלום (להלן: החלטתו הראשונה של בית הדין האזורי).

לאחר אותה החלטה, וכדי לאפשר קידום החקירה הפלילית נגדו ולייתר הליכי ההשעיה, הסכימו הצדדים לדחות את הדיון בתביעה העיקרית, בחודשיים ימים בהם ישהה המערער בחופשה. בחלוף התקופה, ומשהודיע המערער כי אינו מסכים להמשך שהייתו בחופשה, הורה בית הדין האזורי, בפסק דין מיום 17.5.07 על כניסתו לאלתר של המערער לתפקידו כממונה  על הכנסות המדינה ( להלן: פסק הדין הראשון).

6.   בהחלטה מיום 10.6.07 קיבל בית דין זה את בקשת המדינה לעיכוב הליכים, ובתאריך 26.6.07 במהלך הדיון בערעור, הגיעו הצדדים להסכמה שקיבלה תוקף של פסק דין, לפיה בוטל פסק דינו של בית הדין האזורי, תוך שמירת זכויות הצדדים וטענותיהם, מבלי שבית דין זה יביע עמדתו בערעור .

החלטת ההשעיה הראשונה

7.   בין לבין, במכתב מיום 14.5.07, הודיע הממונה על המשמעת בנציבות שירות המדינה (להלן: עו"ד רוזנברג) למערער, כי מאחר והנציב שוקל השעייתו משירות המדינה רשאי הוא להגיש טיעוניו בכתב קודם לכן. ובלשון הכתוב:                                   "הנדון: טיעונים לעניין אפשרות השעיה

נציב שירות המדינה, בתוקף סמכותו לפי סעיף 47 לחוק  שירות המדינה (משמעת), התשכ"ג - 1963, שוקל להשעות אותך משירות המדינה בעקבות חקירה  פלילית נגדך בחשד לביצוע עבירה של הפרת אמונים לפי סעיף 284 לחוק העונשין, התשל"ז - 1977, בכך שבמהלך התקופה בה כיהנת  כפקיד שומה גוש דן וכסמנכ"ל רשות המסים, ביצעת  הסכמים 'מיוחדים' תוך חריגה מסמכות והפרת נהלים.

הינך רשאי להגיש בכתב, לנציב שירות המדינה, את טיעוניך לעניין זה לא יאוחר מיום 21.5.07".

מכתב ההבהרות

8.   משביקש המערער לקבל הבהרות נוספות ופירוט החשדות המיוחסים לו, הוסיף עו"ד רוזנברג ופירט במכתב מיום 20.5.07:

" ביום 13.5.07 קיבל נציב שירות המדינה, בהמשך למידע קודם שהתקבל בעל-פה, הודעת עדכון ממשטרת ישראל על מצב החקירה הפלילית נגד מרשך. בהודעה נמסר כי מרשך חשוד בביצוע 'הסכמים מיוחדים' תוך חריגה מסמכות ונהלים. בדיווח זה יוחסה למרשך עבירה של הפרת אמונים, לפי סעיף 284 לחוק העונשין, התשל"ז - 1977.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ