אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> פלוני ואח' נ' פלוני ואח'

פלוני ואח' נ' פלוני ואח'

תאריך פרסום : 19/03/2018 | גרסת הדפסה

בע"מ
בית המשפט העליון ירושלים
8119-17,8122-17
12/03/2018
בפני השופטת:
ד' ברק-ארז

- נגד -
המבקשים בבע"ם 8119/17 ובבע"ם 8122/17:
1. פלוני
2. פלונית

עו"ד בתיה גטהון
עו"ד אריה הבר
המשיבים בבע"ם 8119/17 ובבע"ם 8122/17:
1. פלוני
2. פלוני
3. פלונית
4. פלוני

עו"ד עמית אלזם
פסק דין
 
  1. בפני בקשות רשות ערעור על החלטותיו של בית המשפט המחוזי בתל אביב-יפו (השופט ש' שוחט) מיום 12.9.2017 ומיום 14.9.2017. בית המשפט המחוזי דחה בקשת רשות ערעור שהגישו המבקשים על החלטתו של בית המשפט לענייני משפחה בתל אביב-יפו מיום 4.1.2017 (רמ"ש 18109-02-17) וכן קיבל באופן חלקי בקשה לעיכוב ביצוע של החלטתו של בית המשפט לענייני משפחה מיום 20.6.2017 (עמ"ש 48616-07-17). הצדדים בשתי הבקשות זהים, והן נסבות על הליך אחד המתנהל בבית המשפט לענייני משפחה (תמ"ש 34666-07-15, השופטת ס' אופק). על כן, ראיתי לדון בבקשות במאוחד.

 

רקע והליכים קודמים

 

  1.  מקורן של שתי הבקשות שבפני בתביעה לפירוק שיתוף בנכס שהוגשה לבית המשפט לענייני משפחה, אשר הצדדים לה הם בני משפחתה וחלק מיורשיה של נ' ש' המנוחה, שזכויות החכירה בנכס היו רשומות על שמה. את התביעה הגישו המשיבים כנגד המבקשים – שהם בנה של המנוחה, המבקש 1 (להלן: המבקש), ואשתו, היא המבקשת 2 (להלן: המבקשת). המבקשים התגוררו בנכס עם המנוחה לפחות משנת 2005, ולטענתם אף קודם לכן. המנוחה נפטרה בשנת 2006, והמבקשים המשיכו להתגורר בנכס גם לאחר פטירתה. יצוין כי החל משנת 2007 מרצה המבקש עונש מאסר בפועל, כך שרק המבקשת מתגוררת בפועל בנכס.

 

  1.  למעשה, הצדדים מתדיינים כבר משנת 2009 עת הגישו המשיבים את תביעתם המקורית לפירוק השיתוף בנכס לבית המשפט לענייני משפחה. בתמצית יתואר כי בתביעה זו ביקשו המשיבים, בין היתר, למחוק הערות אזהרה שנרשמו במרשם המקרקעין לטובת המבקשים על כל הזכויות בנכס. בעיקרו של דבר, הליך זה הסתיים בהוראה למחוק את הערות האזהרה האמורות, ללא הכרעה בסוגית פירוק השיתוף, לאחר שערעור שהוגש על פסק דינו של בית המשפט לענייני משפחה נדחה, וכן נדחתה בקשת רשות ערעור שהגישו המבקשים (בע"ם 1648/15 פלוני נ' פלונית (12.5.2015), השופט נ' הנדל). עם זאת, אף לאחר הליך זה דחה רשם המקרקעין את בקשת המשיבים למחיקת הערות האזהרה, לנוכח קיומם של עיקולים על חלקם של המבקשים.

 

  1.  על רקע זה, בשנת 2015 הגישו המשיבים תביעה נוספת לפירוק השיתוף בנכס, היא התביעה שביסוד ההליך הנוכחי. במסגרת זו עתרו המשיבים למינוי כונס נכסים שיפעל לביצוע כל הפעולות הנדרשות לצורך מכירת הנכס בשוק החופשי ולחלוקת התמורה בין היורשים לפי חלקם היחסי כאמור בצו הירושה שניתן ביחס לעיזבון המנוחה כבר ביום 31.5.2006 (להלן: צו הירושה).

 

  1.  ביום 4.1.2017 הורה בית המשפט לענייני משפחה על מינוי כונס נכסים אשר יפעל, בין היתר, למחיקת הערות האזהרה ולרישום זכויות היורשים בנכס לפי צו הירושה. עוד הורה בית המשפט לענייני משפחה כי לאחר הסדרת רישום הזכויות יקבע את המשך הדיון בתיק (להלן: ההחלטה הראשונה של בית המשפט לענייני משפחה). המבקשים הגישו בקשת רשות ערעור על החלטה זו לבית המשפט המחוזי.

 

  1.  עוד קודם למתן ההחלטה בבקשת רשות הערעור על ההחלטה הראשונה של בית המשפט לענייני משפחה, הודיע כונס הנכסים כי בוצעו כל ההוראות שניתנו לו, ובכלל זה כי הזכויות בנכס נרשמו על שם יורשי המנוחה לפי חלקם בצו הירושה. בהמשך לכך, התקיימה ישיבת קדם משפט בבית המשפט לענייני משפחה.

 

  1.  ביום 20.6.2017 נתן בית המשפט לענייני משפחה החלטה נוספת בתיק (להלן: ההחלטה השנייה של בית המשפט לענייני משפחה). בית המשפט לענייני משפחה קבע כי מאחר שרישום זכויות היורשים בהתאם לצו הירושה הוסדר, אין מניעה להתקדם בהליך של פירוק השיתוף. בהמשך לכך, בית המשפט לענייני משפחה נדרש לטענותיהם של המבקשים כי יש לראותם כדיירים מוגנים בנכס על פי סעיף 33 לחוק הגנת הדייר [נוסח משולב], התשל"ב-1972 (להלן: חוק הגנת הדייר). בית המשפט לענייני משפחה דחה טענות אלה בקבעו כי לא ניתן לומר שהמשיבים הסכימו פוזיטיבית להחזקה של המבקשים בנכס לאחר פטירתה של המנוחה בשנת 2006, וכן כי לא הוכח שהמבקשים ביצעו על חשבונם שיפוצים בנכס או כי היה בעצם מימון השיפוצים הנטענים כדי לסייע בידם בהוכחת התנאים לתחולתו של סעיף 33 לחוק הגנת הדייר. למעלה מן הצורך הוסיף בית המשפט לענייני משפחה כי טענה לעניין זכותם של המבקשים להמשיך ולהתגורר בנכס מכוח סעיף 115 לחוק הירושה, התשכ"ה-1965 לא נטענה במפורש על ידי המבקשים, אולם ממילא לא היה בכך כדי לסייע להם משום שגם התנאים לתחולתו של סעיף זה לא מתקיימים במקרה דנן.

 

  1.  לנוכח כל האמור, הורה בית המשפט לענייני משפחה על מתן צו לפירוק השיתוף בנכס. בית המשפט לענייני משפחה הורה על צירופם להליך של כל השותפים בנכס הרשומים במרשם המקרקעין ועל הגשת עמדתם באשר לדרך פירוק השיתוף. על החלטה זו הגישו המבקשים לבית המשפט המחוזי ערעור, ובצדו בקשה לעיכוב ביצוע.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ