אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> משה אלקים נ' אמיר ברון ואח'

משה אלקים נ' אמיר ברון ואח'

תאריך פרסום : 19/04/2017 | גרסת הדפסה

עפ"ס
בית דין ארצי לעבודה
24521-12-16
14/04/2017
בפני השופט הרשם:
כאמל אבו קאעוד

- נגד -
המבקש:
משה אלקים
המשיבים:
1. אמיר ברון
2. אשוב עבודות עפר ופיתוח בע"מ

החלטה


 
1.לפני בקשה להארכת מועד להגשת ערעור על החלטתה של כב' הרשמת גרוס מבית הדין האזורי לעבודה בבאר-שבע, שלא לפסול עצמה מלדון בעניינו של המבקש (ד"מ 32230-11-12, החלטה מיום 5.10.2016).

רקע הבקשה

2.בבית הדין האזורי לעבודה בבאר-שבע מתבררת תביעתו של המבקש לתשלום שכר עבודה והוצאות שימוש ברכב ובטלפון. דיון ראשון בהליך התקיים בפני כב' הרשמת גרוס ביום 20.3.2013, לאחריו הגיש המבקש לבית הדין האזורי בקשה לפסילת הרשמת מלדון בעניינו. הבקשה נדחתה בהחלטה מיום 6.5.2013. במסגרת ישיבת הוכחות שהתקיימה בהליך ביום 17.6.2013, הסמיכו הצדדים את בית הדין לפסוק לפשרה בתביעה לפי סעיף 79(א) לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], התשמ"ד-1984. המבקש היה מיוצג בדיון מיום 17.6.2013.

3. נוכח מתן צו כינוס בעניינו של המבקש, ניתנה ביום 21.6.2013 החלטת הרשמת לעיכוב מתן פסק הדין בהליך, תוך שהמבקש נדרש להודיע לבית הדין האם ניתן אישור בית המשפט המוסמך להמשך ניהול ההליך. בהעדר אישור בית המשפט המוסמך, עוכבו ההליכים בתביעה בהחלטת בית הדין האזורי מיום 16.7.2013.

4.בחלוף קרוב לשלוש שנים, הודיע המבקש לבית הדין האזורי ביום 17.4.2016, כי ניתן 'צו הפטר' בעניינו וההליכים בתיק חודשו. או אז, פנה המבקש לבית הדין האזורי בבקשה נוספת לפסילת הרשמת מלדון בעניינו ובבקשה 'לביטול' הסכמתו למתן פסק דין על פי סעיף 79(א) לחוק בתי המשפט. הבקשה לפסילת הרשמת נדחתה בהחלטה מיום 5.10.2016 (להלן: החלטת הרשמת). הבקשה לביטול ההסכמה למתן פסק דין לפי סעיף 79(א) לחוק בתי המשפט התקבלה בהחלטה מיום 9.10.2016, תוך חיוב המבקש בהוצאות.

5.ביום 12.12.2016, הגיש המבקש לבית דין זה 'בקשת ערעור לפסילת הרשמת רחל גרוס'. בהחלטה מאותו יום הובהר למבקש, כי הערעור הוגש באיחור. לפיכך, פנה המבקש לבית דין זה בבקשה להארכת מועד להגשת הערעור על החלטת הרשמת. המשיבים לא הגישו לבית הדין תגובתם לבקשה להארכת מועד להגשת הערעור, אף שהחלטה המורה להם לעשות כן נמסרה להם כדין בדואר רשום. לפיכך, תנתן החלטה בבקשה על יסוד הבקשה וכלל החומר המצוי בתיק בית הדין.

 

טיעוני המבקש

6.לטענת המבקש, נודע לו על החלטת הרשמת 'במאוחר' ממוקד המידע הארצי של בתי המשפט. המבקש טען, כי הלין בפני נשיאת בית הדין האזורי בבאר-שבע אודות אי קבלת החלטת הרשמת, וכי בעקבות כך, נשלחה אליו החלטת הרשמת, בצירוף מסמכים, רק ביום 8.11.2016. בהסתמך על ייעוץ משפטי מוטעה שקיבל, טען המבקש, כי הגיש ביום 10.11.2016 את בקשתו לפסילת הרשמת לבית המשפט העליון. ביום 13.11.2016, נשלחה למבקש הודעה ממדור בלתי מיוצגים בבית המשפט העליון, ובה הוסבה שימת ליבו לכך שערעור על החלטת רשמת בית הדין האזורי לעבודה שלא לפסול עצמה מלדון בעניינו, יש להגיש לבית הדין הארצי לעבודה במסגרת המועדים הקבועים בדין. המבקש טוען, כי נקלע "לקשיים וטעויות" בהגשת הערעור וכי לא היה מודע למסגרת הזמן הנתונה להגשת הערעור על החלטת הרשמת.

 

הכרעה

7.לאחר עיון בבקשה, באתי לכלל מסקנה כי דינה להידחות.

בהתאם להוראת תקנה 112ג(ב) לתקנות בית הדין לעבודה (סדרי דין), התשנ"ב-1991, ערעור על החלטה בעניין פסלות יש להגיש לבית הדין הארצי לעבודה בתוך 10 ימים מהמועד שבו הוּדעה ההחלטה למערער. עיון בתיק בית הדין האזורי מעלה, כי החלטת הרשמת נמסרה למבקש בדואר רשום ביום 20.10.2016. מכאן, שהמועד האחרון להגשת הערעור על החלטת הרשמת חל, בהתחשב בפגרת חג הסוכות, ביום 3.11.2016. הערעור הוגש כאמור ביום 12.12.2016, קרי, באיחור של 39 יום.

8.תקנה 125 לתקנות בית הדין לעבודה (סדרי דין), התשנ"ב-1991, מסמיכה את בית הדין או את הרשם להאריך מועדים שנקבעו בחוק או בתקנות "מטעמים מיוחדים שיירשמו".

בית המשפט העליון קבע עקרונות מנחים להגדרת "טעמים מיוחדים" כדלקמן:

 

"...במקרה שבו סוכלה הכוונה להגיש ערעור, עקב אירועים שהנם מחוץ לשליטה הרגילה של בעל הדין (מוות, מחלה). טעם מיוחד קיים אף במקרה בו התחולל אירוע שאינו צפוי מראש, ולא ניתן להיערך אליו מראש. גם מצב דברים שבו טעה בעל הדין ביחס למצב המשפטי או העובדתי, כלול בקטגוריה זו, ובלבד שהטעות אינה טעות מובנת מאליה, טעות הניתנת לגילוי על ידי בדיקה שגרתית, שהגשת כל כתב טענות מחויבת בה".

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ