אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> סע"ש 4179-10-15,"ש 4187-10-15

סע"ש 4179-10-15,"ש 4187-10-15

תאריך פרסום : 17/12/2016 | גרסת הדפסה

סע"ש
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
4179-10-15,4187-10-15
12/12/2016
בפני השופטת:
חנה טרכטינגוט

- נגד -
המבקש:
מיכאל אזולאי
עו"ד וגיף אליאב
המשיב:
מור שלמה מחיצות ותיקרות גבס
עו"ד טליה זקס - ענב
החלטה

 

  1. לפני בקשת התובע, מר מיכאל אזולאי (להלן - המבקש) לתיקון כתב התביעה שהוגש על ידו כנגד מר מור שלמה (להלן - המשיב).

    ואלה עיקר נימוקי הבקשה–

  2. המבקש הגיש ביום 6.10.15 כתב תביעה, במסגרתו עתר לתשלום פיצויי פיטורים וזכויות סוציאליות. מאחר שהגיש תביעתו באופן עצמאי ללא ייצוג, לא פירט כדבעי את טענותיו העובדתיות והמשפטיות, לרבות האופן בו חישב את הסכום הנתבע והחלוקה בין הרכיבים. המבקש הבין כי המשיב לא שילם לו את זכויותיו על פי דין, אולם לא ידע לחשב באופן מקצועי ומדויק את הסכומים שעל המשיב לשלם לו. משנטל ב"כ המבקש את הייצוג בעניינו, הסתבר לו כי הגשת תצהירי עדות ראשית לא תאפשר הצגה של כלל הטענות העובדתיות והמשפטיות, אלמלא יוגש כתב הגנה מתוקן.

    ואלה עיקר נימוקי התגובה –

  3. הליך זה נפתח בהגשת שני כתבי תביעה מופרכים, האחד בגין פיצויי פיטורים והשני בגין זכויות סוציאליות, באופן שחייב את המשיב להגיש שני כתבי הגנה, על ההוצאות הכרוכות בכך.

    הבקשה לתיקון כתב התביעה הוגשה ביום 1.8.16, כשנה לאחר שהוגשו כתבי התביעה, ולאחר שנקבע התיק להוכחות, במסגרת דיון מקדמי שהתקיים ביום 5.4.16. המבקש התעלם מן המועדים שנקבעו לגילוי מסמכים ולהגשת תצהירי עדות ראשית, והגיש בקשתו באיחור ניכר, בשלב ההוכחות.

    העובדה כי כתבי התביעה לא נוסחו כראוי בהעדר ייצוג משפטי, אינה טעם המצדיק תיקון כתב התביעה בשלב זה. כמו כן, טענה זו נטענה במעורפל ללא הסבר של ממש מדוע פנה המבקש רק כעת לקבלת ייעוץ משפטי, ואף ללא ציון המועד בו פנה לב"כ הנוכחי על מנת שיוכל בית הדין לעמוד על העיכוב בהגשת הבקשה.

    תקנה 92 לתקנות סדר הדין האזרחי, תשמ"ד - 1984, מאפשרת תיקון כתב טענות על מנת שבית הדין יוכל להכריע בשאלות האמיתיות השנויות במחלוקת בין בעלי הדין. שאלות אלו נלמדות מתוך השוואת כתבי הטענות, הן אינן פועל יוצא של הוכחת האמור בהם. לא היה כל צורך בפירוט אופן חישוב התשלומים האחרים כדי לבקש לתקן את כתב התביעה.

    בבקשה יש כדי לשנות את מצבו של המשיב לרעה תוך גרירתו להוצאות משפט גבוהות נוספות ומיותרות.

    דיון והכרעה

  4. לאחר שעיינתי בטענות הצדדים באתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה להתקבל.

  5. סעיף 41(א) לתקנות בית הדין לעבודה (סדרי דין), תשנ"ב - 1991 קובע את סמכותו של בית הדין להתיר תיקון כתבי טענות, כדלקמן: "בית הדין או הרשם רשאי, בכל עת, להתיר לכל אחד מבעלי הדין או להורות לו לתקן את כתבי טענותיו."

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ