אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> החלטה על ערעור הסכם חלוקת עיזבון בין יורשים

החלטה על ערעור הסכם חלוקת עיזבון בין יורשים

תאריך פרסום : 13/03/2021 | גרסת הדפסה

רמ"ש
בית המשפט המחוזי מרכז-לוד
36414-01-21
02/03/2021
בפני השופטת:
ורדה פלאוט

- נגד -
מבקש:
י.ט - מנהל עיזבון
משיבים:
1. י.נ
2. י.נ.
3. י.נ
4. ל.ק
5. עו"ד זהבה סנדרס - אפוטרופוס לדין לקטינים
6. האפוטרופוס הכללי במחוז תל-אביב

החלטה

 

 

     
  1. בקשת רשות ערעור על החלטת בית משפט לענייני משפחה בראשון לציון מיום 24.12.20 שניתנה בת"ע 66283-07-17 (כב' השופטת ח.שירה), אשר אישר הסכם חלוקת עיזבון בין יורשים (להלן גם "ההסכם").

 

מגיש הבקשה הינו מנהל העיזבון (להלן "המבקש" או "מנהל העיזבון").

 

  1. עיקר טענתו של מנהל העיזבון הינה כי בית המשפט קמא שגה עת אישר את הסכם החלוקה בין היורשים, שעה שחלק מהזוכים בנכסי העיזבון ע"פ ההסכם הודרו מצוואת המנוח, ואינם בגדר "יורשים". לפיכך, לטענתו, לא ניתן לאשר את ההסכם ביחס אליהם נוכח הוראת סעיף 110(א) לחוק הירושה תשכ"ה-1965 (להלן "חוק הירושה"), המתייחס ל"יורשים" בלבד, בעוד- כאמור- המשיבים, או חלקם, אינם מוגדרים כך, מאחר והודרו מצוואת המנוח. כן נטען שההסכם עומד בניגוד לרצון המנוח ובניגוד לצוואה שהותיר אחריו. ועוד טוען מנהל העיזבון כי החלטת בית משפט כלל אינה מנומקת.

 

  1. לטענת המשיבים, בתמצית, אין למנהל העיזבון מעמד להביע דעתו בשאלת אישור הסכם חלוקת העיזבון. הנהנים ע"פ הסכם חלוקת העיזבון הינם כולם "יורשים" כהגדרת מונח זה בחוק הירושה, והתוצאה לפיה ניתן לאשר את ההסכם נקבעה כבר בהחלטה מיום 21.11.20. החלטה זו הינה מנומקת כנדרש ועומדת בקנה אחד עם הוראת סעיף 111 (ג) לחוק הירושה.

עוד נטען כי מנהל העיזבון מנוע מלטעון שההסכם אינו תואם את רצון המנוח, שעה שהוא עצמו הציע בעבר למשיבים להגיע להסכם דומה, ואף פנה בבקשה בעניין זה לבית משפט קמא.

 

  1. יש לציין כי התבקשה תגובת האפוטרופוס הכללי, אשר השיב בתגובתו מיום 8.2.21 כי אין בדעתו להתערב בבקשה או להתייצב לדיון.

 

  1. לאחר שעיינתי בטענות הצדדים, לרבות השלמת הטיעונים במסגרת דיון שנערך בפני, מצאתי לדחות את בקשת רשות הערעור.

 

  1. קודם שאפרט נימוקי, אציין כי אף שאישור ההסכם הינו בגדר "פסק דין" ביחס למשיבים, הרי שהוא בגדר "החלטה אחרת" ביחס למבקש, שאינו צד להסכם שאושר. כך גם ההחלטה אינה סופית באשר לקביעה בדבר סיום תפקידו של המבקש. לפיכך, נכון עשה המבקש כאשר הגיש בקשת רשות ערעור, להבדיל מהגשת ערעור בזכות, זכות שאינה עומדת לו.

 

  1. מעמדו של המבקש להתנגד לאישור ההסכם-

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ