אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> החלטה על מימון מומחית שעניינה חידוש קשר בין אב לבין ילדיו

החלטה על מימון מומחית שעניינה חידוש קשר בין אב לבין ילדיו

תאריך פרסום : 31/12/2019 | גרסת הדפסה

תמ"ש
בית משפט לעניני משפחה תל אביב - יפו
18771-08-14
19/12/2019
בפני השופט:
ארז שני

- נגד -
התובע:
ח. כ.
עו"ד רועי קורץ
הנתבעת:
א. כ.
עו"ד מיכאל גבור
החלטה

 

 האפוטרופא לדין – עו"ד זהבה סנדרס

 

אין עורר כי בהחלטה הקודמת מיניתי את דוקטור קיבנסון-בראון על-מנת לחדש את הקשר בין האב לבין ילדיו.

 

אם טובה ההחלטה אם רעה – התרופה היחידה לשינויה של החלטה מרגע שנחתמה היא על דרך הגשת בר"ע אשר לא הוגשה ואשר הופכת את ההחלטה, למעשה, חלוטה.

 

במילים אחרות, כאשר ניתנת החלטה הממנה מומחה אין יכול צד, לימים לבוא ולומר "נזכרתי, ידי אינה משגת לשלם למומחה" ובל נשכל כי מדובר בהחלטה אשר ניתנה ביום 30.10.2019.

 

כמות המומחים היודעים ומוכנים לטפל בסוגיות של נתק בקשר בין הורה לבין ילדו היא מועטה יחסית וכל העוסקים בתחום, שופטים כמטפלים, צריכים להסכים עם כך שמי שמעוניין בנתק לא יחמול עליהם והם ימצאו עצמם "מתגלגלים בזפת ונוצות" בתקשורת, ברשתות החברתיות גם בבקשות לא מעט, שמטרתן להכביד על ההליך.

 

צריך להבין עוד דבר – לא הגענו עדיין למצב בו מעבר למומחית מובנית של שירותי הרווחה, אזי יש התמחות ספציפית בסוגיה של ניתוק קשר, במיוחד כאשר ניתוק קשר כזה עשוי להיות מלווה ברצון עז של מי מן ההורים להכביד על חידוש הקשר.

 

כפועל יוצא התייחס לכך אף כבוד השופט קפרניק בבית המשפט לענייני משפחה, בפסק דין אשר נתן, בו קבע כי אין בית המשפט יכול אלא למנות מומחה המכיר ויודע סוגיה זו על בוריה.

אם תרצה, תאמר כי במחלת עיניים אין די ברופא משפחה.

 

אומר עוד, כי יש הבדל בין מינוי מומחה "רגיל" שם עלותו יכולה להיות שיקול לבין נתק בקשר המהלך בתחומי אי החוקיות ושאין לו שום הצדק סביר.

 

כתבתי כבר בעבר כי הורה המשמש בית עיקרי לקטין הוא האחראי המרכזי לקיומו של קשר עם ההורה האחר, אף אם תדירות הקשר לא תהא גבוהה מאוד וקשר כלשהו חייב להיות.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ