אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> החלטה בעניין המועד להגשת ערעור ע"י משיב בערעור משפחה – האם בתוך 60 ימים או בתוך 45 ימים

החלטה בעניין המועד להגשת ערעור ע"י משיב בערעור משפחה – האם בתוך 60 ימים או בתוך 45 ימים

תאריך פרסום : 29/08/2021 | גרסת הדפסה

עמ"ש
בית המשפט המחוזי חיפה כבית-משפט לערעורים אזרחיים
26203-06-21
25/08/2021
בפני השופט:
סארי ג'יוסי

- נגד -
מבקשים:
א' ב'
משיבים:
א' א'
החלטה

 

 

 

בקשה להאריך המועד להגשת תשובה לערעור וכן להגשת "ערעור שכנגד", עד יום 26.8.2021.

 

לאחר עיון בבקשה, ובשים לב למועד בו הוגש הערעור, כאשר ימי הפגרה אינם באים ממילא במניין הימים, אני נעתר לבקשה.

 

יחד עם זאת, מצאתי להתעכב על טענת המבקש לפיה "ערעור שכנגד" יוגש תוך 60 ימים מיום המצאת הערעור, כמתחייב על פי תקנה 137 (ב) לתקנות סדר הדין האזרחי, תשע"ט-2018 (להלן:"תקנות סד"א").

 

אין בידי לקבל טענה זו, משהיא מתעלמת מהוראות סימן ז' לתקנות בית משפט לעניני משפחה (סדרי דין), התשפ"א – 2020 (להלן:"תקנות המשפחה"), אשר אמצו מועדים שונים מאלה שבתקנות סד"א, וקצרים יותר, להגשת ערעור ובקשת רשות ערעור, וכן להגשת תשובה לערעור ולבקשת רשות ערעור, והטעמים לכך ברורים (ר' תקנה 45 ו-46 לתקנות המשפחה)

 

בהתאם, אני סבור שמתחייבת אחידות במועדים, בדומה לזו שעל פי תקנות סד"א, בין המועד שנקבע להגשת ערעור, לבין המועד להגשת ערעור ע"י משיב ותשובה לערעור - 60 ימים, ומכאן לקבוע כי משיב בערעור משפחה רשאי להגיש ערעור בתוך 45 ימים מהיום שבו הומצא לו הערעור, בדומה ל-45 ימים שנקבעו לשם הגשת ערעור ותשובה לערעור (ר' תקנה 46 לתקנות המשפחה), ויש לקרוא את תקנה 137 (ב) בכל הנוגע להגשת ערעור ע"י משיב בערעור משפחה, בצוותא עם תקנה 45 (א) לתקנות המשפחה.

 

הדברים עולים בקנה אחד עם הוראת תקנה 44 לתקנות המשפחה הקובעת:

 

"תחולה

  1. פרק י"ז לחלק ב' לתקנות סדר הדין האזרחי יחול על כתב ערעור בענייני משפחה אם הוראותיו אינן סותרות סימן זה, בשינויים המחוייבים ובשינויים שלהלן".

 

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ