אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> החלטה בבקשת נאמן אי די בי למיין חומרים ולעיין בת.ד. אלקטרוני שעל גבי שרת משותף עם דסק"ש

החלטה בבקשת נאמן אי די בי למיין חומרים ולעיין בת.ד. אלקטרוני שעל גבי שרת משותף עם דסק"ש

תאריך פרסום : 09/11/2020 | גרסת הדפסה

חדל"ת
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו
43652-09-20
04/11/2020
בפני השופט:
חגי ברנר - סגן נשיא

- נגד -
מבקש:
1. עו"ד אופיר נאור בתוקף תפקידו כנאמן של אי די בי
2. חברה לפתוח בע"מ (בפירוק)
3. כונס נכסים זמני של חלק ממניות דסק"ש

עו"ד טלי שלו
עו"ד שירן גורפיין
עו"ד מתן רינג
משיבים:
1. חברת השקעות דיסקונט בע"מ
2. הממונה על חדלות פירעון ושיקום כלכלי

עו"ד איל רוזובסקי
עו"ד פיני יניב
עו"ד דנה שרון
עו"ד הדר נאות
החלטה
 

 

 

מבוא ורקע עובדתי

  1. לפניי בקשה של עו"ד אופיר נאור, נאמן חברת אי די בי חברה לפתוח בע"מ (להלן בהתאמה: "הנאמן" ו"אי די בי" או "החברה") להעתיק את כלל חומרי המחשב שנאגרו במחשבי אי די בי, ובכלל זה תיבות דואר אלקטרוני של נושאי המשרה באי די בי ומנהליה, וכן מסמכים של החברה שטרם הועברו לידיו של הנאמן.
  2. הנאמן מונה לתפקידו ביום 25.9.2020 ואגב כך הוענקו לו הסמכויות הקבועות בסעיפים 56-41 לחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, התשע"ח-2018 (להלן: "החוק").
  3. החל ממועד מינויו פעל הנאמן לשם נטילת מושכות ניהול החברה לידיו ולימוד עסקיה ופעילותה. במסגרת זו, יצר הנאמן קשר עם נושאי המשרה בחברה לשם קבלת מידע ומסמכים בנוגע להתנהלותה.
  4. ביום 30.9.2020, לאחר דין ודברים בין הצדדים, נמסר לידי הנאמן כונן קשיח ובו קבצים הנוגעים לחברה. עם זאת, לטענת הנאמן, החומר המצוי בכונן הקשיח שנמסר לידיו הוא חלקי בלבד, ונעדר ממנו מידע רב ומשמעותי, אשר נחוץ לו על מנת לעמוד על פעילותה של החברה ולבצע את המוטל עליו בהתאם לסמכויות שניתנו לו לפי החוק.
  5. המחלוקת בענייננו מתמצית בשאלה האם לנאמן מוקנית הזכות לקבל לידיו חומרי מחשב משני סוגים: הראשון, קובץ מחשב המכיל את כל המסמכים שנמצאו על גבי שרתי מחשב השייכים לחברה וכן לחברת השקעות דיסקונט בע"מ (להלן: "דסק"ש"), הכוללים הן מסמכים שבבעלות החברה והן מסמכים שבבעלות דסק"ש, וזאת לשם מיון המסמכים ונטילת מסמכי החברה מתוכם; השני, תיבות הדואר האלקטרוני של נושאי המשרה בחברה אשר בבעלות החברה.
  6. להשלמת התמונה יצוין כי ביום 22.3.2017 התקשרו החברה ודסק"ש בהסכם למתן שירותים לתקופה בת שלוש שנים, אשר הוארך לתקופה נוספת עד ליום 22.3.2022. לפי ההסכם, העמידה דסק"ש לחברה שירותים משותפים באמצעות נושאי משרה ועובדים מדסק"ש.
  7. מכאן הבקשה שלפניי.

טענות הנאמן

  1. לטענת הנאמן, נושאי המשרה בחברה מונעים ממנו גישה מלאה לשרתי החברה, שרתים שלמנהלי החברה הייתה גישה מלאה אליהם, ואינם משתפים עמו פעולה באופן מלא – חרף הוראותיו המפורשות של החוק.
  2. הנאמן טוען כי קודם להעברת המסמכים לידיו, ביצעו מי שהיו עד לאחרונה מנהליה של החברה, סינון של מסמכים, בניגוד לדעתו וללא הסכמתו. כל זאת, מבלי שניתן כל הסבר אודות המידע שהוחלט שלא למסור לידי הנאמן, מי קיבל את ההחלטה למנוע ממנו את הגישה למסמכים ומדוע הוחלט שלא למסור לו את המסמכים שסוננו.
  3. לפי טענת הנאמן, מר אהרון קאופמן, מי שכיהן כמנכ"ל החברה עד למינוי הנאמן ומי שעודנו מכהן כסמנכ"ל ויועץ משפטי בדסק"ש, וכן מר דורון כהן, מנכ"ל דסק"ש, מסרבים לשתף עמו פעולה ולהעביר לו את המידע המבוקש על ידו, בתואנת שווא כי המסמכים והמידע שלא הועברו לידיו שייכים לדסק"ש.
  4. לטענת הנאמן, סירובם של נושאי המשרה בחברה למסור לו את המסמכים המבוקשים סותר את הוראות סעיפים 46, 47 ו-49 לחוק, שעניינם החובה לשתף פעולה עם הנאמן ולמסור לידיו מסמכים ומידע. כמו כן, לפי סעיף 43 לחוק, כלל הסמכויות אשר היו נתונות למנהלי החברה הועברו לידי הנאמן עם מינויו. על כן, הזכות לקבלת גישה מלאה למידע, שהייתה נתונה בשעתו למנהלי החברה, עברה לידי הנאמן.
  5. הנאמן סבור כי טענת ההגנה של דסק"ש, לפיה מסמכי החברה לא נשמרו באופן נפרד ממסמכי דסק"ש ונוצר ערבוב בין המסמכים, אינה אלא אמתלה לאי מסירת מסמכים ואין לקבלה. הערבוב בין מסמכי החברות מצביע לדידו של הנאמן על מצב בלתי תקין ומעיד כשלעצמו על תרבות תאגידית קלוקלת, בלשון המעטה. אין לאפשר לדסק"ש להיבנות ממצב דברים זה שהיא עצמה גרמה לו, רק כדי לחסום את הנאמן מלבצע את תפקידו.
  6. הנאמן עומד על כך כי לשם מילוי תפקידו והמשך ניהולה השוטף של החברה, ובכלל זה הטיפול בהתקשרויות מול ספקים ונותני שירותים, הוא זקוק באופן דחוף לגישה מלאה לכל חומרי המחשב והמדיה הנוגעים לפעילותה של החברה והתנהלותה, כפי שנאגרו ונשמרו בשרתי המחשב שלה, שכן סביר להניח כי שרתים אלו אוצרים מידע רב ובעל משמעות רבה להמשך ניהולה של החברה.
  7. הנאמן מבהיר כי המידע שיועתק יישמר וישמש את הנאמן או מי מטעמו בלבד, וזאת רק לצורכי ביצוע תפקידו כנאמן החברה. כמו כן, ביחס למידע השייך לחברת דסק"ש, הנאמן מתחייב לשמור על סודיות וכן להימנע מעשיית כל שימוש במידע זה, או לחלופין, במידת הצורך, לפנות לקבלת הוראותיו של בית המשפט.

טענותיה של דסק"ש 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ