אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> החלטה בבקשה למזונות זמניים ע"פ הדין האישי של בני זוג נוצרים, בני העדה האורתודוכסית

החלטה בבקשה למזונות זמניים ע"פ הדין האישי של בני זוג נוצרים, בני העדה האורתודוכסית

תאריך פרסום : 29/06/2021 | גרסת הדפסה

תלה"מ
בית משפט לעניני משפחה חיפה
21325-05-21
27/06/2021
בפני השופט:
טל פפרני

- נגד -
המבקשת:
פלונית
המשיב:
פלוני
החלטה

 

 

 

לפני בקשה למזונות זמניים, שהוגשה על ידי האם (המבקשת), ובה עותרת היא לחייב את האב (המשיב) הן במזונותיה והן במזונותיהם של הקטינים : *****  יליד x.x.2005  (כבן 15 שנים)  ******* ילידת x.x.2007 (כבת 14 שנים), **** ילידת x.x.2011  ( כבת 9 שנים), ו**** יליד x.x.2012  (כבן 8 שנים) (להלן: "הקטינים"). הצדדים, נוצרים בני העדה  האורתודוקסית. נישאו זה לזו ביום x.x.2001.  

 

תמצית טענות המבקשת:

  1. הצדדים נפרדו בחודש 9/2020 וזאת בעקבות אלימות קשה שנקט המשיב. מאז שהצדדים נפרדו, המבקשת מתגוררת בדירה שכורה בכפר ****** יחד עם הקטינים בעלות חודשית בסך של 2,500 ₪.  המשיב המשיך להתגורר בדירתם המשותפת ב*****, אשר התגוררו בה הצדדים, לפני הפרידה. המבקשת עובדת כעצמאית בהפקת תיאטרון בובות. לדבריה, הכנסתה ורווחיה החודשיים מהעסק בקושי מגיעים לסך של 3,000 ₪ ממוצע ברוטו בחודש, כאשר סכום זה אינו מכסה את החזרי ההלוואה שהיא נטלה. המבקשת מקבלת סיוע בשכר דירה ע"ס 1,370 ₪. למבקשת הוצאות קבועות הכרוכות באחזקת הדירה. המשיב ניתק קשר עם הקטינים. בכל הנוגע להכנסות המשיב, נטען כי זה האחרון, מנהל עסק משפחתי עם הוריו "ב********" והוא בעל הכנסה גבוה שלא פחות מ 15,000 ₪ נטו לחודש. אך בשל יחסי הקרבה המשפחתיים הוא מנפיק תלושי שכר בסכום הרבה פחות ממה שהוא מקבל בפועל.

 

תמצית טענות המשיב :

  1. יש לדחות את הבקשה. המבקשת עזבה את הבית מרצונה, מנעה ממנו להיפגש עם הקטינים. לפיכך, בהתאם להוראות הדין האישי החל, זכאותה של המבקשת נשללת מאחר והיא עזבה את הבית. המבקשת יכולה לעבור ולהתפרנס. המשיב עובד בחברת "***********", ומשתכר בסך של 6,967 ₪ נטו לחודש. המשיב מתגורר באותה דירה שכורה ב****** ומשלם סך של 2,200 ₪.

 

הכלל המשפטי:

  1. בכל הנוגע למזונות אישה, סעיף  2(א) לחוק לתיקון דיני המשפחה (מזונות), תשי"ט – 1959 (להלן: "חוק המזונות"), קובע :

 

"(א)אדם חייב במזונות בן-זוגו לפי הוראות הדין האישי החל עליו, והוראות חוק זה לא יחולו על מזונות אלה".

 

  1. סעיף 3(א) לחוק המזונות, קובע כי אדם חייב במזונות ילדיו הקטינים לפי הוראות הדין האישי החל עליו ולשונו:

 

"  (א) אדם חייב במזונות הילדים הקטינים שלו והילדים הקטינים של בן-זוגו לפי הוראות הדין האישי החל עליו, והוראות חוק זה לא יחולו על מזונות אלה."

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ