אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> ההחלטה בשאלה האם בן זוג רשאי להכניס כלב לבית המגורים המשותף של הצדדים בניגוד להסכמת בן הזוג האחר

ההחלטה בשאלה האם בן זוג רשאי להכניס כלב לבית המגורים המשותף של הצדדים בניגוד להסכמת בן הזוג האחר

תאריך פרסום : 21/04/2021 | גרסת הדפסה

תלה"מ
בית משפט לעניני משפחה נצרת
16157-05-20
18/04/2021
בפני השופט:
מחמוד שדאפנה

- נגד -
התובעת/המשיבה:
א' ל'
עו"ד מאירה אזרד
הנתבע/המבקש:
ש' ל'
עו"ד אברהם שטרן
החלטה

 

 

     

הבקשה המצריכה הכרעת ביהמ"ש:

 

האם בן זוג רשאי להכניס כלב לבית המגורים המשותף של הצדדים בניגוד להסכמת בן הזוג האחר. זו היא השאלה המונחת בפני ביהמ"ש להכרעה.

 

רקע עובדתי:

 

  1. בני הזוג יהודים נישאו זל"ז כדמו"י ביום 27/2/97 ומנישואין אלה נולדו להם 4 ילדים משותפים, שניים בגירים ושניים קטינים. הצדדים מתגוררים כיום ביחד עם הילדים בדירת מגורים משותפת בעיר **** עליה רובצת משכנתא.

 

  1. האישה הגיעה מבית חילוני וחזרה בתשובה לאחר ההיכרות עם הנתבע, והנתבע דתי ממשפחה דתית. לאחרונה ובעקבות המשבר שפקד את חיי הנישואין של הצדדים חזרה האישה בשאלה והפכה לחילונית. התובעת עבדה במהלך חייה המשותפים ב****, אולם לטענתה נאלצה לעזוב עבודה זו ולהתפנות לטיפול בילדים. כיום מנהלת התובעת עסק עצמאי של פעוטון- משפחתון. הנתבע התחיל את עבודתו בחברת **** ולאחר מכן עבר לעבוד בחברת **** בה הוא עובד עד היום.

 

  1. לאחרונה חיי בני הזוג עלו על שרטון והתגלעו סכסוכים וחילוקי דעות בין הצדדים. הצדדים אף עברו טיפול זוגי על מנת לנסות ולשקם את מערכת היחסים, אולם טיפול זה לא צלח. הצדדים הפרידו חדרים והם ישנים בנפרד מאז פרוץ הסכסוך. בעקבות כך הגישה התובעת תביעה רכושית זו, למתן פס"ד הצהרתי, פירוק שיתוף ואיזון משאבים וכן תביעה למזונות הילדים. יצוין כי גם הליך י"ס שניהלו הצדדים לא צלח.  

 

  1. לאחרונה הכניסה התובעת לבית שני כלבים, כלבה אחת בסמוך להתגלעות הסכסוך וכלב נוסף לפני כחודש ימים. בעקבות כך הגיש הנתבע בקשה דחופה זו להוציא את הכלבים מתוך הבית.

 

  1. אציין כבר עתה, כי הנתבע טען כבר בכתב ההגנה כי התובעת הכניסה לבית כלבה בניגוד לדעתו וכי הוא אלרגי לכלבים דבר שגרם לו להימנע מלאכול בבית. עוד נטען בכתב ההגנה, כי הכלבה עושה את צרכיה על הרהיטים, הרצפה ובכל רחבי הבית.

 

  1. התקיימו מס' דיונים בפני ביהמ"ש, וביהמ"ש כמנהגו ניסה להביא את הצדדים להסכמות, אולם ולדאבון הלב ללא הצלחה. כמו כן התקיים דיון ספיציפי בבקשה ביום 18/3/21 במסגרתו כל צד חזר על טענותיו, הוגשו סיכומים מטעם הצדדים ועתה יש להכריע בבקשה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ