ת"א
בית המשפט המחוזי חיפה
|
8791-05-10
20/10/2014
|
בפני השופטת:
יעל וילנר
|
| - נגד - |
התובע::
ג'לאל סילאוי א' גולדבליט ואח' עו"ד א' גולדבליט ואח'
|
הנתבעת::
שירביט חברה לביטוח בע"מ ח' הבר ואח' עו"ד ח' הבר ואח'
|
| פסק דין |
פתח דבר
1.התובע נפגע במהלך נסיעה ברכבו מהתפוצצות מטען חבלה שהוצמד לרכב. לטענת התובע המטען הונח ברכבו עקב טעות בזיהוי הקרבן. האם האירוע מהווה "תאונת דרכים" כמשמעותה בסעיף 1 לחוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, התשל"ה-1975 (להלן: "החוק" או "חוק הפיצויים") - זו השאלה העומדת לפנינו לדיון.
אקדים את המאוחר ואומר כי מסקנתי היא שהאירוע אינו נופל בגדר "תאונת דרכים" כמשמעותה בחוק הפיצויים עקב העדר קשר סיבתי בין השימוש ברכב למטרות תחבורה לבין הנזק שנגרם לתובע. כך, גם לא מתקיימת החזקה המרבה - "התפוצצות או התלקחות" - הקבועה בהוראת סעיף 1 לחוק.
הקדמה
2.על מנת להבהיר את דרך הילוכנו ואופן בחינת הסוגיה הניצבת לפנינו, אקדים מספר מילים אודות מבנה סעיף 1 לחוק המגדיר את המונח "תאונת דרכים".
סעיף 1 קובע כדלקמן:
"'תאונת דרכים' - מאורע שבו נגרם לאדם נזק גוף עקב שימוש ברכב מנועי למטרות תחבורה; יראו כתאונת דרכים גם מאורע שאירע עקב התפוצצות או התלקחות של הרכב, שנגרמו בשל רכיב של הרכב או בשל חומר אחר שהם חיוניים לכושר נסיעתו, אף אם אירעו על-ידי גורם שמחוץ לרכב, וכן מאורע שנגרם עקב פגיעה ברכב שחנה במקום שאסור לחנות בו או מאורע שנגרם עקב ניצול הכוח המיכני של הרכב, ובלבד שבעת השימוש כאמור לא שינה הרכב את ייעודו המקורי; ואולם לא יראו כתאונת דרכים מאורע שאירע כתוצאה ממעשה שנעשה במתכוון כדי לגרום נזק לגופו או לרכושו של אותו אדם, והנזק נגרם על ידי המעשה עצמו ולא על ידי השפעתו של המעשה על השימוש ברכב המנועי;"
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת