ת"א
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו
|
16104-12-10
13/08/2015
|
בפני השופט הבכיר:
יהודה פרגו
|
- נגד - |
התובע/הנתבע שכנגד :
ישראל אשכנזי עו"ד לבנטל וקווינט ממשרד גדעון פישר ושות'
|
הנתבעת/התובעת שכנגד :
סטימצקי(2005) בע"מ עו"ד לין עו"ד כלב ולונגמן
|
פסק – דין |
1.מבוא
בפני תביעה כספית, תביעה למתן חשבונות ותביעה לפיצויים בגין ביטול הסכם
שלא כדין אותה הגיש התובע ישראל אשכנזי נגד סטימצקי ותביעה שכנגד אותה הגישה סטימצקי נגד הנתבע שכנגד ישראל אשכנזי, בגין חוב שהוא נותר חייב לה על ספרים שסופקו לו.
התובע – ישראל אשכנזי - היה זכיין של הנתבעת – סטימצקי 2005 בע"מ (להלן: "סטימצקי") - לאורך תקופה של כ-28 שנים, בהתאם להסכמי זכיינות שהתייחסו לשתי חנויות: האחת בקניון גבעתיים והשנייה ברח' כצנלסון בגבעתיים.
לטענת התובע, הפרה הנתבעת את הסכמי הזכיינות עמו, בין השאר, בכך שלא העניקה לו את הנחת הזכיין המופיעה בהסכם הזכיינות.
לטענתו, הוא היה אמור לקבל הנחת זכיין בשיעור של 36% ולאחר מכן 38% על רוב הספרים אותם הוא מכר, אלא שבפועל, בשל המבצעים הרבים שערכה הנתבעת היא חישבה את ההנחה על רוב הספרים בשיעור של 30% - 15%, כפי הנחת "ספרים מוזלים או במבצע הוזלה" שבנספח ל"הסכם הזיכיון" והפכה את החריג לכלל.
כפועל יוצא, כטענת התובע בדברי הסיכום, "כך מחד המבצעים מחריפים והפדיון עולה, אך מאידך, הייתה פגיעה כלכלית אנושה בזכיין".
עוד טוען התובע, על הפגיעה ברווחיות שלו עקב השימוש בתווי הקניה כאמצעי תשלום.
לטענת התובע, הנתבעת בהתנהלות ובאופן התחשבנות זו, הפרה את הסכם הזכיין עמו.
מכאן תביעותיו הכספיות הנובעות מהפרת ההסכם.
לטענת התובע, ביטול הסכם הזכיין על ידי הנתבעת נעשה שלא כדין.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת